Saturday, March 7, 2015

Κοτζιάς: Πλημμυρίδα μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ε.Ε. αν καταρρεύσει η Ελλάδα. Πολιτιστικός ρατσισμός σε βάρος μας

Προειδοποίηση προς την Ε.Ε. για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Reuters και σε άλλα μέσα στη Ρίγα όπου βρίσκεται για συνάντηση με άλλους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές θα φτάσουν στην Ευρώπη, στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της χώρας μας. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθερά. Επίσης, υπάρχει η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ και η Βόρεια Αφρική» σημείωσε.

Επίσης, έκανε λόγο για «πολιτιστικό ρατσισμό» σε βάρος της Ελλάδας, όσον αφορά στην προβολή της χώρας από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς άλλων χωρών της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο για το μέλλον της Ευρώπης να αλλάξει ο τρόπος σκέψης όσον αφορά στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η χώρα μας.


 Όπως είπε, μέχρι τώρα καταβάλλονταν προσπάθειες για την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που θα έρθει μετά θα είναι ακροδεξιός εξτρεμισμός και χάος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι θέλει οι Έλληνες να πάθουν ασφυξία και τόνισε ότι δεν μπορεί να αρνείται κάποιος στην Ελλάδα πράγματα που δόθηκαν στη Γερμανία (αναφερόμενος στη διαγραφή χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο). 

 [huffingtonpost.gr]
7/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. ΝΔ: Παρεξηγήσιμες οι δηλώσεις Κοτζιά-Τα κάνει μαντάρα...

    Σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τις δηλώσεις του για το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ευρώπη χιλιάδες τζιχαντιστές αν η ελληνική οικονομία καταρρεύσει, ασκεί με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

    Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη «με αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δείξει τη γεωπολιτική διάσταση και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα για την ασφάλεια της Ευρώπης και τα κάνει μαντάρα» καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι και παρεξηγήσιμο και μπορεί να στέλνει και το ακριβώς αντίθετο μήνυμα».

    «Αν η Ελλάδα έχει ρόλο να αποκρούσει τους Τζιχαντιστές πριν κατακλύσουν την Ευρώπη, μήπως θα έπρεπε να πει στην κυβέρνησή του να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες; Δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, αυτή την αντίφαση;» διερωτάται ο κ. Καραγκούνης.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64151979
    7/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin