Saturday, February 28, 2015

Mart1 MEDIA - MME EL: Επικαιρότητα - Επιλογές (Μάρτιος 2015 - Α)

-
"Grexit και πτώχευση αποφεύχθηκαν προς το παρόν" γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel επισημαίνοντας πως η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες αφήνει πολλά ερωτήματα.

"Το πρόγραμμα παρατάθηκε για τέσσερις μήνες αλλά οι Έλληνες πρέπει να παρουσιάσουν ισχυρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων" γράφει η Die Welt.........................
Εκτεταμένη αναφορά κάνουν οι διαδικτυακές πύλες των μεγαλύτερων ξένων ΜΜΕ στη συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες
-
(Mart Geo  Flash News)
    ---

101 comments:

  1. Η Ελλάδα έχει σκοπό να ξεκινήσει συζητήσεις με τους πιστωτές της για μια αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, ενώ την ίδια ώρα θα εργάζεται για την εφαρμογή των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εδραιωθούν μέχρι τον Αρπίλιο, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press το Σάββατο...

    Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμα ότι προτεραιότητα της Αθήνας είναι η αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, ενώ αντίθετα, οι αποπληρωμές των χρεών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι «μια άλλη υπόθεση» και θα πρέπει να συζητηθεί με τους δανειστές.

    «Οι αποπληρωμές στο ΔΝΤ φυσικά είναι προτεραιότητά μας, δεν πρόκειται να είμασε εμείς η πρώτη χώρα που δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ» είπε ο κύριος Βαρουφάκης. «Θα πρέπει να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι για να το πετύχουμε , αλλά θα το κάνουμε», ανάφερε.

    Όμως, «οι αποπληρωμές προς την ΕΚΤ είναι μια διαφορετική υπόθεση και θα πρέπει να τις καθορίσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και τους Θεσμούς», συμπληρώνει.

    «Δεν πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα δεχθεί καθυστέρηση, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε μια συμφωνία που θα κάνει αυτές τις αποπληρωμές εύπεπτες και εύλογα εφικτές, ως μέρος της συνολικής διαπραγμάτευσης σχετικά με το ελληνικό χρέος, και το επόμενο… συμβόλαιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μεταξύ ημών και των εταίρων», εξηγεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    «Η συμφωνία του Απριλίου απαιτεί μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη μας. Επιτακτική ανάγκη μας είναι να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός................http://www.crashonline.gr/βαρουφάκης-προτεραιότητα-οι-δόσεις-σ/

    ReplyDelete
  2. Οι αρχές της Βρετανίας προετοιμάζουν μονάδες ταχείας αντίδρασης, με τη συμμετοχή στελεχών των ειδικών δυνάμεων, για να βοηθούν την αστυνομία απέναντι σε ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ιδίως σε τμήματα της χώρας όπου δεν υπάρχει ικανός αριθμός αστυνομικών που φέρουν όπλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο...

    Το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εσωτερικών θα αποφασίσουν έπειτα από μια διαδικασία αξιολόγησης πού θα τοποθετηθούν αρκετές εκατοντάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων για να συνδράμουν την αστυνομία σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης, ανέφεραν βρετανικά ΜΜΕ.

    Ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον φέρεται να είπε, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ότι οι μονάδες ταχείας αντίδρασης των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στο παρελθόν ήταν επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση απειλών εκτός της Βρετανίας, αλλά πλέον θα συμπεριληφθούν σε σχέδια αντιμετώπισης εσωτερικών κρίσεων.

    «Εξετάζουμε τώρα πώς θα προασπίσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο και πώς θα βοηθήσουμε την αστυνομία να το κάνει», είπε ο Φάλον σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Σιέρα Λεόνε. Εξετάζεται το «πώς θα αναπτυχθούν» καθώς και οι τρόποι που ο στρατός «θα υποστηρίξει την αστυνομία», πρόσθεσε ο ίδιος.
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/vretania-sinergasia-astinomias-enoplon-dinameon-gia-pi8ana-ktipimata

    ReplyDelete
  3. Τοπίο στην ομίχλη μοιάζει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, αφού πρώτα ακυρώθηκε και εν συνεχεία επανήλθε μέσω της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Eurogroup....

    Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει πλουραλισμός απόψεων σχετικά με το θέμα και ουδείς γνωρίζει με ποιο τρόπο, πότε και αν τελικά θα ολοκληρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις που «τρέχουν», όπως τουλάχιστον δεσμεύτηκε το ελληνικό δημόσιο απέναντι στους «θεσμούς».

    Ασαφές είναι επίσης και το περιβάλλον γύρω από το ΤΑΙΠΕΔ. Αν και η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να καταργηθεί το Ταμείο και είχε ζητηθεί η παραίτηση της διοίκησης, εντούτοις οι παραιτήσεις ανακλήθηκαν μέχρι νεωτέρας και ουδείς είναι σε θέση να απαντήσει τι ακριβώς θα συμβεί. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση είναι ότι θα συγχωνευθεί το ΤΑΙΠΕΔ με τους παρεμφερείς οργανισμούς και εταιρείες, που ως στόχο έχουν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Εκείνο πάντως που απαιτείται στην παρούσα φάση είναι η χάραξη πολιτικής από την κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Εφόσον αποφασιστεί, που είναι το πλέον πιθανό, να συνεχιστεί το πρόγραμμα εντός του υφισταμένου πλαισίου με οριακές αλλαγές, αυτό απαιτείται να γίνει σύντομα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών που το τελευταίο διάστημα έχει τραυματιστεί βαρύτατα. Πριν από όλα βέβαια θα πρέπει να υπάρξει ένα «Μνημόνιο» συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργών Π. Λαφαζάνη, Γ. Σταθάκη και Θ. Δρίτσα που σηκώνουν το «βάρος» των επιχειρήσεων και οργανισμών που βρίσκονται (;) σε διαδικασία αποκρατικοποίησης - αξιοποίησης.........................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91210

    ReplyDelete
  4. Σόιμπλε: «Ελάχιστα με ενδιαφέρει τι λένε οι Έλληνες, αλλά μένω άφωνος με τη συμπεριφορά τους»!....

    Νέες προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τους όρους αλλά και έντονη ενόχληση για τη συμπεριφορά της Αθήνας που τον αφήνει «άφωνο» κάνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί, και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες» προειδοποίησε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    «Αν η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τη συμβουλή μου θα τής έλεγα: Συμπεριφερθείτε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπιστοσύνη, γιατί χρειάζεστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών και… και… και…»» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παρότι ο Γερμανός υπουργός δήλωσε στο ZDF ότι «τον ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες», πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φορές η Αθήνα με αφήνει άφωνο, γιατί αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς, κατά τη δική μου άποψη, δεν ανταποκρίνεται στα ελληνικά συμφέροντα»

    Μιλώντας και στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει την τετράμηνη παράταση της δανειακής της σύμβασης για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκε να προωθήσει, αν θέλει να εξασφαλίσει διεθνή οικονομική βοήθεια και στο μέλλον.....................http://www.crashonline.gr/σόιμπλε-ελάχιστα-με-ενδιαφέρει-τι-λέν/
    1/3/15

    ReplyDelete
  5. Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Οι κινήσεις της Ελλάδας θα πρέπει να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη...

    Την εκτίμηση ότι η εμπιστοσύνη είναι βασικής σημασίας αλλά ακόμα είναι ανεπαρκής έκανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντελλα Σέρα γαι την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και στις σχέσεις με την Ευρώπη.

    Σε ερώτηση της εφημερίδας αν «του αρέσει η συμφωνία με την Ελλάδα» ο Ιταλός υπουργός απαντά: «Είναι μια δύσκολη πορεία, αλλά θα ενισχυθεί με το πέρασμα του χρόνου, αν οι κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμεύσουν και στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι βασικής σημασίας, αλλά είναι ακόμη ανεπαρκής στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να την αυξήσουμε, διαφορετικά δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι οριστική».

    Ο Πάντοαν προσθέτει, επίσης, ότι «το ότι η Ιταλία αποδεικνύει πως, έστω και σε δύσκολες συνθήκες χρέους, υπάρχει μια αποτελεσματική στρατηγική μεταρρυθμίσεων, αποτελεί ένα μήνυμα και προς άλλες χώρες. Ότι, δηλαδή, έστω και όταν είσαι αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες, μπορεί να βρεθεί διέξοδος από την κρίση».
    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/921443/italos-ypoik-oi-kiniseis-tis-elladas-tha-prepei-na-enisxusoun-tin-empistosuni
    1/3/15

    ReplyDelete
  6. Τον προβληματισμό των επιχειρηματιών εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας μας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς χρηματοδότηση....

    Ο κ. Κορκίδης σχολίασε σήμερα σ δηλώσεις του ότι τους υπόλοιπους 10 μήνες του 2015 καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε 27 αποπληρωμές οφειλών, ενώ στο τετράμηνο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, ψάχνουμε να βρούμε 16 δισ. ευρώ και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου άλλα 10 δισ. ευρώ.

    "Αλήθεια χωρίς κάποιο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης, Μπορούμε; Τα συμπεράσματα των μικρομεσαίων της αγοράς, δικά μας" σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

    Ιδιαίτερα αναφέρει ότι ο φετινός Μάρτιος αποδεικνύεται ο πλέον επιβαρυμένος μήνας του έτους με υποχρεώσεις ύψους 6,13 δις. ευρώ εκ των οποίων το 1,53 δις. ευρώ στο Δ.Ν.Τ. Ακολουθούν, ο Απρίλιος με 2,85 δις. ευρώ, ο Μάιος με 3,55 δις. ευρώ, ο Ιούνιος με 3,53 δις. ευρώ, ενώ ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος πιο επιβαρυμένος μήνας με 5,93 δις. ευρώ, ο Αύγουστος με 4,19 δις, ευρώ, ο Σεπτέμβριος με 1,53 δις. ευρώ, ο Οκτώβριος με 448 εκ. ευρώ και ο Δεκέμβριος με 1,19 δις. ευρώ. Το σύνολο οφειλών του 2015 είναι 29,3 δις. ευρώ, όταν όλο το 2016 είναι 5,6 δις. ευρώ και το 2017 είναι 7,4 δις. ευρώ, ενώ για το 2018 έχουμε υποχρεώσεις μόνο 3,7 δις. ευρώ.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  7. Ντάισελμπλουμ: Ελληνες κάντε τις μεταρρυθμίσεις για να πάρετε χρήματα...

    «Το μήνυμά μου στην Ελλάδα είναι αυτό: προσπαθήστε να αρχίστε το πρόγραμμα πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων». Αυτό αναφέρει ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times τονίζοντας επίσης ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την υιοθέτηση κάποιων εκ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που τους ζητούν οι δανειστές της αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα μέρος της χρηματοδότησης.

    Υπάρχουν στοιχεία του προγράμματος που μπορούν να αρχίσουν ακόμα και σήμερα, τονίζει ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup. "Aν γίνει αυτό (οι πρώτες μεταρρυθμίσεις), τότε μέσα στον Μάρτιο ίσως γίνει η πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό απαιτεί πρόοδο όχι μόνο καλές προθέσεις", τονίζει.

    "Αν ξοδέψουμε δύο μήνες συζητήσεων, χωρίς να γίνεται τίποτα (από μέτρα) στο τέλος Απριλίου θα έχουμε μεγάλα προβλήματα", δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113469844
    21/2/15

    ReplyDelete
  8. Βαρουφάκης: Θα αποπληρώσουμε το ΔΝΤ, συζητάμε για τα ομόλογα της ΕΚΤ...

    Οι δόσεις προς το ΔΝΤ θα καταβληθούν πάση θυσία, ενώ σε ό,τι αφορά τα ομόλογα της ΕΚΤ «που είναι σε διαφορετική κατηγορία» θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τους δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Associated Press.

    «Θα δώσουμε προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ. Δεν θα γίνουμε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Θα φτύσουμε αίμα αν χρειαστεί να το πράξουμε μόνοι μας και θα το πράξουμε.

    »[...] Η αποπληρωμή των δόσεων προς την ΕΚΤ ανήκουν σε άλλη κατηγορία και θα χρειαστεί συζήτηση με τους εταίρους μας και τους θεσμούς. Θα ήταν εξαιρετικό αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας να απαλύνουμε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουμε τους επόμενους μήνες προς το συμφέρον όλων μας» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Το Associated Press σημειώνει ότι είναι απίθανο η ΕΚΤ να δεχθεί παράταση στην αποπληρωμή των ομολόγων. Αυτό φαινεται να το αναγνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών.

    «Δεν πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα αποδεχόταν μια καθυστέρηση [στην αποπληρωμή], αλλά αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα καταστήσει αυτές τις πληρωμές εύπεπτες και λογικά εφικτές, στο πλαίσιο της συνολικότερης διαπραγμάτευσής μας σχετικά με το ελληνικό χρέος και το επόμενο συμβόλαιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων μας» επισήμανε ο Γ.Βαρουφάκης...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231389250

    ReplyDelete
  9. Το κατά Ντάισελμπλουμ παρασκήνιο της συμφωνίας στο Eurogroup...

    Στη συνέντευξη που έδωσε στον Πήτερ Σπίγκελ των Financial Times, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δίνει τη δική του εκδοχή για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα.

    Παρά το διπλωματικό του ύφος ''αδειάζει'' με τη σειρά, τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον Γιάνη Βαρουφάκη και εν τέλει εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

    Ας αρχίσουμε όμως από το ''άδειασμα'' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχεται πως στο θυελλώδες Εurogroup υπήρξε «παρεξήγηση» μεταξύ του ιδίου και του Γ. Βαρουφάκη και πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε συμφωνήσει σε ένα προσχέδιο με τον Μοσκοβισί και τον Γιούνκερ. Υποστήριξε όμως πως κανένας δεν τον είχε ενημερώσει («Οι Έλληνες μίλησαν με τον λάθος άνθρωπο», είπε) και πως ο ίδιος είχε ετοιμάσει άλλο προσχέδιο.
    Δηλώνει, μάλιστα, ότι δεν ήταν διατεθειμένος να συζητήσει επί του σχεδίου Μοσκοβισί, γιατί γνώριζε τις ισορροπίες στο Εurogroup και το θεωρούσε χάσιμο χρόνου.

    «Ο Μοσκοβισί ήταν ο λάθος άνθρωπος» ................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/02/politiki-synenteuxi-daiselbloum_n_6780092.html
    2/3/15

    ReplyDelete
  10. Μπορεί ο Β. Σόιμπλε να δήλωσε στην χθεσινή «Μπιλντ» (σε σχέση προφανώς με τα πολλά λόγια που ακούγονται στο εσωτερικό της χώρας μας) ότι «οι συμφωνίες είναι πιο σημαντικές από τις δηλώσεις», αλλά σε επίπεδο προπαγάνδας συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο....

    Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι τα «βαφτίσια» συνεχίζονται ανερυθριάστως και η «δημιουργική ασάφεια» συνεχίζει να παίζει τον επικοινωνιακό της ρόλο εντός συνόρων;

    Ως γνωστόν, ο κ. Βαρουφάκης είπε ξεκάθαρα πως σκοπός της «δημιουργικής ασάφειας», το «φλου», όπως ακριβώς ονόμασε το «κόλπο», σκοπό είχε «να το περάσουνε από τη δική τους Βουλή».

    Να πιάσουμε δηλαδή «κώτσους» τους κουτόφραγκους!

    Και το είπε την ημέρα ακριβώς (27 Φεβρουαρίου) που η ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας εκαλείτο να ψηφίσει υπέρ του ελληνικού αιτήματος για επέκταση της σύμβασης....................http://www.elzoni.gr/html/ent/641/ent.52641.asp
    2/3/15

    ReplyDelete
  11. Τη στιγμή που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του στους Financial Times άφησε άνοιξε ένα μικρό παράθυρο για εκταμίευση μιας μικρής προκαταβολής από τα 7,2 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο Δημήτρης Στρατούλης τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα στους «θεσμούς» (πρώην τρόικα)....

    Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να μιλήσει με τους «θεσμούς» και ανέφερε «δεν υπάρχει υποχρέωση από κάθε υπουργό να μιλήσει με τους θεσμούς. Δεν υπάρχει πια Τρόικα, με τους θεσμούς μιλάει ο υπουργός Οικονομικών»............http://www.crashonline.gr/τορπίλη-στρατούλη-στις-διαπραγματεύ/
    2/3/15

    ReplyDelete
  12. Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα πάρουμε την δόση

    «Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Dijsselbloem στους Financial Times πως πρέπει η Ελλάδα άμεσα να υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές της για να πάρει την πρώτη δόση από αυτό το μήνα.

    Mιλώντας στα "Parapolitika fm" σημείωσε πως ο λόγος που εξελέγη η κυβέρνηση είναι για να αμφισβητήσει τη λογική της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης.«Δεν επιθυμώ να συνεχιστούν τα υφεσιακά μέτρα» τόνισε.

    Ταυτόχρονα διέψευσε τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup περί λάθος επιστολή που στάλθηκε στους θεσμούς με αποτέλεσμα ο Dijsselbloem να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό.

    «Δεν έχει γίνει καθόλου έτσι. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως έως τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί από κοινού με τους εταίρους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια η χώρα θα αξιολογηθεί κανονικά.

    Συμπλήρωσε πως ο βασικός λόγος της συμφωνίας στο Eurogroup είναι για να δοθεί πίστωση χρόνου προκειμένου η χώρα να διαπραγματευτεί μια μελλοντική συμφωνία που θα τη βάλει στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

    «Δεν μας λένε θα εφαρμόσετε τα μέτρα ή δεν θα πάρετε τη δόση, συμφωνήσαμε ότι θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που εμείς θα προτείνουμε και θα κριθούμε από αυτά» τόνισε...................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2243037
    2/3/15

    ReplyDelete
  13. Wall Street Journal: Η πολιτική των άκρων έχει πλήξει μόνον τους Έλληνες...

    Την άποψη πως η πολιτική των άκρων που ακολουθεί η Ελλάδα προς το παρόν δεν έχει πλήξει κανέναν άλλων πέρα από τους Έλληνες και αυτό μπορεί να αποδειχθεί η πιο αποφασιστική νέα πολιτική πραγματικότητα που ανακύπτει από την τρέχουσα κρίση διατυπώνει ο γνωστός αρθρογράφος της Wall Street Journal Σάϊμον Νίξον σε Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας.


    Το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι πια τόσο μεγάλο βάρος για την ευρωζώνη», υποστηρίζει πως η αβεβαιότητα για τη μοίρα της Ελλάδας θα διατηρηθεί εάν κρίνει κανείς το πώς ερμηνεύουν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης το βαθμό ασάφειας στην ελληνική λίστα δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις και το πώς ερμηνεύει τη «δημιουργική ασάφεια» η Αθήνα.

    Ο Νίξον αναφέρει πως υπάρχουν αποδείξεις για ενίσχυση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη όπως η υποχώρηση του ευρώ κατά 19% από τις αρχές του 2014, η μείωση των τιμών του πετρελαίου, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και οι μισθολογικές αυξήσεις στη Γερμανία που συμβάλουν στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, ενώ επισημαίνει πως «ο κίνδυνος για την ανάκαμψη είναι πολιτικός».

    Ο αρθρογράφος αναφέρει πως «λαϊκίστικα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ψηλά στις δημοσκοπήσεις σε πολλές χώρες της ευρωζώνης, κάτι που αποδίδει στην ανησυχητικά υψηλή ανεργία και στην «οργή για τη διαφθορά των παραδοσιακών κομμάτων». ...............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231389309
    2/3/15

    ReplyDelete
  14. Εν Αναμονή του Πορίσματος για Καρτέλ στα Δημόσια Έργα...

    Εντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στα γραφεία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών. Κι αυτό διότι η διερεύνηση για τον εντοπισμό καρτέλ για το μοίρασμα των μεγάλων δημοσίων έργων, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2013 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κομβικό σημείο. Οπως μαθαίνουμε, αποσφραγίζονται οι σκληροί δίσκοι και τα ηλεκτρονικά έγγραφα που είχαν συγκεντρώσει τα κλιμάκια των ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών των κατασκευαστικών εταιρειών για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στο καρτέλ............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91233
    2/3/15

    ReplyDelete
  15. Ντέισελμπλουμ: Λεφτά τον Μάρτιο αν γίνουν μεταρρυθμίσεις...

    Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει το πρόγραμμα πριν ολοκληρωθεί η συνολική διαπραγμάτευση, ώστε να μπορέσει, ενδεχομένως εντός του Μαρτίου, να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση από τη δόση των7,2 δισ. ευρώ, έστειλε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

    Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέσα στον Μάρτιο την πρώτη εκταμίευση από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, που απομένει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, εάν η κυβέρνηση της χώρας υιοθετήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα.

    «Το μήνυμά μου στους Έλληνες είναι: Προσπαθήστε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα πριν τελειώσει η συνολική επαναδιαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε σήμερα. Αν τα κάνετε, τότε κάποια στιγμή στον Μάρτιο, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει μία πρώτη εκταμίευση. Αλλά, αυτό θα απαιτούσε πρόοδος και όχι μόνο προθέσεις», δήλωσε...........http://www.naftemporiki.gr/finance/story/921710/nteiselmploum-lefta-ton-martio-an-ginoun-metarruthmiseis
    2/3/15

    ReplyDelete
  16. Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα αποπληρώσει όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της Αθήνας για τον Μάρτιο...

    Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι έχουν προωθηθεί λύσεις, για να μην υπάρξει το παραμικρό
    πρόβλημα, σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις άλλες υποχρεώσεις της χώρας.
    Όπως είπε, το οικονομικό επιτελείο στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφές με επενδυτές για τις εκδόσεις που θα γίνουν την εβδομάδα για τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, αλλά και με τους εταίρους.
    Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει τη συμφωνία για κύρωση από το Κοινοβούλιο, επειδή πρόκειται για παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης.
    "Η τελική συμφωνία με τους δανειστές", ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, "θα συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού".
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/12355-diavevaioseis-i-athina-tha-antapokrithei-stis-ypoxreoseis-tis
    2/3/15

    ReplyDelete
  17. Εκπρόσωπος Σόιμπλε: «Εχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη»...

    «Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ και επισήμανε ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, οι οποίες -όπως είπε- δεν περιέχουν ασάφειες. «Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή κάθε βήμα της εφαρμογής της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί από κοινού», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Μάρτιν Γιέγκερ είπε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκφράζεται για τόσα πολλά θέματα, ώστε είναι πλέον σχεδόν δύσκολο να τον παρακολουθήσουμε» και αναφερόμενος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη, στην οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλει εγκαίρως τις πληρωμές της στην ΕΚΤ, διευκρίνισε ότι ο κ. Σόιμπλε απλώς εξήγησε την πραγματικότητα.................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=199819
    2/3/15

    ReplyDelete
  18. Βάζουν χέρι στις αγροτικές επιδοτήσεις λόγω χρηματοδοτικού κενού το Μάρτιο...

    Οι αυξημένες ανάγκες του Μαρτίου για το ελληνικό δημόσιο σπρώχνει την κυβέρνηση να «κοιτάξει» τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η επιπλέον ρευστότητα που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από τα κοινοτικά προγράμματα επιδότησης των ελλήνων αγροτών, προβλέπεται να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

    Με απλή υπουργική απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών, μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος. Αν τα χρειαστεί ξανά ο φορέας για πληρωμή δικαιούχων, θα μπορεί να τα ζητήσει και να τα λάβει από την ΤτΕ άμεσα, εντός δύο ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση».

    Όπως όλα δείχνουν, η πρακτική αυτή θα ακολουθηθεί και για άλλους κρατικούς φορείς.

    Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του αρμόδιου οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθούν από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.
    http://www.crashonline.gr/βάζουν-χέρι-στις-αγροτικές-επιδοτήσε/
    2/3/15

    ReplyDelete
  19. Βρυξέλλες: Ξεκινούν οι Νέες Συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΕΕ για το Αέριο με «Αγκάθι» τις Ποσότητες προς το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ...

    Τους όρους για την παροχή φυσικού αερίου στην εξεγερμένη και μη ελεγχόμενη από την κυβέρνηση του Κιέβου Ανατολική Ουκρανία καθώς και την εφαρμογή του «χειμερινού πακέτου» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωποι των δύο χωρών και της Ε.Ε.

    Η τριμερής συνάντηση, υπό την αιγίδα της Κομισιόν, φέρνει, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, στο τραπέζι των συνομιλιών τον Ρώσο Υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, τον Ουκρανό ομόλογό του Βλαντιμίρ Ντεμτσίσιν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ, τον επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Αντρέι Κομπόλεφ και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφκοβιτς.

    Η Ρωσία και η Ε.Ε. έχουν επίγνωση της ανάγκης για επανέναρξη του Ενεργειακού Διαλόγου, δήλωσε ο Νόβακ μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Σέφκοβιτς. «Η ατζέντα των τριμερών συνομιλιών θα επικεντρωθεί πρωτίστως στην εφαρμογή του “χειμερινού πακέτου”. Τέσσερεις μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή της υπογραφής του Δεσμευτικού Πρωτοκόλλου και έτσι μπορούμε να βρούμε το σημείο ισορροπίας», πρόσθεσε..............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91263
    2/3/15

    ReplyDelete
  20. EFSF: Παροχή οικονομικής βοήθειας μόνο με εφαρμογή του Μνημονίου...

    Διευκρινίσεις σχετικές με τη σχέση του Μνημονίου και της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFFA) παρέσχε σήμερα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ξεκαθαρίζοντας πως το Μνημόνιο, σε αντίθεση με την MFFA, δεν χρειάζεται να παραταθεί, διότι «δεν έχει ημερομηνία λήξης», αλλά και ότι η παροχή κάθε οικονομικής βοήθειας σχετίζεται με την εφαρμογή του Μνημονίου.

    Η σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση του EFSF σημειώνει τα εξής:

    «H Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement - MFFA) είναι μια νομική σύμβαση μεταξύ του EFSF, της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής κεντρικής τράπεζας και του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που είναι το ταμείο ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.

    » Αυτή καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όσον αφορά π.χ. το ποσό του δανείου, την περίοδο διαθεσιμότητας, τους τόκους και την αποπληρωμή του. Υπογράφεται δε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του EFSF και τον έλληνα υπουργό Οικονομικών.........................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231389459
    2/3/15

    ReplyDelete
  21. Ερχεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης...

    Την επιδότηση ενοικίου, κουπόνια σίτισης, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σύστημα υγείας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο πρόκειται να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

    Σύμφωνα με στελέχη των αρμοδίων υπουργείων το νομοσχέδιο προβλέπει επιδότηση ενοικίου για την εξασφάλιση στέγασης σε περίπου 30.000 απόρους και δωρεάν ρεύμα ως 300kw τον μήνα για 300.000 νοικοκυριά που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Το ποσόν του επιδόματος στέγασης θα είναι στα 70 ευρώ ανά άτομο και έως 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια.

    Προβλέπεται ακόμη η σίτιση με κουπόνια 300.000 ατόμων, σε συνεργασία με την Εκκλησία τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το εισοδηματικό κριτήριο θα είναι το όριο της φτώχειας και θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, το 35,7% των πολιτών στην Ελλάδα, ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Το όριο της φτώχειας είναι σε ετήσιο εισόδημα 5.023 ευρώ για ένα άτομο και 10.547 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=221423
    2/3/15

    ReplyDelete
  22. Ντέισελμπλουμ: Η Ευρωζώνη δεν συζητά τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα...

    «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, η Σιμόν Μπουατέλ σύμφωνα με το Reuters.

    Η δήλωση αυτή έγινε λίγο με αφορμή τις δηλώσεις νωρίτερα του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίος υποστήριξε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 30 έως 50 δισ. ευρώ.

    Μιλώντας στην Παμπλόνα, ο ντε Γκίντος υποστήριξε πως το νέο σχέδιο διάσωσης θα παρέχει πιο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα μας δεν έχει άλλη εναλλακτική εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/922001/nteiselmploum-i-eurozoni-den-suzita-trito-paketo-diasosis-gia-tin-ellada
    2/3/15

    ReplyDelete
  23. «Σαφάρι» για χρήματα καθώς τα ταμεία στερεύουν...

    Νέες «βολές» από το εξωτερικό σχετικά με τη στάση και τις προθέσεις της δέχθηκε η κυβέρνηση, χθες, για ακόμη μία ημέρα, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να καλύψει τις πληρωμές του Μαρτίου.

    Την ώρα που τα διαθέσιμα των ταμείων του δημοσίου μειώνονται διαρκώς, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά πηγές αύξησης των εσόδων, χωρίς να αποκλείεται έκτακτη εισφορά σε «πλούσιους», αλλά και αυξήσεις της φορολογίας σε ποτά, τσιγάρα και κέρδη τυχερών παιχνιδιών.

    Στο μεταξύ, έντονες είναι οι επικρίσεις από το Βερολίνο.

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, οι οποίες κατά τον ίδιο δεν περιέχουν ασάφειες.......................http://www.elzoni.gr/html/ent/681/ent.52681.asp
    3/3/15

    ReplyDelete
  24. «Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα γυρίσει στη... νεολιθική εποχή!»....

    «Δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή. Σε καμία περίπτωση!» δήλωσε και εξήγησε πως «αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, θα γυρίσουμε …στη νεολιθική εποχή».

    Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Γ. Βαρουφάκης για να απορρίψει κάθε σενάριο εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πιστωτικό γεγονός και ότι θα αποπληρώσει κανονικά τα δάνειά της η χώρα.

    Επίσης, θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup με έναν φάκελο με έξι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις. Στη βάση αυτών των προτάσεων, θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα προηγηθούν και η χώρα θα κριθεί από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει.

    Σημειώνεται ότι, με αντικείμενο τις προτάσεις της χώρας για τις μεταρρυθμίσεις, συνεδρίασε χθες στο υπουργείο Οικονομικών το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113470506
    3/3/15

    ReplyDelete
  25. Ενοχλήθηκε η Ουάσιγκτον από την επίσκεψη του ΠτΔ στη Ρωσία ...

    Φανερά ενοχλημένη από την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία είναι η Ουάσιγκτον.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ Μαρί Χάρφ, η οποία ανέφερε ότι δεν είναι ο καιρός για συνέχιση των ίδιων πρακτικών με τη Ρωσία.
    Σ αυτό, είπε, είμαστε ξεκάθαροι.
    Έχουμε τονίσει στους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους, πρόσθεσε, τη σημασία της ενότητας και της άσκησης πίεσης στη Ρωσία, να σταματήσει να τροφοδοτεί την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθουμε έντονα.
    Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Αποστόλης Ζουπανιώτης, η εκπρόσωπος διαχώρισε το θέμα των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας με τα tweet του Αμερικανού πρέσβη, λέγοντας ότι η αμερικανική πρεσβεία ξεκαθάρισε πως πρόκειται για δύο χωριστά περιστατικά.
    Στο ερώτημα γιατί ενώ οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για την Κριμαία δεν λένε τίποτε για την τουρκική εισβολή Κύπρο, η κυρία Χαρφ επανέλαβε τη γνωστή της θέση.
    «Ας μην επιχειρούμε να συνδέουμε τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαστε ξεκάθαροι για διαφορετικά γεγονότα και δεν θα επιχειρήσω να τα συνδέσω».
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12376-enoxlithike-i-ouasigkton-apo-tin-episkepsi-tou-ptd-sti-rosia
    3/3/15

    ReplyDelete
  26. «Τον ασυμμάζευτο» έχουν οι αυξήσεις που προβλέπονται στους μισθούς των εργαζομένων στην ΔΕΗ προκαλώντας οργή στην κοινή γνώμη καθώς εφαρμόζονται σε μια περίοδο που χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται σημαντικά...

    Ειδικότερα, η νέα συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ προβλέπονται τροφεία, δηλ. κουπόνια σίτισης για καφέδες και σάντουιτς που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Η νέα παροχή ανέχεται σε 6 ευρώ την ημέρα (ήτοι 150 ευρώ το μήνα). Δηλαδή, αυτά τα κουπόνια που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8% έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 1.600 ευρώ. Με δεδομένο, ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου, το μισθοδοτούμενο προσωπικό της Επιχείρησης ανερχόταν σε 18.766 άτομα (μόνοι οι μόνιμοι), η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112.000 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Εύλογα, λοιπόν, δημιουργείται το ερώτημα: ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Από πού θα βρει η ΔΕΗ το κονδύλι για να καλύψει το ποσό; Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ...................http://www.crashonline.gr/σκάνδαλο-στη-δεη-112-000-ευρώ-την-ημέρα-για-κ/
    3/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αποστάσεις παίρνει η κυβέρνηση από την συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με την οποία δίνονται εμμέσως μικρές αυξήσεις στους εργαζόμενους της εταιρείας....

      Από το Μαξίμου επισημαίνεται ότι η συμφωνία συνήφθη πριν τις εκλογές και υπενθυμίζουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είναι διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ.

      Ωστόσο διαβεβαιώνει ότι οι έμμεσες αυξήσεις δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ – αντίθετα αυτά θα μειωθούν.

      Delete
  27. H Ελλάδα ετοιμάζεται –εάν χρειαστεί- να αντλήσει τα τελευταία διαθέσιμα της ΤτΕ προκειμένου να αποφύγει μια οδυνηρή χρεοκοπία λόγω των οφειλών της προς το ΔΝΤ και να κρατήσει την κυβέρνηση εν ζωή τις επόμενες δύο εβδομάδες, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph...

    Οι Έλληνες πρέπει να καταβάλουν στο ΔΝΤ συνολικά 1,5 δισ. ευρώ από χρέος που ωριμάζει αυτό το μήνα, αρχής γενομένης αυτή την Παρασκευή με αποπληρωμή χρέους 300 εκατ. ευρώ. Καμία χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου, επισημαίνει η Telegraph, δεν έχει εκδηλώσει στο παρελθόν αδυναμία αποπληρωμής του Ταμείου. Μια τέτοια εξέλιξη θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη και θα ενέτασσε την Ελλάδα στους παρίες του κόσμου, παρέα με τη Ζιμπάμπουε.

    Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση διαθέτει κρυμμένα αποθεματικά που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία της για μερικές ακόμη εβδομάδες, παρακάμπτοντας τις ανησυχίες πως τα ταμεία θα μπορούσαν να αδειάσουν εντός των επόμενων δέκα ημερών. «Αυτές οι ιστορίες είναι υπερβολικές. Έχουμε διάφορα ‘μαξιλάρια’, συμπεριλαμβανομένων των 3-4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος», είπε ο κ. Σταθάκης στην Telegraph......................http://www.capital.gr/News.asp?id=2244275
    3/3/15

    ReplyDelete
  28. Η Ελλάδα πρέπει να καταλήξει σε μια «βιώσιμη» συμφωνία στήριξης με την Ευρωζώνη εάν θέλει να αποφύγει μία περαιτέρω υποβάθμιση, προειδοποιεί κορυφαίος αναλυτής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch...

    «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία, αφού η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (το λεγόμενο Grexit) θα είχε μεγάλο κόστος και για τις δύο πλευρές. Η αδυναμία επίτευξης βιώσιμης συμφωνίας θα οδηγούσε σε υποβάθμιση», ανέφερε ο Ed Parker της Fitch...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=221471
    3/3/15

    ReplyDelete
  29. Ποια στοιχεία καταθέσεων θα αποστείλουν οι τράπεζες στην εφορία...

    Λεπτομερέστερες πληροφορίες αλλά για λιγότερους καταθέτες ζητά να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες.

    Με σημερινή της απόφαση, η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ζητά να σταλούν στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος Μαΐου, αναλυτικά στοιχεία για καταθέσεις με συναλλακτική δραστηριότητα άνω των 100.000 ευρώ.

    Μέχρι και πέρυσι, το όριο ήταν 50.000 ευρώ. Αντίστοιχα, ζητούνται πληροφορίες για επενδύσεις σε άυλους τίτλους (μετοχές ομόλογα κλπ) άνω των 200.000 ευρώ ενώ μέχρι πέρυσι το όριο ήταν 100.000 ευρώ..................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/922382/poia-stoixeia-katatheseon-tha-aposteiloun-oi-trapezes-stin-eforia
    3/3/15

    ReplyDelete
  30. Μέλος ΔΣ ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα διάσωσης προς την Ελλάδα πήγε στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες»...

    «Βόμβες» έριξε μέλος του ΔΣ του ΔΝΤ, περιγράφοντας το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ως «πρόγραμμα διάσωσης των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών»!

    Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, o Νογκέιρα Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, παραδέχτηκε ότι τα προγράμματα προς την Ελλάδα φόρτωσαν μεγαλύτερο βάρος στη χώρα απ’ ό,τι στους πιστωτές.

    «Τα ελληνική προγράμματα δεν ήταν από τα καλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του ΔΝΤ. Επέκρινα τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ελληνικό ζήτημα η τρόικα και το ΔΝΤ», δήλωσε ο κ. Νογκέιρα Μπατίστα.

    «Ένα από τα βασικά προβλήματα των προγραμμάτων που προτάθηκαν είναι ότι φόρτωσαν με μεγάλο βάρος τις πλάτες της Ελλάδας και όχι με αρκετό τους πιστωτές της. Για παράδειγμα, το 1ο πρόγραμμα του 2010, παρουσιάστηκε ως πρόγραμμα διάσωσης, όμως ήταν κυρίως πρόγραμμα διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας. Η Ελλάδα πήρε πολλά χρήματα, αλλά πήγαν κυρίως στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών που αποζημιώθηκαν χωρίς καμία συνεισφορά στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας», περιέγραψε ο ίδιος.......................http://www.defencenet.gr
    3/3/15

    ReplyDelete
  31. Ιδού οι υποχρεώσεις του Μαρτίου και οι υπέρογκες οφειλές της Ελλάδας το 2015...

    Τι ακριβώς χρωστάει η Ελλάδα; Ποιες είναι οι συνολικές υποχρεώσεις της εντός του 2015, σε ποιους και πότε ακριβώς καλείται να τις αποπληρώσει; Από πού και πως θα πληρωθούν;

    Αντιμετωπίζοντας τα παραπάνω ερωτήματα η Ελλάδα διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο ρευστότητας και επιδιώκει να βρει τρόπο αποπληρωμής των πιστωτών της, μετά τη τετράμηνη επέκταση του προγράμματος διάσωσης της εντός της ευρωζώνης, με μια νέα συμφωνία "Eurozone bailout program".

    Σύμφωνα με τη τελευταία ενημέρωση από το Δ.Ν.Τ και την Ε.Ε. στις 19/2/15 αναλύονται τα ποσά, που χρωστάει και καλείται να πληρώσει η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2015, καθώς επίσης και πως ακριβώς εμφανίζεται ετησίως μέχρι το 2054, το συνολικό δημόσιο χρέος των 315,5 δις ευρώ, που οφείλεται σε:

    • Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Δ.Ν.Τ (IMF:€ 24 δις)
    • Κατόχους εντόκων γραμματίων δημοσίου (Treasury bill €15 δις)
    • Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - ΕΚΤ (ECB:€ 27 δις)
    • Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων - ETΕΠ (EIB)
    • Ιδιώτες επενδυτές (€ 34 δις)
    • Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης (€ 53 δις)
    • Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - ΕΤΧΣ
    (EFSF: € 142 δις)......................http://www.elzoni.gr/html/ent/705/ent.52705.asp
    4/3/15

    ReplyDelete
  32. Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Μην αποπειραθείς να αλλάξεις τους όρους της συμφωνίας...

    Εμμένει στη σκληρή του στάση έναντι της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64149794
    4/3/15

    ReplyDelete
  33. Σε δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που κάνουν λόγο για άνοιγμα των κέντρων κράτησης και τη μη σύλληψη των παράτυπων μεταναστών, αναφέρθηκε ο Έλληνας επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την Ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση στις Βρυξέλλες...

    «Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, με ενημέρωσε άμεσα για την μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο. Την επόμενη εβδομάδα, στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσουμε τον ελληνικό οδικό χάρτη για το άσυλο. Οι υπηρεσίες μου, που είναι σε επαφή με την Αθήνα, πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Αμέσως μετά, προγραμματίζεται συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη- η Ευρώπη είναι μαζί της», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος...............http://www.crashonline.gr/αβραμόπουλος-αυτά-είναι-τα-μέτρα-της-ε/
    4//3/15

    ReplyDelete
  34. Γιούνκερ - Μέρκελ: Νωρίς να μιλάμε για τρίτο ελληνικό πακέτο...

    Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    «Τώρα εστιάζουμε στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Είναι πρόωρο να μιλούμε για τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Αυτές οι εικασίες είναι καλύτερα να αποφεύγονται», υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

    Ο Γιούνκερ επισήμανε επίσης ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις και υπενθύμισε ότι η λήψη των όποιων κοινωνικών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

    Από την πλευρά της η Μέρκελ αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να υπολογίζει σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, προτού ολοκληρωθεί το υφιστάμενο..........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64150126
    4/3/15

    ReplyDelete
  35. Βόμβα στη ΔΕΗ, εν μέσω της αναταραχής που προκάλεσαν οι αυξήσεις στους εργαζόμενους, προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να παραπέμψει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αρθούρο ΖΕρβό, για κακούργημα...

    Αιτία είναι οι παράνομες αυξήσεις που είχαν δοθεί σε 19 στελέχη της ΔΕΗ τη διετία 2010-2012, αυξήσεις που θεωρήθηκαν πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

    Το κατηγορητήριο - φωτιά αναφέρει ότι από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012 οι αυξήσεις προκάλεσα ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό εντάσσεται σε κακούργημα.

    Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναφέρει ότι "με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής..."...............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113471855
    4/3/15

    ReplyDelete
  36. EBRD: ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ελληνικών αρχών για στήριξη των μεταρρυθμίσεων.

    Οι μέτοχοι της EBRD αποφάσισαν η τράπεζα να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2020.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις έχουν στόχο να ενισχύσουν την πρόοδο στην μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και να συνεισφέρουν στην ανάκαμψή της.

    Η EBRD θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στην προσέλκυση και ενθάρρυνση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, στην ενίσχυση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα, αλλά και της περιφερειακής ολοκλήρωσης.............http://www.elzoni.gr/html/ent/702/ent.52702.asp
    4/3/15

    ReplyDelete
  37. Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει απόψε στις 18:00 το Euroworking Group για το θέμα της Ελλάδας...

    Οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου και οι μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να καταθέσει η Αθήνα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να εγκριθεί πιθανή εκταμίευση μέρους της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, που φτάνει τα 7,2 δισ. ευρώ.

    Στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για την Ελλάδα, θα συζητηθούν ο ι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης τη Δευτέρα στο Eurogroup, αλλά και οι υποχρεώσεις της χώρας που τρέχουν τον Μάρτιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει τις εξής έξι μεταρρυθμίσεις:

    1. / 2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση

    Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση - στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91346
    4/3/15

    ReplyDelete
  38. Ο γενικός εισαγγελέας της Αργεντινής άσκησε έφεση κατά της απόφασης απαλλαγής της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ από την κατηγορία της συγκάλυψης του ρόλου του Ιράν σε αντιεβραϊκή τρομοκρατική επίθεση στο Μπουένος Άιρες, το 1994...

    Η επίθεση είχε κοστίσει τη ζωή σε 85 ανθρώπους, ενώ είχαν τραυματιστεί περίπου 300.

    Την υπόθεση ερευνούσε ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νισμάν, ο οποίος τον Ιανουάριο, μία ημέρα πριν καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία για την πρόεδρο, αλλά και για τον υπουργό Εξωτερικών Χέκτορ Τίμερμαν, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του με μία σφαίρα στο κεφάλι.
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/argentini-efesi-tou-genikou-isagelea-kata-tis-apofasis-apalagis-tis-proedrou
    4/3/15

    ReplyDelete
  39. Ισπανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Κολομπόφ...

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας, Γιούρι Κολομπόφ, εφαρμόζοντας το διεθνές ένταλμα που είχε εκδώσει η Ιντερπόλ με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και άλλων οικονομικών ατασθαλιών. Ο Κολομπόφ, τον οποίο οι διωκτικές αρχές αναζητούσαν από τον Αύγουστο του 2014, συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στο τουριστικό θέρετρο Αλτέα, στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Ηταν κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανατράπηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα της λαϊκής εξέγερσης στην Ουκρανία. Ο Κολομπόφ είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές στο πολυτελές Altea Hills στις ακτές της Μεσογείου, όπως γράφει η εφημερίδα ABC.

    Η Ιντερπόλ είχε συμπεριλάβει τον Κολομπόφ, τον Γιανουκόβιτς και ένα άλλο πρώην μέλος της κυβέρνησης, στη διεθνή λίστα των καταζητούμενων Ουκρανών πρώην αξιωματούχων, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και των οικονομικές ατασθαλιών.........ΑΠΕ ΜΠΕ.......http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&
    4/3/15ct=1&artid=221535

    ReplyDelete
  40. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την Σύνοδο της ΕΚΤ είχε την Τετάρτη το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

    Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

    Ο Διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του αργά αύριο το βράδυ.
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=682518
    4/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στη Λευκωσία συνεδριάζει η ΕΚΤ...

      Το ελληνικό ζήτημα και οι κινήσεις σε σχέση με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά την συνεδρίασή της στη Λευκωσία.

      Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λεπτομέρειες καθώς και την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για αγορά ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ με στόχο να «χτυπηθεί» ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη που θεωρείται αιτία της ύφεσης...............http://www.naftemporiki.gr/finance/story/922908/sti-leukosia-sunedriazei-i-ekt
      4/3/15

      Delete
  41. Ρουκέτα Κωνσταντοπούλου: Ακυρες διατάξεις νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν επειδή... έλειπε η Χρυσή Αυγή!...

    Θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία, έθεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά:
    «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

    Στην πρώτη της συνέντευξη προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι τα φαινόμενα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου με κατεπείγοντα νομοσχέδια δεν μπορεί να επαναληφθούν, αλλά ούτε και η κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια.................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113471867
    4/3/15

    ReplyDelete
  42. Κρίσιμη η εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωζώνη...

    Τα ζητήματα της Ελλάδας και ειδικότερα το τρίτο πακέτο βοήθειας βρέθηκαν για ακόμη μία ημέρα στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερο να δούμε στην πράξη πώς θα εφαρμοστεί στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

    Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

    Και οι δύο τόνισαν ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την Ευρωζώνη.

    «Θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup» ανέφερε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι είναι «πρόωρο να συζητάμε για τρίτο πρόγραμμα»....................http://www.elzoni.gr/html/ent/738/ent.52738.asp
    5/3/15

    ReplyDelete
  43. Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, καθώς ξεκαθάρισε πως οι συντάξεις είναι εγγυημένες και δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας...

    «Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες», είπε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά Fm» ο κ. Στρατούλης σε απάντηση των όσων ακούγονται.

    Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είπε πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό οφειλής και σημείωσε πως όποιος καταβάλλει εφάπαξ το ποσό διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν οι θεσμοί έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

    ReplyDelete
  44. ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου...

    Πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ, με νεότερη ανακοίνωσή του, στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή «τη χθεσινή τρίωρη συνέντευξή της».

    Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι είναι αδιανόητο και κοινοβουλευτικά αντιδεοντολογικό, ως προς θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, να ενημερώνεται για τις αποφάσεις, προτάσεις ή απόψεις της προέδρου της Βουλής ο Τύπος, πριν ενημερωθούν και - όπου χρειάζεται να αποφασίσουν ή να διατυπώσουν τη γνώμη τους - τα κατά τον κανονισμό της Βουλής αρμόδια όργανα.

    Επίσης, τονίζει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου προσέβαλε προκλητικά την Ολομέλεια του Σώματος στην οποία, πριν από λίγες μόλις ημέρες, τοποθετήθηκαν τα κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ ) και οι βουλευτές, σε σχέση με το ζήτημα της συμμετοχής σε όλες τις συνεδριάσεις και όλες τις ψηφοφορίες των προσωρινά κρατουμένων βουλευτών της ΧΑ, κατά τρόπο σαφώς διαφορετικό από την άποψή της.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64150610
    5/3/15

    ReplyDelete
  45. Εν αναμονή της ΕΚΤ οι ευρωαγορές...

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε ελαφρά κατά 0,04%, λαμβάνοντας 2,85 μονάδες για να διαμορφωθεί στις 6.916,98 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με άνοδο 0,24% και κέρδη 11,69 μονάδων, στις 4.929,04 μονάδες.

    Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,33% για να διαμορφωθεί στις 11.390,38 μονάδες. Ο δείκτης MDax ενισχύθηκε κατά 0,30% και με τις πρώτες συναλλαγές διαμορφώθηκε στις 20.022,38 μονάδες
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26502&subid=2&pubid=113472399
    5/3/15

    ReplyDelete
  46. Οριακά αυξημένος για τις ελληνικές τράπεζες ο ELA...

    Σε αύξηση του ELA κατά 500 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ μετά την προηγούμενη αύξηση των ορίων της παροχής ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού κατά 3,3 δισ. ευρώ (στα 68,3 δισ. ευρώ) που είχε προ δεκαπέντε ημερών.

    Η αύξηση αυτή αν και οριακή υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA ειδικά σε μια περίοδο που οι τράπεζες έχουν μειώσει σημαντικά την καταθετική τους βάση, ενώ και το δημόσιο παρουσιάζει αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες.

    Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το αίτημα των ελληνικών τραπεζών για επανακαθορισμό των ορίων του ELA σε 15 μέρες (βάσει του κανονισμού της) χωρίς να αποκλείεται εν τω μεταξύ έκτακτη παρέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα. Κι αυτό, διότι θα έχει προηγηθεί το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου και ακολουθούν την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου νέες λήξεις εντόκων γραμματίων.

    Συνολικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει στην παρούσα φάση τα 100 δισ. ευρώ (87,48 δισ. ευρώ η εξάρτηση αυτή για τον Ιανουάριο από 56,04 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ).
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2246788
    5/3/15

    ReplyDelete
  47. Διάψευση Από ΥΠΟΙΚ και ΕΕ σε Δημοσιεύματα για το Euro Working Group και Πιθανή Επίσκεψη Κλιμακίων ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Αθήνα...

    Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών αναφορές στον Τύπο για επερχόμενη επίσκεψη από κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Αθήνα, αλλά και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία συζητήθηκε στο χθεσινό Euro Working Group το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων.

    Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:

    «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων.

    »Σημειώνεται, επιπλέον, ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας»...........http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91398
    5/3/15

    ReplyDelete
  48. Θέσεις που «καλλιεργούν ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, τα όσα ανέφερε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το ζήτημα που αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τις ψηφοφορίες στη Βουλή...

    Όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε σχετική ανακοίνωσή του, οι θέσεις αυτές δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και ευνοούν επικίνδυνους σχεδιασμούς.

    Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει το κρυφτούλι πίσω από τους αποκαλούμενους ‘ανεξάρτητους θεσμικούς ρόλους’ και να τοποθετηθεί καθαρά» για το ζήτημα.
    http://www.zougla.gr/politiki/article/i-8esis-tis-z-konstantopoulou-evnoun-epikindinous-sxediasmous
    5/3/15

    ReplyDelete
  49. Γερμανία: Πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα για βουλευτές...

    Στο πρόβλημα του τι θα γίνει με ομάδα προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ερφούρτη, πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας, οι δημοτικές αρχές της Ερφούρτης εξετάζουν μία διαφορετική ιδέα: Καθώς δεν βρίσκονται άλλες εγκαταστάσεις, προτείνεται η φιλοξενία τους σε κτίριο διαμερισμάτων που κανονικά προορίζονται για βουλευτές του κρατιδίου που δεν μένουν στην πόλη.

    Η Ερφούρτη έχει ένα κτίριο με 59 σχετικά μικρά διαμερίσματα που προορίζονται για διάθεση σε όποιο μέλος της κρατιδιακής Βουλής δεν έχει κατοικία στην πρωτεύουσα. Όσα κατοικούνται, συνήθως χρησιμοποιούνται προσωρινά, μόνο τις ημέρες που γίνονται συνεδριάσεις.

    Τα διαμερίσματα δεν είναι ιδιαίτερα πολυτελή, αλλά έχουν σύγχρονο εξοπλισμό, ξεχωριστά μπάνια και χώρο κουζίνας. Μπορούν να διαθετούν είτε σε μεμονωμένους πρόσφυγες είτε σε μικρές οικογένειες, ανέφεραν οι υπηρεσίες του δήμου.............http://news.in.gr/world/article/?aid=1231390243
    5/3/15

    ReplyDelete
  50. Συνεδριάζει στη Λευκωσία η ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας...

    Συνέρχεται σήμερα Πέμπτη στη Λευκωσία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα ανακοινώσει λεπτομέρειες καθώς και την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για την αγορά ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ με στόχο να χτυπηθεί ο αποπληθωρισμός στην ευρωζώνη που θεωρείται υπαίτιος για παράταση της ύφεσης και την παράταση της ανεργίας.

    Στο επίκεντρο θα βρεθεί το ελληνικό ζήτημα για το τι θα κάνει η ΕΚΤ σε σχέση με την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ θα κληθούν να αποφασίσουν σήμερα εάν θα επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να στηρίξουν εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου ή όχι.

    Στη Λευκωσία η ΕΚΤ αποφάσισε την οριακή αύξηση του ELA κατά 500 εκατ. ευρώ φτάνοντας στα 68,8 εκατ. ευρώ...............http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=682038
    5/3/15

    ReplyDelete
  51. Περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ κατέβαλε η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ του 2010 και του 2014, ως τόκους για τα δάνεια διάσωσης που έχει λάβει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post, που επικαλείται γερμανικά κυβερνητικά στοιχεία...

    Για τα επόμενα χρόνια, το Βερολίνο αναμένει πως η Ελλάδα θα καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως «δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν η Γερμανία θα ανακτήσει το σύνολο των χρημάτων που έχει δανείσει ως βοήθεια στην Ελλάδα», όμως, με βάση τα εν λόγω στοιχεία, παραδέχεται έως τώρα το Βερολίνο δεν έχει χάσει χρήματα λόγω της συμμετοχής του στα προγράμματα στήριξης της χώρας μας.
    Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/276671/rp-tokous-360-ekat-euro-ehei-katavalei-i-ellada-sti-germania/#ixzz3TVPhKia7
    5/3/15

    ReplyDelete
  52. Αλαλούμ μεταξύ Βερολίνου – Βρυξελλών: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταθέσει λίστα στο Eurogroup!...

    Aλαλούμ με την λίστα των έξι μεταρρυθμίσεων. Απορρίφθηκε, δεν απορρίφθηκε ή δε χρειάζεται καν να κατατεθεί;

    Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανάφεραν νωρίτερα ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις με την λίστα των έξι μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να καταθέσει την Δευτέρα στο Eurogoup o Γιάνης Bαρουφάκης.

    Στη συνέχεια το ΑΠΕ μετέδωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση που τέθηκε σε πηγές της ευρωζώνης ότι δεν υπάρχει θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

    Στη συνέχεια έρχεται το γερμανικό ΥΠΟΙΚ και λέει… άλλα.

    Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε καταρχήν ότι στην ατζέντα του Eurogroup δεν βρίσκεται το θέμα του τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα.

    Το ζητούμενο επί του παρόντος είναι η «επιτυχής ολοκλήρωση» του τρέχοντος πακέτου, καθώς αυτή αποτελεί την προϋπόθεση για την εκταμίευση των υπολοίπων δόσεων του δεύτερου πακέτου, όπως τόνισε............http://www.crashonline.gr/αλαλούμ-μεταξύ-βερολίνου-βρυξελλών-η/
    5/3/15

    ReplyDelete
  53. H Koμισιόν εργάζεται για την αντικατάσταση της τρόικας από ένα σχήμα με μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση...

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ Β. Ντομπρόβσκις.

    Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου -μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου για τον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ- ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup για την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος».

    ReplyDelete
  54. Κύμα 28.000 προσφύγων έχει προκαλέσει η οργανωμένη επιχείρηση από τον ιρακινό στρατό και Σιιτών μαχητών για την ανακατάληψη της πόλης Τικρίτ, από το Ισλαμικό Χαλιφάτο...

    Ο ΟΗΕ στέλνει εφόδια και προμήθειες για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των προσφύγων, την ώρα που 30.000 στρατιώτες, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών και ελικοπτέρων, προβαίνουν από τη Δευτέρα σε κινήσεις τακτικής προκειμένου να περικυκλώσουν την πόλη, πριν εξαπολύσουν την τελική επίθεση..................http://www.zougla.gr/kosmos/article/perikiklonete-to-tikrit---xiliades-prosfiges-apo8ounte-apo-tin-empolemi-zoni
    5/3/15

    ReplyDelete
  55. Την εκτίμηση ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν δημιουργεί κανέναν επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου...

    Ο Πρωθυπουργός απόψε αργά το βράδυ θα ενημερωθεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Κύπρο.

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε ανακοινώσει ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων, δεδομένου ότι τα ομόλογα που ήδη κατέχει έχουν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο ποσοστό, το οποίο έχει τεθεί βάσει του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
    http://www.naftemporiki.gr/story/923348/maksimou-den-dimiourgei-epiprostheto-problima-i-apofasi-tis-ekt
    5/3/15

    ReplyDelete
  56. Ελλάδα: Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Τουρκία και ΠΓΔΜ...

    Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών με στόχο να αρχίσουν σε διάστημα δύο μηνών οι συνομιλίες με την Τουρκία για νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα μελετά να προτείνει στην ΠΓΔΜ, την θεσμοθέτηση ΜΟΕ μεταξύ των δύο χωρών, με αποκλειστικό θέμα την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων.

    Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, το θέμα των ΜΟΕ με την Τουρκία θα συζητηθεί καταρχάς στην συνάντηση γνωριμίας που θα έχουν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών κύριοι Κοτζιάς και Τσαβούσογλου αύριο στην Ρίγα της Λετονίας, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, ενώ στο θέμα των ΜΟΕ με την ΠΓΔΜ δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη συζήτηση ή επαφή με τα Σκόπια.................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200193
    5/3/15

    ReplyDelete
  57. Περιστέρη: Περιμένουμε πράσινο φως για να συνεχιστεί η ανασκαφή στην Αμφίπολη...

    Σε αναμονή βρίσκεται η ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη για τη συνέχιση των εργασιών στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.

    Όπως δήλωσε η κ. Περιστέρη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «για τη συνέχιση των ανασκαφών αναμένεται η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού».

    Σχετικά με την μη συμμετοχή της ανασκαφικής ομάδας στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο στη Θεσσαλονίκη, η κ. Περιστέρη δήλωσε: «Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στο φετινό συνέδριο, επειδή κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη της συστηματικής μελέτης του ανασκαφικού υλικού, όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να υπάρχει η συμμετοχή μας στο επόμενο συνέδριο με πλήρη επιστημονικά συμπεράσματα».................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=221585
    5/3/15

    ReplyDelete
  58. Tο κυπριακό παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα του Γενικού Γραμματέα(ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στεφάν Ντουζαρίκ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκο πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι ζήτησε από τον Μπαν γκι-Μουν να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο στο κυπριακό, κατά το πρότυπο του Κόφι Ανάν...

    Ο κύριος Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε εργάζεται σκληρά συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις του και όταν θα είναι έτοιμος να αποκαλύψει κάτι, θα το πράξει.

    "Προφανώς το κυπριακό παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΓΓ και τόσο ο ΓΓ, όσο κι ο (Τούρκος) πρωθυπουργός είπαν στη συνάντησή τους πως είναι ένα μόνιμο θέμα στην ατζέντα το οποίο θα ήθελαν να δουν να επιλύεται" ανέφερε ο κύριος Ντουζαρίκ.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/12589-psila-stin-atzenta-tou-gg-oie-to-kypriako
    6/3/15

    ReplyDelete
  59. Στην Ευρώπη «βρέχει» ευρώ – Εκτός η Ελλάδα...

    Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τις αγορές κρατικών ομολόγων (QE), ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2016, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Η ΕΚΤ θα προχωρά σε αγορές ομολόγων 60 δισ. ευρώ μηνιαίως. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωζώνης που η κεντρική τράπεζα δρομολογεί ένα τέτοιας έκτασης πρόγραμμα χρηματοδότησης.

    Ωστόσο η Ελλάδα δεν θα μετέχει στο QE, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Εκτός του ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων, δεν επιτρέπει στη χώρα ούτε την έκδοση εντόκων γραμματίων.

    Ειδικότερα, όσον αφορά στην Ευρωζώνη, ο κ. Ντράγκι, προέβλεψε ότι θα υπάρξει διεύρυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Το 2015 η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ανέλθει στο 1,5% (από 1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη), ενώ το 2016 θα φτάσει στο 1,9% (από 1,5% της προηγούμενης πρόβλεψης).................http://www.elzoni.gr/html/ent/791/ent.52791.asp
    6/3/15

    ReplyDelete
  60. Τον λογαριασμό ύψους 327 εκατ. ευρώ από το «πακέτο Χατζηγάκη» με τις παράνομες αποζημιώσεις καλούνται να πληρώσουν 700.000 αγρότες, σύμφωνα με ντιρεκτίβα της Κομισιόν...

    Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση του προστίμου και για την εξαίρεση συνταξιούχων και μικρών αγροτών.

    Μπιλιέτα ύψους 327 εκατομμυρίων ευρώ απαιτεί η Κομισιόν να σταλούν σε 700.000 αγρότες για την ανάκτηση –και μάλιστα εντόκως– των παράνομων αποζημιώσεων του περίφημου πακέτου Χατζηγάκη, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να αναζητά τρόπους για το ψαλίδισμα του προστίμου και την εξαίρεση των συνταξιούχων αλλά και όσων αγροτών εισέπραξαν μικροποσά.

    Την ίδια ώρα, τα συνολικά πρόστιμα που αφορούν σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά η Κομισιόν απαιτεί να τα ανακτήσει η Ελλάδα, ειδάλλως απειλείται με μεγάλα πρόστιμα.

    Παράλληλα, η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει στην ΕΕ περί το 1,3 δισ. ευρώ που αφορούν στις λεγόμενες δημοσιονομικές διορθώσεις. Μάλιστα, υποθέσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ έχουν τελεσιδικήσει.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64151044
    6/3/15

    ReplyDelete
  61. Δικαίωσε προσφυγή συνταξιούχου στην οποία είχε ανασταλεί το συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του, αν και είχε συμπληρώσει 25ετία ως 31 Δεκεμβρίου του 2010 με ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο..

    Αυτό αναφέρει επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) προς την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα. Νάντια Βαλαβάνη, συμπληρώνοντας πως ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) δεν προσέφυγε κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνοντας, έτσι, τον υπάλληλο ο οποίος έλαβε άμεσα τη σύνταξή του.
    mme.gr

    ReplyDelete
  62. Ο Economist προτείνει ως λύση να εγκαταλείψει ο Αλέξης Τσίπρας όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Η ελληνική οικονομία ξεμένει, γράφει ο Economist και προσθέτει στον υπότιλο ότι "Οι πολιτικές ακροβασίες εχουν βαριες οικονομικες επιπτωσεις...".

    Το βρετανικό περιοδικό προειδοποιεί ότι η ελληνική οικονομία ξεμένει από χρήμα, αλλά και από χρόνο και ανατρέχει στα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων μηνών για να τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει τρία πολύ σοβαρά προβλήματα:

    Πρώτο, η μαζική εκροή καταθέσεων που καθιστά τις ελληνικές τράπεζες πιο ευάλωτες.

    Δεύτερο πρόβλημα λέει ο Economist είναι η παράλυση από την αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχει ξανανοίξει η συζήτηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ και οι ξένοι επενδυτές μάλλον εγκαταλείπουν τη χώρα. Και τρίτο, η δραματική πτώση των δημοσίων εσόδων.

    Ο Economist προτείνει ως λύση να εγκαταλείψει ο Αλέξης Τσίπρας όλες ττις προεκλογικές δεσμεύσεις του...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64151475
    6/3/15

    ReplyDelete
  63. Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο οποίο αναφέρεται πως η Κομισιόν πριν από την ψήφιση του κουρέματος καταθέσεων, ήταν έτοιμη να συζητήσει και άλλα, εναλλακτικά σενάρια, γεγονός το οποίο δεν αποδέχθηκαν οι Κυπριακές Αρχές, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος...

    Ο κ. Σιζόπουλος, υποστηρίζει επίσης ότι μετά την απόρριψη από την Βουλή της πρώτης απόφασης του Γιούρογκρουπ σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προτάθηκαν στην Κύπρο εναλλακτικά σενάρια για την άντληση του ποσού που απαιτούσε η τρόικα. Πρόταση, συγκεκριμένα, αφορούσε στην φορολογία επί του συνόλου των καταθέσεων πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 5,4 δις ευρώ.

    Η συγκεκριμένη πρόταση σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ενήργησε μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει τη Βουλή................http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=286656&-V=articles
    6/3/15

    ReplyDelete
  64. Η εμπλουτισμένη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση μέρους της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle...

    Κι αυτό, όπως εξηγεί ο ίδιος, γιατί θα πρέπει προηγουμένως να γίνει τεχνική επεξεργασία των μέτρων και να υπάρξει έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών, τους θεσμούς.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο ομάδας εργασίας του Eurogroup και φυσικά δεν υπάρχει εικόνα για τις επιπτώσεις των μέτρων. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, πρώτα θα αξιολογηθεί το πακέτο από τους εκπροσώπους των θεσμών και μετά θα έρθει στην ομάδα εργασίας του Eurogroup.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, o ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις.................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231390719
    6/3/15

    ReplyDelete
  65. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Λεγκρέν, για να επιτύχει ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα οφείλει «να αποκαλύψει την μπλόφα της Γερμανίας» και να είναι έτοιμη να εκδώσει ένα παράλληλο νόμισμα...

    Όπως αναφέρει, η τετράμηνη παράταση που δέχθηκε η Αθήνα από τους πιστωτές της στην ΕΕ, τον προηγούμενο μήνα, παρέχει στη νέα ελληνική κυβέρνηση τον χρόνο για να επεξεργαστεί σε βάθος τη στρατηγική της. Όμως, στο σημείο αυτό ο αρθρογράφος διερωτάται ξανά: πώς θα μπορούσε να αποκατασταθεί η δημοσιονομική Δημοκρατία;

    «Είναι τόσος ο θυμός και η έλλειψη εμπιστοσύνης που δημιούργησε η κακοδιαχείριση της κρίσης ώστε καθιστούν πολιτικά αδιανόητα, προς το παρόν, τα βήματα προς ένα δημοκρατικό φεντεραλισμό. Μια πιο καλή επιλογή θα αποτελούσε η αποκατάσταση του κανόνα της "μη διάσωσης", μαζί με την ελευθερία των κυβερνήσεων να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες και πολιτικές προτεραιότητες, υπό τους περιορισμούς της βούλησης των αγορών να δανείσουν ή εντέλει υπό τον κίνδυνο χρεοκοπίας», αναφέρει ο Φιλίπ Λεγκρέν.............http://www.protothema.gr//economy/article/457245/foreign-policy-i-lusi-gia-tin-ellada-einai-i-ekdosi-enos-parallilou-nomismatos/
    6/3/15

    ReplyDelete
  66. ΠΑΣΟΚ: «Επιτομή της ανατριχιαστικής φασίζουσας ελαφρότητας οι επτά μεταρρυθμίσεις Βαρουφάκη»...

    Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επιστολή του ΥΠΟΙΚ με τις «επτά μεταρρυθμίσεις», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τον Πρόεδρο του Eurogroup και σημείωμα με τις επτά μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στο Eurogroup της Δευτέρας 9.3., με στόχο την εκταμίευση μέρους έστω των υπολειπόμενων δόσεων του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

    Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση στην αρχή δήλωνε υπερήφανα ότι δεν θέλει τις υπολειπόμενες αυτές δόσεις, αλλά χρηματοδότηση μέσω ΕΚΤ, ELA και εντόκων γραμματίων. Ιδέα που απορρίφθηκε με απόλυτο τρόπο από την ΕΚΤ.

    Θυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των υπολειπόμενων προς καταβολή δόσεων αφορά το σκέλος του προγράμματος του ΔΝΤ που κάνει τις δικές του αξιολογήσεις, με βάση τα δικά του κριτήρια, τα οποία ενσωματώνονται στο δικό του μνημόνιο που είναι παρόμοιο αλλά όχι ταυτόσημο με το ευρωπαϊκό.

    Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή την παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης που ήδη υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύοντας τη χώρα.

    Τώρα λοιπόν η Κυβέρνηση:
    - υπόσχεται με την επιστολή του κ. Βαρουφάκη να φέρει τη συμφωνία με το Eurogroup για κύρωση στην Βουλή!
    - προτείνει οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» ( τρόικα ) να γίνουν στις Βρυξέλλες.....................http://www.tanea.gr/news/economy/article/5216515/pasok-epitomh-ths-anatrixiastikhs-fasizoysas-elafrothtas-oi-epta-metarrythmiseis-baroyfakh/
    6/3/15

    ReplyDelete
  67. Μαξίμου: Όσοι περίμεναν καταστροφή διαψεύστηκαν!...

    Για διάψευση όλων όσων προέβλεπαν την καταστροφή της Ελλάδας με παράλληλο «πιστωτικό γεγονός», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τράπεζες είναι ασφαλείς και επαρκώς ανακεφαλοποιημένες, καθότι όπως αναφέρεται, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, γεγονός το οποίο τόνισε το πρωί μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

    Επιπλέον σημειώνεται ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα τεθεί το πλαίσιο υλοποίησης των δεσμεύσεων που έλαβε η χώρα μας με βάση και την επιστολή Βαρουφάκη...................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113473643
    6/3/15

    ReplyDelete
  68. Με το βλέμμα στο Eurogroup της Δευτέρας είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν αναμένεται κάποια απόφαση για εκταμίευση μέρους δόσης στην Ελλάδα, αφού οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση θα πρέπει προηγουμένως να αξιολογηθούν και θα κοστολογηθούν από τους εκπροσώπους των δανειστών...

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και συνεπώς δεν υπάρχει εικόνα για τις επιπτώσεις.

    Όπως είπε, πρώτα θα αξιολογηθεί από τους εκπροσώπους των θεσμών και μετά θα έρθει στην ομάδα εργασίας του Eurogroup.

    Την ίδια ώρα, η Fitch Ratings εκτίμησε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε σημαντικό σοκ στην Ευρωζώνη αλλά όχι και μία συστημική κρίση, όπως αυτή του 2012, ή την ταχεία έξοδο μίας άλλης χώρας.............http://www.elzoni.gr/html/ent/821/ent.52821.asp
    7/3/15

    ReplyDelete
  69. Fitch: Σοκ στην Ευρωζώνη από Grexit αλλά όχι συστημική κρίση ...

    Η Ευρωζώνη θα υποστεί ένα σημαντικό σοκ αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ, αλλά είναι απίθανο το "Grexit" να προκαλέσει είτε συστημική κρίση, όπως αυτή του 2012, είτε άμεση έξοδο άλλου κράτους-μέλους, εκτιμά ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

    Ο οίκος επισημαίνει ότι έχει περιοριστεί ο άμεσος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα με τους επίσημους πιστωτές της χώρας.

    Ωστόσο, προσθέτει, η αδιάλλακτη στάση που τήρησαν οι δύο πλευρές πριν από τη συμφωνία υπογραμμίζει την πιθανότητα μιας λανθασμένης πολιτικής στο μέλλον....................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/12669-fitch-sok-stin-evrozoni-apo-grexit-alla-oxi-systimiki-krisi
    7/3/15

    ReplyDelete
  70. ΚΚΕ για προτάσεις Βαρουφάκη: Βάζουν τους φτωχούς να «καρφώνουν» ο ένας τον άλλο..

    Για καταστάσεις όπου ο ένας φτωχός θα «καρφώνει» τον άλλον, τη στιγμή που η κερδοφορία και η φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο, κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περί χρήσης απλών πολιτών ως δυνάμει «εφοριακών» για τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων.

    Η συνέχιση της φοροεπιδρομής και της πολιτικής σε βάρος του λαού συνεχίζεται, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τη στιγμή που η κερδοφορία και η φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο».
    http://www.crashonline.gr/κκε-για-προτάσεις-βαρουφάκη-βάζουν-το΄/

    ReplyDelete
  71. Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, με ερώτησή του ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια ύψους 700 εκ. της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:...

    Ο αγροτικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ΚΑΠ και των εφαρμοστικών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης συμβάλλει τα μέγιστα για τη διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού και την συγκράτηση των εισοδημάτων που προέρχονται από την αγροτική δραστηριότητα. Αν και η απορροφητικότητα αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, ένα σημαντικό ποσό, περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει αδιάθετο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ ότι 174 εκατομμύρια χάθηκαν οριστικά, προκαλώντας απογοήτευση στους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα. Οι ασφυκτικές σημερινές οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

    Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
    - προτίθεται να παρατείνει τη χρονική διάρκεια για την αξιοποίηση του εναπομείναντος ποσού ενισχύσεων της ΚΑΠ ώστε να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι για την Ελληνική Γεωργία ;
    http://www.m-k.gr/creta-kefaloyannis/shmantika-themata/1092-700

    ReplyDelete
  72. Σε νέους βανδαλισμούς σε αρχαία μνημεία προχώρησαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους...

    Οι τζιχαντιστές προέβησαν σε εκτεταμένες καταστροφές αρχαιοτήτων στη αρχαία πόλη Χάτρα, στο βόρειο Ιράκ, με ιστορία 2 χιλιάδων χρόνων.
    Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου, το Υπουργείο Αρχαιοτήτων του Ιράκ έλαβε αναφορές από εργαζομένους στην πόλη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται κοντά στη Χάτρα, ότι αρχαίος οικισμός έχει καταστραφεί.
    Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Μοσούλης και πριν από λίγες μέρες ισοπέδωσαν με μπουλντόζες την αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, γεγονός που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και την UNESCO να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για "έγκλημα πολέμου"............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/diethni/item/12690-tzixantistes-isopedonoun-arxaia-mnimeia-sto-irak

    ReplyDelete
  73. «Θετική ανταπόκριση» από Ντάισελμπλουμ στις προτάσεις Βαρουφάκη...

    Θετική είναι η ανταπόκριση του επικεφαλής του Εurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, στις προτάσεις που του έστειλε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Η απάντηση του κ. Ντάισεμπλουμ έφθασε, αργά χθες το βράδυ, στον κ. Βαρουφάκη και σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, «με την επιστολή του ανταποκρίνεται θετικά στον έλληνα Υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

    Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64152060
    7/3/15

    ReplyDelete
  74. "Δεν θα υπάρξει ποτέ Grexit", λέει ο Γιούνκερ...

    "Κανείς από όσους είναι πολιτικά υπεύθυνοι στην Ευρώπη δεν εργάζεται για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης", διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γιούνκερ καλεί όλους τους Ευρωπαίους να κατανοήσουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και να αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασης. "Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα", λέει χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

    Την ίδια στιγμή, πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα μιας άλλης γερμανικής εφημερίδας, της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), στη διάρκεια του Eurogroup της Δευτέρας, οι εταίροι θα απαιτήσουν την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα, προκειμένου να "ελέγξει τα βιβλία" και τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και να κοστολογήσει συγκεκριμένα και με ακρίβεια τις προτάσεις της.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113474450
    7/3/15

    ReplyDelete
  75. Περαιτέρω εμπλουτισμό της λίστας Βαρουφάκη ζητούν οι Ευρωπαίοι...

    Ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων έχει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου.

    Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι προτάσεις που απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης δεν ικανοποίησαν τους εταίρους.

    Η ιδέα για «πράκτορες» εφοριακούς δεν έπεισε και τώρα απαιτούνται επιπλέον μέτρα.

    «Αν συνεχίσετε έτσι, κινδυνεύετε να τα τινάξετε όλα στον αέρα. Πρέπει να καλέσετε άμεσα τις τεχνικές αποστολές στην Αθήνα» είναι το μήνυμα που έστειλαν παράγοντες των θεσμών, σημειώνοντας ότι η επιστολή Βαρουφάκη δεν είχε επαφή με τα κείμενα της προηγούμενης συμφωνίας...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231390867

    ReplyDelete
  76. Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Βρείτε μόνοι σας τα χρήματα που χρειάζεστε...

    Αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός Grexit, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος όμως στέλνει ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα αναφορικά με την χρηματοδότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Welt», ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», επισημαίνει αλλά τονίζει παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

    «Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους και εάν η κυβέρνηση επιθυμεί αύξηση δαπανών, θα πρέπει να εξασφαλίσει τα χρήματα μέσω δικών της μέσων», είπε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε, όμως, ότι οι εταίροι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την Ελλάδα, με δεδομένο ότι το 25% των Ελλήνων δεν μπορούν να λάβουν ούτε επίδομα ανεργίας, με την ανεργία των νέων να έχει εκτοξευθεί και την κοινή γνώμη να είναι έντονα κριτική σε αυτό το θέμα.

    «Πρέπει να προσέξουμε να μην χειροτερέψει η κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν κατανοούν όλοι στην Ευρώπη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Γιούνκερ..............http://www.crashonline.gr/τελεσίγραφο-γιούνκερ-βρείτε-μόνοι-σα/
    7/3/15

    ReplyDelete
  77. Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Ολάντ και Ντράγκι...

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η λιτότητα και η εμβάθυνσή της δεν είναι μεταρρύθμιση.

    Μιλώντας με τον κ. Ολάντ κατά πληροφορίες η Αθήνα ζήτησε να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

    Στον πρόεδρο της ΕΚΤ, ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία του οργανισμού και το γεγονός ότι δεν δέχεται πολιτικές πιέσεις.

    Υποστήριξε ωστόσο ότι θα πρέπει ο οργανισμός να κρατά ίδια στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση είτε αυτή είναι κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Χαρδούβελη, είτε είναι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Οικονομικών τον Γ. Βαρουφάκη.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64152071
    7/3/15

    ReplyDelete
  78. Λιβύη: Περίπου 10 αλλοδαποί αγνοούνται μετά από επίθεση σε πετρελαιοπηγή...

    Περίπου 10 αλλοδαποί εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα της Λιβύης αγνοούνται μετά την προ ημερών βομβιστική επίθεση ισλαμιστών στο πεδίο εξόρυξης πετρελαίου Αλ Γκχανί και υπάρχει πιθανότητα να έχουν πιαστεί όμηροι, σύμφωνα με δηλώσεις Λίβυων και Τσέχων αξιωματούχων.

    «Εξετάζουμε την πιθανότητα της απαγωγής» είπε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.

    Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε επίσης ότι μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται ένας Τσέχος, ένας Αυστριακός, ενώ οι υπόλοιποι είναι από το Μπανγκλαντές και τις Φιλιππίνες. Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι, αν και δεν υπήρξε καμία επαφή με κάποια οργάνωση, η οποία να έχει αναλάβει την ευθύνη, θεωρεί ότι ο Τσέχος πολίτης δεν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

    Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης, από την πλευρά της, ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ένας Αυστριακός, ένας Τσέχος, τέσσερις Φιλιππινέζοι και ένας υπήκοος αφρικανικής χώρας αγνοούνται, μετά την επίθεση κατά της πετρελαιοπηγής Αλ Γκχάνι...............http://www.naftemporiki.gr/story/924037/libui-peripou-10-allodapoi-agnoountai-meta-apo-epithesi-se-petrelaiopigi
    8/3/15

    ReplyDelete
  79. Γιούρογκρουπ περιορισμένων προσδοκιών για Ελλάδα ...

    Χωρίς μεγάλες προσδοκίες για λήψη απόφασης για εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα, συνέρχονται αύριο εκτάκτως στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Ωστόσο, θεωρείται ότι θα γίνει διεξοδική συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το οποίο δεν είναι καθόλο ευνοϊκό για την Ελλάδα, λόγω και των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα.
    Κοινοτικοί παράγοντες ερμηνεύουν τις αναφορές Βαρουφάκη, ως προσπάθειες τακτικής χωρίς προοπτικές.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκταμίευση μέρους των διαθέσιμων δόσεων θα μπορούσε να αποφασισθεί έστω και καταρχήν, αν προηγουμένως είχε τηρηθεί η συνήθης διαδικασία που αφορά όλες τις χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα.
    Δηλαδή να γίνει αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και κοστολόγησή τους, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν θα οδηγήσουν σε δημοσιονομικές αποκλίσεις.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/12759-gioyrogkroup-periorismenon-prosdokion-gia-ellada
    8/3/15

    ReplyDelete
  80. Sunday Times: Τριακόσιοι επικίνδυνοι τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Βρετανία...

    Περισσότεροι από 300 επικίνδυνοι τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Βρετανία έχοντας πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph.

    Η βρετανική κυβέρνηση την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρείες να επιβιβάζουν Βρετανούς, οι οποίοι θεωρείται ότι θέλουν να ταξιδέψουν στη Συρία ή το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.

    Περίπου 700 ισλαμιστές που θεωρούνται «επικίνδυνοι» από τις μυστικές υπηρεσίες έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ από την αρχή της σύγκρουσης. Από αυτούς, περίπου 320 έχουν επιστρέψει και έχουν επισήμως καταγραφεί ως «άτομα ενδιαφέροντος»................http://news.in.gr/world/article/?aid=1231391041

    ReplyDelete
  81. Χωρίς ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup...

    Το σημερινό Eurogroup απασχολεί Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα.

    Την ώρα που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ακόμη μία φορά απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο Λικ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνοντας ότι εάν οι Έλληνες βγουν από το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερα γι' αυτούς.

    Παράλληλα, ο Γιούνκερ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δείξουν κατανόηση για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην επιστολή με τις επτά μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στο πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας εν όψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο..............http://www.elzoni.gr/html/ent/840/ent.52840.asp
    9/3/15

    ReplyDelete
  82. Πώς απογειώθηκε η γερμανική οικονομία και «σαρώνει» την Ευρώπη...

    Την ετικέτα made in Germany φέρει η ανάκαμψη της Ευρωζώνης, καθώς όλοι οι κινητήρες της γερμανικής ατμομηχανής «ανεβάζουν ταχύτητα».

    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε πέρυσι στα 217 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 195,3 δισ. του 2007 και επιβεβαιώνοντας την υπεροχή του γερμανικού εξαγωγικού τομέα, ανέκαθεν κεντρικού πυλώνα του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Σε επίπεδα-ρεκόρ διαμορφώθηκαν όχι μόνο οι εξαγωγές (βοηθούντος και του ασθενούς ευρώ, καθώς τα δύο τρίτα των γερμανικών εξαγωγών κατευθύνονται εκτός Ευρωζώνης), αλλά και οι εισαγωγές. Στοιχείο που παραπέμπει σε ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης η οποία αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην αύξηση του ΑΕΠ από ό,τι οι εξαγωγές.

    Εξέλιξη που επιτρέπει στο Βερολίνο να αντικρούσει τις κατηγορίες που δέχεται επί σειρά ετών (από Κομισιόν, ΔΝΤ, ΗΠΑ και άλλους) ότι «στύβει» τους εταίρους του μέσω των μεγάλων πλεονασμάτων στα ισοζύγια εμπορίου και τρεχουσών συναλλαγών που αντισταθμίζουν τα ελλείμματα στην ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113475547
    9/3/15

    ReplyDelete
  83. Ντάισελμπλουμ: Οι Θεσμοί Θα Εξετάσουν τις Ελληνικές Προτάσεις για τις Μεταρρυθμίσεις.....

    «Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επισημαίνει, στην απαντητική επιστολή του προς τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

    Ο ίδιος χαρακτηρίζει «χρήσιμη» την επιστολή των μεταρρυθμίσεων που έλαβε από τον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά από τους εκπροσώπους των δανειστών......................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91495

    ReplyDelete
  84. Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε θησαυρός από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου ...

    Εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι. Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Αιταν Κλάιν, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων.

    "Αυτά τα πολύτιμα είδη μπορεί να τα έκρυψαν στη σπηλιά κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια κάποιας αναταραχής, ως αποτέλεσμα του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου. Πιθανότατα τα έβαλαν στην κρυψώνα αυτήν περιμένοντας να έρθουν καλύτερες ημέρες", ανέφερε η Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

    Μόλις τον περασμένο μήνα, δύτες είχαν βρει στα ανοιχτά του Ισραήλ έναν ακόμη μεγαλύτερο θησαυρό, αποτελούμενο από περίπου 2.000 χρυσά νομίσματα του 11ου αιώνα. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι το εύρημα αυτό θα ρίξει κάποιο φως στις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στην περιοχή. Στο σπήλαιο, στην περιοχή της Γαλιλαίας, οι εξερευνητές βρήκαν χωμένα σε μια στενή ρωγμή δύο αργυρά νομίσματα της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου καθώς και διάφορα ασημένια κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200556
    9/3/15

    ReplyDelete
  85. Ντάισελμπλουμ: Τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα...

    «Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει ν΄αρχίσουν και θ΄αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα».............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64153019
    9/3/15

    ReplyDelete
  86. ΕΚΤ: Θα επανεξετάσει εκτάκτως την Πέμπτη το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA...

    Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει το Reuters.

    Σημειώνεται ότι κατά πάγια τακτική και με ελάχιστες εξαιρέσεις μέχρι σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ανανέωνε κάθε δύο εβδομάδες και στη διάρκεια των προγραμματισμένων συνεδριάσεων, την έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

    Υπενθυμίζεται επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε εγκρίνει να χορηγηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, η οποία συνολικά έχει φτάσει στα 68,8 δισ. ευρω.

    Η απόφαση για επαναξιολόγηση μέσα σε μία εβδομάδα αντί του συνηθισμένου 15ήμερου είναι ενδεικτική της πιο στενής παρακολούθησης των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, που επιθυμεί η ΕΚΤ.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113476462
    9/3/15

    ReplyDelete
  87. Εμπλουτίζεται η λίστα του υπουργού Οικονομικών, καθώς, το Μέγαρο Μαξίμου, με άτυπη ενημέρωση, ανακοινώνει ότι προστίθενται άλλες τρεις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις...

    Πρόκειται για τις ακόλουθες μεταρρυθμίσεις:

    Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια.
    Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή. Απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.
    Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση
    http://www.crashonline.gr/τρεις-νέες-μεταρρυθμίσεις-στο-eurogroup-καί-σ/
    9/3/15

    ReplyDelete
  88. Π. Καμμένος: Χωρίς Κιγκλιδώματα και Υπερυψωμένη Εξέδρα η Παρέλαση για την 25η Μαρτίου...

    Χωρίς κιγκλιδώματα και χωρίς υπερυψωμένη εξέδρα για τους επισήμους, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνάντησή του με στρατιωτικούς συντάκτες......................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=91545
    9/3/15

    ReplyDelete
  89. «Η χώρα χάνει χρόνο και η αβεβαιότητα παραμένει»...

    «Μετά τις ανοησίες περί part time εφοριακών στα νησιά, που προκάλεσαν θυμηδία, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, όπως κίνητρα, για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις (λοταρία) και τα μέτρα για τις τριγωνικές συναλλαγές», τόνισε ο κ. Κώστας Καραγκούνης.

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ «βεβαίως, βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο. Η ουσία είναι ότι η χώρα χάνει χρόνο, η αβεβαιότητα παραμένει και ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες συνεχώς ανεβαίνει».
    http://www.zougla.gr/politiki/article/i-xora-xani-xrono-ke-i-aveveotita-parameni-1150045
    9/3/15

    ReplyDelete
  90. Βενιζέλος: Τρώμε τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας...

    «Χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο και τρώμε, δυστυχώς, τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Eurogroup.

    «Δεν προσφέρουμε καμιά βοήθεια στους μικρομεσαίους, που έχουν ανάγκη, στους απλούς ανθρώπους που προσβλέπουν στο κράτος» πρόσθεσε.

    Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση, λέγοντας: «Από εκεί που θα εμφανιζόταν μια κυβέρνηση ως απειλή για την Ευρώπη με ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να είναι αντικείμενο "δουλέματος" από τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Δεν γίνεται έτσι η διαπραγμάτευση».

    «Ας επανέλθουν στο σημείο, στο οποίο βρισκόμασταν πριν από τις εκλογές το ταχύτερο δυνατό και ας μπούμε επιτέλους σε μια συζήτηση επί της ουσίας, όπως την είχαμε προετοιμάσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231391365
    9/3/15

    ReplyDelete
  91. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, που θα μπορέσει να τη διατηρήσει στην Ευρωζώνη, δήλωσε από την Ιαπωνία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ....

    Ερωτηθείσα αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός «Grexit», όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο Σαββατοκύριακο, η κ. Μέρκελ, απάντησε: «Το έχω πει επανειλημένως και μπορώ να το πω και πάλι εδώ ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Εχουμε εργασθεί γι΄αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

    «Αλλά», πρόσθεσε, «είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις, από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα)».

    «Ως προς αυτό είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο», κατέληξε.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=221787
    9/3/15

    ReplyDelete
  92. Γ. Βαρουφάκης: Δεν χάσαμε χρόνο...

    «Το σημερινό Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Αμφισβήτησε πως χάθηκε χρόνος και τόνισε πως θα υπάρξει νέα λίστα με προτάσεις, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την μετά τον Ιούνιο εποχή.

    Ακόμη έκανε λόγο και στο γεγονός ότι κάποιοι αναφέρονται στους θεσμούς ως τρόικα.

    «Κάποιοι συνάδελφοί μου χρησιμοποίησαν τον όρο τρόικα. Αν τους αρέσει τόσο μπορούμε να τους την στείλουμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/924559/g-baroufakis-den-xasame-xrono
    9/3/15

    ReplyDelete
  93. Στον πολύ χρόνο που χάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της επικεντρώθηκε το χθεσινό Eurogroup...

    Μάλιστα, οι υπουργοί του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τόνισαν ότι τώρα πρέπει να υπάρξει πρόοδος.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη συμφωνία στο Εurogoup, αύριο, Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το πακέτο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης με βάση την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

    Παράλληλα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές δεν προβλέπεται αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ενώ το Εurogroup, εξέφρασε τη βούληση για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενου στην Ελλάδα................http://www.elzoni.gr/html/ent/878/ent.52878.asp
    10/3/15

    ReplyDelete
  94. Αγορά ιταλικών ομολόγων αξίας 150 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ...

    Η Τράπεζα της Ιταλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αγοράσουν συνολικά ιταλικά κρατικά ομόλογα αξίας συνολικά 150 δισεκ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που μόλις ξεκινά η ΕΚΤ, ανακοίνωσε το ιταλικό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα νωρίτερα σήμερα...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64153041
    9/3/15

    ReplyDelete
  95. Ντάνιελ Σπέκχαρντ: Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος...

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βλέπουν τα δέντρα και χάνουν το δάσος, υποστηρίζει στο αμερικανικό περιοδικό Fortune ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση χρέους και κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της σκληρής στάσης της ΕΕ και της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.

    Στο άρθρο του αμερικανικού περιοδικού που υπογράφει ο Κρις Μάθιους, ο κ. Σπέκχαρντ προσθέτει πως «η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος».

    Ο βραχυπρόθεσμος εφιάλτης της οικονομίας

    Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι τα σχέδια διάσωσης που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα αποτέλεσαν έναν βραχυπρόθεσμο εφιάλτη για την οικονομία της, ενώ η ύφεση οδήγησε μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία, που υποσχέθηκε να θέσει τέλος στη λιτότητα................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/10/oikonomia-daniel-spekhant-ellada_n_6839828.html
    10/3/15

    ReplyDelete
  96. Με εξώφυλλο την ελληνική σημαία και πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» κυκλοφορεί το αμερικανικό περιοδικό The Nation...

    Σε εκτενές του δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνεται ότι «αυτές θα συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο».

    Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι «κάποιοι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έξαλλοι με τις παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προδώσει τις υποσχέσεις του»...................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/12869-the-nation-i-ellada-orthonei-to-anastima-tis

    ReplyDelete
  97. Μέτρα προστασίας των μεταναστών αλλά και της κοινωνίας ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ...

    Την ανάγκη η Κυβέρνηση να νομοθετήσει ένα μεταναστευτικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια της κοινωνίας, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφορικά με το θέμα της μεταχείρισης των παράτυπων μεταναστών.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως η όποια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών κράτησης των παράνομων μεταναστών και η στήριξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αυτονόητη και αποτελεί καθήκον της Πολιτείας.

    «Δεδομένο είναι επίσης ότι η ισότιμη μεταχείριση των νόμιμων μεταναστών μ' αυτούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα, θα δημιουργήσει ένα δύσκολα διαχειρίσιμο μεταναστευτικό κύμα, μ' όλα τα αρνητικά επακόλουθα και θα διαταράξει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών» τονίζεται στην ανακοίνωση............http://www.naftemporiki.gr/story/924923/metra-prostasias-ton-metanaston-alla-kai-tis-koinonias-zitei-o-emporikos-sullogos-athinon

    ReplyDelete
  98. Ερχεται νομοσχέδιο για 9.900 προσλήψεις στο Δημόσιο...

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, προβλέπεται η επαναπρόσληψη των 3.900 υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα (διοικητικοί ΑΕΙ, καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, σχολικοί φύλακες) καθώς και η δυνατότητα στους 6.000 επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ να διεκδικήσουν μια από τις κενές θέσεις.....http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64153548
    10/3/15

    ReplyDelete
  99. Χορήγηση ασφάλισης σε μακροχρόνια ανέργους και μετανάστες με ένσημα...

    Στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε 37.514 μακροχρόνια ανέργους και σε 36.344 ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης προχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος, θα επακολουθήσουν αποδόσεις ασφαλιστικής ικανότητας και σε επιπλέον μακροχρόνια ανέργους, των οποίων το δικαίωμα της ικανότητας λήγει σε μεταγενέστερους χρόνους, μετά την παραλαβή και επεξεργασία των αρχείων που θα αποσταλούν από τον ΟΑΕΔ.

    Η διοίκηση του Ιδρύματος συνιστά στους ασφαλισμένους αυτών των κατηγοριών, προκειμένου να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία, να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα) προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, και να μην προσέρχονται προς τούτο στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231391671
    10/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin