Monday, March 9, 2015

Jeroen Dijsselbloem: Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

Τα τεχνικά κλιμάκια των «Θεσμών» θα πάνε για έλεγχο και στην Αθήνα, τόνισε μετά την συνεδρίαση του Eurogroup ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η συνεργασία ξεκινά από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, είπε ο κύριος Ντάισελμπλουμ και διευκρίνισε ότι τεχνικές ομάδες θα μεταβούν και στην Αθήνα, για να κοιτάξουν καλύτερα και από κοινού τα στοιχεία.

Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την συνεδρίαση, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει ήδη μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες κινήσεις, παρά μόνο ότι έχει συμφωνηθεί κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Από την πλευρά του ο Γάλλος επίτροπος αρμόδιος για τη νομισματική πολιτική Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτάχυνση της επεξεργασίας των μεταρρυθμίσεων ώστε να τεθούν σε εφαρμογή. Είναι απαραίτητο να δούμε αποφάσεις απτές και αποτελεσματικές, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, δε, ότι ο δρόμος για την παράταση του προγράμματος έχει ανοίξει.

«Θα υπάρξουν τεχνικές διαδικασίες σε συνεννόηση με τους θεσμούς και αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, είναι απαραίτητο να υπάρχει αγαστή συνεργασία και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο» κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι πρέπει να παραμείνουμε εντός τροχιάς όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για εκταμίευση χωρίς να υπάρξει εφαρμογή των συμφωνηθέντων». «Θα ήμουν ανοιχτός να δοθούν κάποιες δόσεις όσο θα προχωρά η εφαρμογή» συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Υποστηριξε ότι έχουν χαθεί ήδη δύο εβδομάδες συζήτησης για «ποιος οδηγεί ποιόν και πού και αυτό είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου».

  • Σε δεύτερη σχετική ερώτηση για τη φράση του αυτή είπε ότι «δεν ξέρω γιατί χάσαμε δύο εβδομάδες είχα την εντύπωση ότι η απόφαση ήταν σαφέστατη».
Είπε, επίσης, ότι στο Eurogroup «δεν μίλησαμε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας» συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρξει μια πίεση τότε ίσως αυτό να βοηθήσει να προχωρήσει η διαδικασία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι «δεν θα προχωρήσουμε τις εκταμιεύσεις χωρίς να δούμε εφαρμογές».
Πηγή: protothema.gr

   riknews.com.cy
9/3/15
--
-

1 comment:

  1. Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες...

    Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του Eurogroup, διατυπώθηκε η βούληση των δανειστών να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα, ενώ η Αθήνα θα συνεχίσει να προσθέτει μέτρα στη λίστα με τις δράσεις που έχει ήδη αποστείλει. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι ελληνικές προτάσεις έγιναν «αποδεκτές πολιτικά» από το Eurogroup, ενώ συμπληρώνουν ότι «ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα».

    Οι συζητήσεις για την Ελλάδα κράτησαν λιγότερο από είκοσι λεπτά. Μετά τη λήξη του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης είχε κι άλλες συναντήσεις ενώ δεν αναμένεται κοινή δήλωση.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=200560
    9/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin