Tuesday, March 31, 2015

Συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι τέλος Απριλίου (Donald Tusk)

Την πεποίθησή του ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει επέλθει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σε ερώτηση αν η Ε.Ε. είναι έτοιμη για ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Τουσκ επισήμανε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», συμπληρώνοντας πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, το οποίο θα πρέπει να επιτύχει».

«Οι όροι θα βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου», πρόσθεσε.

 [kathimerini.com.cy]
31/3/15
--

1 comment:

  1. Κομισιόν: Παραγωγικές συζητήσεις χωρίς συμφωνία...

    Eως τώρα οι συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν παραγωγικές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

    Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων».

    Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι το Euro Working Group που θα συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202794

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin