Sunday, April 5, 2015

Αυστηρό μήνυμα της Φιλανδίας στην Ελλάδα. (εγγυήσεις 924 εκατ. ευρώ από τέσσερις ελληνικές τράπεζες)

Σκληρή αντιμετώπιση της Αθήνας από τον υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας, Άντι Ρίνε, ο οποίος ζητά από τη χώρα μας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα».

Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ, σε δηλώσεις του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», είπε μεταξύ άλλων: «Οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον χρήματα μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν απλώς αποφασιστεί αλλά και υλοποιηθεί... 


Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φινλανδία θα δώσει τη συγκατάθεσή της μόνο εάν έχουν εκπληρωθεί οι όροι. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο θα ανήκει ο υπουργός Οικονομικών».

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Φινλανδία έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα, αναφερόμενος στην κατάθεση από το 2011, σε ειδικό λογαριασμό, 930 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως στις 19 Απριλίου διεξάγονται εκλογές στη Φινλανδία, γεγονός που παίζει τον ρόλο του στις δηλώσεις των πολιτικών της χώρας. 

  [efsyn.gr]
5/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---

1 comment:

  1. ΦΙΛΑΝΔΙΑ: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ...

    Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε.

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Ρίνε τόνισε ότι «οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον χρήματα μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν απλώς αποφασιστεί, αλλά και υλοποιηθεί», ενώ επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει περιθώριο ως το τέλος Απριλίου.

    «Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φινλανδία θα δώσει τη συγκατάθεσή της μόνο εάν έχουν εκπληρωθεί οι όροι. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο θα ανήκει ο υπουργός Οικονομικών», υπογράμμισε ο κ. Ρίνε, καθώς στη χώρα του διεξάγονται εκλογές στις 19 Απριλίου.

    Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Φινλανδία έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα, αναφερόμενος στην κατάθεση από το 2011, σε ειδικό λογαριασμό, 930 εκατομμυρίων ευρώ.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/607/ent.53607.asp
    6/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin