Thursday, March 19, 2015

Τα 27 τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση… Ούτε ένας δεν στηρίζει την Ελλάδα!

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που έστειλαν προς την ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσερχόμενοι στη Σύνοδο Κορυφής. Ουσιαστικά δεν υπήρξε ούτε ένας ηγέτης να κάνει δήλωση-στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση.

Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έκανε μια δήλωση-καταπέλτη επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συμβιβαστεί. Τη σκυτάλη έλαβαν ο Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έστειλε το μήνυμα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup.

Από την πλευρά του πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε γενναίες πολιτικές αποφάσεις. «Η ΕΕ χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα σέβονται τόσο τη δημοκρατία, όσο και τις Συνθήκες. Ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να οδηγηθούμε προς την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Σουλτς: Ο Τσίπρας πρέπει να συμβιβαστεί!
«Θα πρέπει να καταλάβουνε ότι έχουμε τείνει χείρα βοηθείας προς τους Έλληνες» ειπε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σουλτς προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της. Ο ίδιος στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση η επόμενη να λέει ότι της είναι αδιάφορο το τι είχε συμωνηθεί…

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να τείνει χείρα συμβιβασμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς. Μέρκελ: Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup
Χαμηλότερους τόνους κράτησε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βέβαια δεν άφησε ούτε κι αυτή κάνε περιθώριο αισιοδοξίας για την εξεύρεση μια κοινά αποδεκτής λύσης.

«Δεν αναμένω κάποια λύση, ούτε και άρση του αδιεξόδου. Οι αποφάσεις παίρνονται στο Eurogroup» είπε χαρακτηριστικά Γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής. Ολάντ: Μονόδρομος η τήρηση των δεσμεύσεων
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Θα πρέπει να υλοποιηθεί η συμφωνία θα πρέπει να τηρηθούν οι υποχρεώσεις» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα επεσήμανε ότι η Γαλλία θα δράσει με τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Η ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε δημοκρατικά, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν» είπε με νόημα ο κ. Ολάντ.
Σταμπ: Είναι ανάγκη να τηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στάμπ, ο οποίος δήλωσε πως: «Πρέπει να μείνουμε πιστοί στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, το ευρώ βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις»
Κάμερον: Αποφασιστικότητα για να μη γυρίσουμε στο μηδέν
Ο ελληνικός και ο βρετανικός λαός βρέθηκαν στην ίδια βάρκα για το δημόσιο έλλειμμα, είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά τώρα είμαστε σε διαφορετική θέση από την Ελλάδα γιατί πήραμε δύσκολες αποφάσεις για το λαό μας.

Χρειάστηκε αποφασιστικότητα και χρόνος για τον Βρετανικό λαό. Ωστόσο, δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για την προηγούμενη επιτυχία για μην γυρίσουμε στο μηδέν, σημείωσε.
   [crashonline.gr]
19/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. ΕΕ προς Τσίπρα: Ο χρόνος και η υπομονή μας εξαντλείται-Κάντε μεταρρυθμίσεις...

    Οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης αναμένεται ότι θα διαμηνύσουν στην κυβέρνηση της Ελλάδας ότι ο χρόνος εξαντλείται, όπως και η υπομονή τους, και να αξιώσουν από την Αθήνα να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι «θα του επαναλάβω αυτό που ήδη του έχω πει δύο φορές: η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι δεσμεύσεις που έκανε (η τότε κυβέρνηση) στο Eurogroup το 2012 και πιο πρόσφατα πρέπει να εκπληρωθούν».

    Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έστειλε ένα ταυτόσημο μήνυμα μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ως είθισται πριν από τις συνόδους κορυφής, πριν από την πολυμερή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα που αναμένεται να γίνει αργά απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες και την χαρακτηριζόμενη ως κρίσιμη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα. Η κρίση θα ξεπεραστεί μόνον εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της, επέμεινε η καγκελάριος.

    Ουδείς ασφαλώς αναμένει να δοθεί λύση κατά τη σημερινή συνάντηση ή κατά τη συνάντηση την οποία θα έχει η Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, οι οποίες θα προσφέρουν πάντως μια ευκαιρία και «τον χρόνο να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο λεπτομερώς και ίσως επίσης να διαφωνήσουμε» πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64158639
    19/3/15

    ReplyDelete
  2. Βέρνερ Φάιμαν: «Ανάρμοστη» η χαιρεκακία και ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Ελλάδα...

    Κριτική στη «χαιρεκακία» και στον «κυνισμό» που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα, κάτι που -όπως τόνισε- είναι ανάρμοστο, άσκησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

    Αντιθέτως, ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση, στην οποία δικαιολογημένα ζητείται να τηρηθούν οι υποχρεώσεις, αλλά «από αυτή την πορεία έχουμε ξεφύγει πολύ» και «αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί τίποτε».

    Επικριτικός εμφανίστηκε ο καγκελάριος για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν προσκλήθηκε στην αποψινή ειδική συζήτηση για την Ελλάδα, που γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας πως «αυτή η συζήτηση κατέστη επιτακτικά αναγκαία, αφενός διότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αφετέρου γιατί πρέπει να απαιτηθούν (σ.σ. από την Ελλάδα) συγκεκριμένες προτάσεις»..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113484470
    19/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin