Monday, March 16, 2015

Σε ασφυκτικό κλοιό η κυβέρνηση

Έντονη είναι η πίεση που εξακολουθεί να ασκείται στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο οικονομικό επιτελείο.

Την ώρα που αναζητείται ρευστότητα για τα δημόσια ταμεία, οι δανειστές κρατούν κλειστεί κάθε πηγή χρηματοδότησης, ψάχνοντας τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού.
Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια στους πρώτους ελέγχους που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν «τρύπα» 2 δισ. ευρώ στα έσοδα για το 2014, με αποτέλεσμα να απαιτείται η λήψη νέων μέτρων για την κάλυψή του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη ρευστότητα, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε άγνοια για το δημοσιονομικό κενό, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι άφησε πίσω της άδεια ταμεία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τα υφεσιακά μέτρα, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Εκανε λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση ωστόσο τόνισε πως η ελληνική οικονομία αντέχει. «Δεν έχουμε πάρει ούτε 1 ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως «δεν θα κάνουμε ποσοτικοποίηση των στόχων για τα μάτια του κόσμου».

«Θέλουμε δράση, πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις. Στη συνέχεια, το Εurogroup θα δει πώς μπορούν να γίνουν οι εκταμιεύσεις», σημείωσε, στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν στην εφημερίδα «RealNews».

«Οι συνομιλίες ξεκίνησαν για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, την οποία θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποδεχθούν οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Και μετά, θέλουμε να δούμε την εφαρμογή. Τότε και μόνο μπορεί η βοήθεια να συνεχιστεί».
  [elzoni.gr]
16/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin