Saturday, March 14, 2015

Κατάινεν: Θέλουμε πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις

«Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Μετά το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις» δηλώνει στην εφημερίδα «RealNews» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν και τονίζει πως:
«Οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Και μετά, θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».

Ο κ. Κατάινεν αναφέρει πως «μέχρι τον φετινό χειμώνα τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. 


Η Ελλάδα θα έβγαινε από το πρόγραμμα, απλώς με μια ασφαλιστική δικλείδα... Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πάλι στην αρχή.

 Η νέα κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει πάρα πολλά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη... Φαντάζομαι πως μπορούν να αλλάξουν ξανά τα δεδομένα, όμως αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές».
 [huffingtonpost.gr]
14/3/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin