Thursday, April 2, 2015

Api2 EL Επικαιρότητα (Απρίλιος 2015 - Β)

  -
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε πως η Κύπρος είναι πλήρως προετοιμασμένη για ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» της Ελλάδας και μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη......Προετοιμασμένη η Κύπρος για ενδεχόμενο «ατύχημα» της Ελλάδας
  -

(api2  ETOS   News)
    ---

55 comments:

  1. Σόιμπλε : Αν η Ελλάδα δεν γίνει ανταγωνιστική θα είναι μπουκάλι χωρίς πάτo....

    Χρονοδιάγραμμα μέχρι την τριακοστή Ιουνίου θέτει για το ελληνικό πρόγραμμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg, διεμήνυσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει ήδη επεκταθεί δύο φορές και η καταληκτική ημερομηνία είναι η τριακοστή Ιουνίου.

    Εν αναμονή του Γιούρογκρουπ της 24ης Απριλίου, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, προειδοποίησε την Αθήνα ότι αν θέλει να λάβει το υπόλοιπο ποσό του πακέτου στήριξης, θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
    Οι εξελίξεις στην Ελλάδα κυριάρχησαν και στην χθεσινή παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (CFR) στη Νέα Υόρκη, ενώπιον ενός ακροατηρίου αποτελούμενου από οικονομολόγους, διπλωμάτες, αναλυτές και δημοσιογράφους, με συντονιστή της συζήτησης τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμερς.
    Εκεί ο κύριος Σόιμπλε διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αν παραμείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να ικανοποιήσει τις δέουσες προϋποθέσεις......riknews.com.cy
    16/4/15

    ReplyDelete
  2. Σόιμπλε: Ό,τι κι αν συμβεί η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ...

    Με νέες του δηλώσεις το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg επισήμανε ότι εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει το υπόλοιπο ποσό του πακέτου στήριξης θα πρέπει να βρεθεί μια λύση μέχρι τις 30 Ιουνίου. Νωρίτερα, ο κ. Σοίμπλε είχε εκτιμήσει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι και το Eurogroup της 24ης Απριλίου ενώ είχε κάνει λόγο για δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα. Παράλληλα, είχε σημειώσει ότι οι χρηματογορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε ενδεχόμενο ακόμη και εκείνο της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως τόνισε ο Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του πρακτορείου, το ελληνικό πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές μέχρι τώρα και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου.

    Ο Γερμανός υπουργός συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης.

    «Ό,τι κι αν συμβεί, παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αν μείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι τέτοιο. Όμως το αν θα έχει τα χρήματα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αυτό είναι κυρίως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Αν θέλει βοήθεια, θα της τη δώσουμε, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, αλλά φυσικά, εντός του πλαισίου όσων έχουμε συμφωνήσει», κατέληξε.
    (Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    huffingtonpost.gr
    16/4/15

    ReplyDelete
  3. Παγώνουν οι εξελίξεις… μέχρι την επίτευξη συμφωνίας...

    Στα «χέρια της ελληνικής κυβέρνησης» βρίσκονται τα όρια της χρήσης του προγράμματος έκτακτης στήριξης της ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ιδιαίτερα επεισοδιακής συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ντράγκι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα φτάνει στα 110 δισ. ευρώ.

    Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, σημείωσε, τονίζοντας ότι στο μέλλον η στήριξη θα εξαρτηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

    «Η ΕΚΤ θα επεκτείνει τον ELA όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και παρέχουν τα κατάλληλα ενέχυρα» πρόσθεσε.

    Όσον αφορά τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, στις 9 Μαρτίου άρχισε η αγορά τίτλων δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τις αγορές τίτλων που προέρχονται από τιτλοποίηση δανείων και καλυμμένα ομόλογα. Οι αγορές, σύμφωνα με τον Ντράγκι, προορίζονται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 και μετά, σε κάθε περίπτωση, μέχρι να διαπιστωθεί μια διαρκής προσαρμογή του πληθωρισμού που να είναι συνεπής με τον στόχο της ΕΚΤ για την επίτευξη του στόχου κάτω, αλλά πλησίον, του 2% μεσοπρόθεσμα.

    Η υλοποίηση των προγραμμάτων αγοράς στοιχείων ενεργητικού εξελίσσεται ομαλά, με όγκους σύμφωνα με το ανακοινωθέν ποσό των 60 δισ. ευρώ ανά μήνα. Επιπλέον, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής είναι αποτελεσματικά. Οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές βελτιώνονται και το κόστος της εξωτερικής χρηματοδότησης για τον ιδιωτικό τομέα έχει υποχωρήσει σημαντικά κατά τους τελευταίους μήνες............elzoni.gr
    16/4/15

    ReplyDelete
  4. Αγρια κόντρα με τους δανειστές στο παρά 5'...

    Μια άγρια κόντρα μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης, με αφετηρία τις απειλές για Grexit και τη σκληρή απάντηση με τις «κόκκινες γραμμές», βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Την ίδια ώρα στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται διαπιστώνεται ρήγμα, με τους δανειστές να επιμένουν στις πιέσεις για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων......ethnos.gr
    16/4/15

    ReplyDelete
  5. Η Ελλάδα και το «χαμένο» ραντεβού της 24ης Απριλίου ...

    Μια ακόμη καθοριστική ημερομηνία - το Еurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα- κινδυνεύει να χαθεί και οι ελπίδες για εκταμίευση κάποιας δόσης προς την Ελλάδα μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, για τις 11 Μαΐου οπότε συνεδριάζουν εκ νέου οι υπουργοί οικονομικών του ευρώ.

    Μετά από σχεδόν τρείς μήνες νέας διακυβέρνησης οι σχέσεις Αθήνας και Βρυξελλών πέρασαν από πολλές φάσεις. Ωστόσο, τώρα έφτασε πλέον η στιγμή να φανεί εάν είναι εφικτό να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα, που είναι και πρόβλημα της Ευρωζώνης.

    Η Ελλάδα θα συμπληρώσει σύντομα έναν χρόνο χωρίς καμία εκταμίευση δανείων από τους εταίρους για διάφορους λόγους και με τις ευθύνες να βαρύνουν και τις δύο πλευρές. Η κυβέρνηση εξάντλησε πλέον όλες τις δυνατότητες ρευστότητας, προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις ελληνικές τράπεζες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική οικονομία...........riknews.com.cy
    16/4/15

    ReplyDelete
  6. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία επί της δανειακής σύμβασης ως έχει, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης...

    Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια διευθέτηση η οποία δεν πρόκειται να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα.

    Είπε επίσης ότι η Αθήνα δεν θα συνυπογράψει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στις οποίες η Ελληνική οικονομία δεν θα ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί.

    Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ελληνική τηλεόραση, οι διαφωνίες Αθήνας-δανειστών δεν μπορούν να γεφυρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι αποφασιστικές διαπραγματεύσεις μεταφέρονται στο Eurogroupτης εντεκάτης Μαίου.

    Χθες ο κύριος Βαρουφάκης είχε στην Ουάσιγκτον έκτακτη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία συζήτησε την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά δημοσιευμάτων ότι η Ελλάδα ζήτησε αναβολή των πληρωμών Μαίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...........riknews.com.cy
    17/4/15

    ReplyDelete
  7. Στα ίδια, «λιμνάζοντα», νερά οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης...

    Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση για την Ελλάδα, καθώς η Ευρώπη εκφράζει την απογοήτευσή της για την τροπή που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι εργασίες συνεχίζονται αλλά σε αυτή τη φάση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την έως τώρα πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

    Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε στη συνέχεια την απόφαση της 20ης Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία θα αξιολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Eurogroup.

    Όπως είπε, πρέπει να εντατικοποιηθεί η δουλειά, διότι, για να υπάρξει αποτίμηση σε πολιτικό επίπεδο στη Ρίγα, θα πρέπει να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που έχουμε μέχρι σήμερα.

    Ωστόσο, ως χρονικό όριο φαίνεται ότι έχει μπει η συνεδρίαση του Εurogroup, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, ενώ από αύριο Σάββατο αρχίζουν ξανά στις Βρυξέλλες οι συνεδριάσεις του Brussels Group............elzoni.gr
    17/4/15

    ReplyDelete
  8. Σε θέσεις αναμονής όλη η χώρα για αποφάσεις στις Βρυξέλλες...

    Συγκρατημένοι είναι οι εταίροι της Ελλάδας με την εκκίνηση των συνεδριάσων του Brussels Group το Σάββατο, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική αντιπροσωπεία.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα στο Brussels Group θα συνεχιστούν οι εργασίες μέχρι το άτυπο Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν απολογισμό της προόδου.

    Ωστόσο, από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την αισιοδοξία της για συμφωνία με τους εταίρους ώς το τέλος του μήνα.

    Παρ΄όλα αυτά η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της, χωρίς να δείχνει διάθεση επίτευξης συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό.

    Έτσι, όπως ανέφεραν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου η συμφωνία πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό των υποχρεώσεων της χώρας σε διεθνές επίπεδο, στην εμπέδωση εμπιστοσύνης με τους θεσμούς, όμως στο πλαίσιο του σεβασμού των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους πολίτες και στην άσκηση πολυδιάστατης πολιτικής στις διεθνείς μας σχέσεις.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, «έχει κάνει σαφή τη στρατηγική του, προκειμένου να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για τη χρηματοπιστωτική χαλάρωση και την εκταμίευση των οφειλόμενων ποσών από τους πιστωτές προς την Ελλάδα».
    elzoni.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  9. Ερμητικά την πόρτα σε αίτημα παράτασης της αποπληρωμής των επόμενων ελληνικών δανειακών δόσεων προς το ΔΝΤ, είναι, όπως φαίνεται, διατεθειμένη να κλείσει η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ...

    «Το Ταμείο είχε δώσει αυτό το δικαίωμα σε δύο χώρες που ήταν αναπτυσσόμενες, αλλά μιλάμε για 30 χρόνια πριν. Το Ταμείο έχει κανόνες και δεν έχει δεχθεί ποτέ άλλοτε τέτοιο αίτημα από μια προηγμένη χώρα και ελπίζω πως δεν θα είναι η Ελλάδα που θα το πράξει. Προσωπικά, δεν θα υποστήριζα αυτό το αίτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.

    Με αυτήν της τη δήλωση στο Bloomberg ΤV, η κ. Λαγκάρντ έπαυσε οριστικά τα σενάρια του τελευταίου διαστήματος, ειδικότερα μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε πρόθεση να ζητήσει παράταση χρόνου για την αποπληρωμή μιας δόσης προς το ΔΝT.

    Το Bloomberg τονίζει επίσης ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με e-mail ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει η δόση τονίζοντας ότι πρόκειται για ψεύδη.
    imerisia.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  10. Πολλοί Παλαιστίνοι θεωρούν ότι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και την κατάληψη του προσφυγικού καταυλισμού «Γιαρμούκ» κρύβεται ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο της Δύσης σε βάρος του αραβικού κόσμου...

    Η 24χρονη Ισρα Αλ Μονταλάλ εργάζεται ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι πριν από έξι μήνες ήταν εκπρόσωπος της Χαμάς. Η γνώμη της για το Ισλαμικό Κράτος είναι σαφής: «Σκότωσαν μουσουλμάνους και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Όλοι, και όχι μόνο οι χώρες της Δύσης, θα πρέπει να ρωτήσουν τους αμερικανούς: Πως δημιουργήθηκε και ανδρώθηκε η οργάνωση; Για εμάς όλους η απάντηση είναι ξεκάθαρη». .....DW......capital.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  11. Επίθεση στους πιστωτές, τους οποίους κατηγορεί ότι επιθυμούν την υποταγή και την παράδοση της Ελλάδας, εξαπολύει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης...

    Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «συμφωνία δεν μπορεί να κλειστεί με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα, που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να απειλήσει πραγματικά και σε βάθος τα πιο ζωτικά και θεμελιώδη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους».

    «Ακόμα δεν γνωρίζουμε τη δύναμή μας. Αυτό είναι το κλειδί για να διεκδικήσει η χώρα μας μια ανάσα και να σταθεί στα πόδια της» τονίζει ο υπουργός στη «Real News» και κάνει σαφές πως «δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ιδιωτικοποίηση στη χώρα και ιδιαίτερα στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στις στρατηγικές επιχειρήσεις και στις στρατηγικές υποδομές και στα δίκτυά της»...........zougla.gr

    ReplyDelete
  12. Δραγασάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου...

    Το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου αφήνει ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, δηλώνοντας στο Βήμα της Κυριακής πως «στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο».

    Ο κ. Δραγασάκης επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση θέλει «βιώσιμη λύση εντός ευρώ», αλλά ξεκαθαρίζει πως «δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές».......in.gr
    18/4/15

    ReplyDelete
  13. Νέες διαβουλεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων την Κυριακή στο Παρίσι...

    Με τη συνεδρίαση του Brussels Group το Σάββατο στο Παρίσι ξεκίνησε η νέα προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων.

    Οι συνομιλίες των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική αντιπροσωπεία, που θα επαναληφθούν την Κυριακή, διεξάγονται εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου σχεδόν κατά κοινή αποδοχή στόχος δεν είναι η συμφωνία, αλλά η διαπίστωση προόδου στις διαβουλεύσεις..........agelioforos.gr

    ReplyDelete
  14. Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Νεάπολη Λακωνίας ...

    Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19.46 στη Λακωνία.

    Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Νεάπολη και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
    ------
    Earthquake M 4.6 - SOUTHERN GREECE - 91 km SE of Sparta - local time: 19:46....

    Magnitude M 4.6
    Region SOUTHERN GREECE
    Date time 2015-04-18 16:46:49.7 UTC
    Location 36.49 N ; 23.15 E
    Depth 13 km
    Distances

    173 km S of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 19:46:49.7 2015-04-18
    132 km SE of Trípoli, Greece / pop: 26,561 / local time: 19:46:49.7 2015-04-18
    91 km SE of Sparta, Greece / pop: 15,497 / local time: 19:46:49.7 2015-04-18
    24 km SE of Géfyra, Greece / pop: 1,465 / local time: 19:46:49.7 2015-04-18

    ReplyDelete
  15. ΕΕ: Αποφασισμένη να λάβει μέτρα για αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης ...

    Μέτρα για αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, μετά τη νέα ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο με ενιακόσιους νεκρούς, εξαγγέλλουν οι Βρυξέλλες.

    Οι αρχηγοί κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχονται εκτάκτως την Πέμπτη για συζήτηση της κατάστασης.

    Χθες οι Υπουργοί Εξωτερικών, οι οποίοι συνήλθαν στο Λουξεμπούργο, δεσμεύθηκαν να αυξήσουν τις προσπάθειες διάσωσης και να κυνηγήσουν τους δουλεμπόρους.

    Στο μεταξύ οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν δύο επιζώντες του ναυαγίου της Κυριακής, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι διακινητές. Οπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Γκρατσιάνο Ντελρίο, η σύλληψη των δύο έγινε ύστερα από τις καταθέσεις που έδωσαν 27 επιζώντες του ναυαγίου.Πρόκειται για τον καπετάνιο και τον δεύτερο του μοιραίου πλοίου.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι διακινητές είχαν κλειδώσει στα αμπάρια μεγάλο αριθμό προσφύγων, οι οποίοι τελικά πνίγηκαν.

    Εξάλλου ύστερα από μεγάλη επιχείρηση συνελήφθησαν είκοσι-επτά Αφρικανοί οι οποίοι θεωρούνται μέλη κυκλώματος διακινητών μεταναστών.
    Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο
    21/4/15

    ReplyDelete
  16. Οι πιο κρίσιμες ώρες - «Πάγος» στην πρόοδο των συνομιλιών...

    Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και την ελληνική κυβέρνηση να έχει μπει για τα καλά στη δίνη των συνομιλιών που δεν έχουν αποτέλεσμα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι αγορές προετοιμάζονται για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

    Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δε θα υπάρξει συμφωνία, ενώ όλοι φαίνεται να στρέφουν το βλέμμα τους στον Μάιο.

    Την ίδια ώρα, τη βεβαιότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    «Η Συνθήκη της ΕΕ δεν προβλέπει τυπικά, νομικά τη δυνατότητα εκδίωξης μίας χώρας από το ευρώ. Θεωρούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε ο κ. Κονστάντσιο.

    Ο κεντρικός τραπεζίτης συζήτησε το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας και της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, σημειώνοντας ότι τίποτε από τα δύο δεν σημαίνει αναγκαστικά την έξοδο από την Ευρωζώνη.........elzoni.gr
    21/4/15

    ReplyDelete
  17. Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ...

    Οι ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με επίκεντρο τον αγωγό φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

    Ο κ. Μίλερ πρόκειται να συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ θα προηγηθεί, στις 2 το μεσημέρι, συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Ο νέος αγωγός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου Turkish Stream που ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποσκοπεί στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με παράκαμψη της Ουκρανίας. Η επένδυση για το ελληνικό τμήμα του αγωγού, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως την ΠΓΔΜ εκτιμάται σε 2 δισ. ευρώ ενώ στα οφέλη για την ελληνική πλευρά περιλαμβάνονται η βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού, η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας.

    Στο πλαίσιο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί και η τρέχουσα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου από την Gazprom.........imerisia.gr
    21/4/15

    ReplyDelete
  18. Ντάισελμπλουμ: Ιούνιο η προθεσμία των διαπραγματεύσεων...

    Η πραγματική προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά είναι το τέλος του Ιουνίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του προς τον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTLZ.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν μετατέθηκε προς το μέλλον η προθεσμία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, με δεδομένη την αδυναμία ολοκληρωσής τους, ως το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει τα εξής: "Βασικά δεν μετέθεσα καμία προθεσμία προς το μέλλον. Το πρόγραμμα παρατάθηκε κατά τέσσερις μήνες, άρα η πραγματική προθεσμία είναι στο τέλος του Ιουνίου. Τότε θα σταματήσει το πρόγραμμα. Δεύτερον, θα αρχίσουμε να δίνουμε χρήματα, μόνον αφού οι Έλληνες αρχίσουν να εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν συμβαίνει αυτή την στιγμή, άρα το πρόγραμμα έχει σταματήσει. Έχουμε όμως προσπαθήσει να διαπραγματευτούμε εκ νέου, ώστε να φτάσουμε σε μια νέα συμφωνία. Αυτό είναι ακόμη εφικτό. Στις 24 Απριλίου δεν θα το καταφέρουμε, για αυτό τον λόγο πρέπει να συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα, θα χρειαστούμε μερικές επιπλέον εβδομάδες"...........kathimerini.com.cy

    ReplyDelete
  19. «όχι» των φορέων στην απόφαση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά. Τι προβλέπεται, τι λένε για την αντισυνταγματικότητά της...

    Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας με την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ και άλλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ένας από τους λόγους της αντίδρασης είναι ότι τα χρήματα τους δεν θα είναι διαθέσιμα άμεσα και ότι θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας. Ένας άλλος λόγος είναι ο από καιρό αμφιλεγόμενος τρόπος λήψης αποφάσεων μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που προβλέπεται για έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

    Δήμοι, Περιφέρειες και Πανεπιστήμια διαμηνύουν ότι δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα σε μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Τρίτης κλήθηκαν όλοι οι δήμοι της χώρας να μην εφαρμόσουν την ΠΝΠ. Δεν είναι δε λίγοι αυτοί που απειλούν με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρώτο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.....huffingtonpost.gr
    21/4/15

    ReplyDelete
  20. Τελευταίες... ευκαιρίες από Ευρώπη προς ελληνική κυβέρνηση...Πιέσεις και από τις ΗΠΑ...

    Την... αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες ανάμεσα στο ελληνικό επιτελείο και στους Ευρωπαίους εταίρους του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η διάθεσή του αυτή δεν είναι λόγο της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, αλλά επειδή το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν «πέραν κάθε φαντασίας».

    «Μπορεί να είμαστε έτοιμοι για όλων των ειδών τα γεγονότα, αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» ανέφερε κατηγορηματικά στο περιοδικό Politico ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, που θα γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    Ωστόσο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές στις διαπραγματεύσεις που έχασε την υπομονή του, ωστόσο -όπως λέει- τώρα την έχει βρει ξανά και δεν θέλει να την ξαναχάσει.

    Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη συνεργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    «Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε. Η ομάδα μας στην Αθήνα, το τεχνικό κλιμάκιο, δεν μπορεί να μπει στα υπουργεία το οποίο δεν είναι απλώς περίεργο, είναι απαράδεκτο» τόνισε......http://www.elzoni.gr/html/ent/899/ent.53899.asp
    22/4/15

    ReplyDelete
  21. Εξέγερση δημάρχων για τα απoθεματικά...

    Σκληρή στάση επέλεξαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το κλίμα στις συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας με τους αιρετούς ήταν εκρηκτικό και, παρά τη δήλωσή του ότι ο δανεισμός θα είναι για δύο μήνες, προχωρούν σε κινητοποιήσεις.....ethnos.gr
    22/4/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν λεφτά για τις δόσεις Ιουλίου-Αυγούστου στην ΕΚΤ...

      Αν και δήλωσε ότι μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία είναι εκτός συζήτησης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να αποπληρώσει δύο δόσεις στην ΕΚΤ, ύψους 7,6 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο....ethnos.gr
      22/4/15

      Delete
  22. ΠΑΣΟΚ: Ταμειακός πανικός, ψέματα και τυχοδιωκτισμός...

    «Ο ταμειακός πανικός της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα του πολιτικού της εγκλωβισμού σε ψέματα και τυχοδιωκτισμούς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων φορέων του Δημοσίου στη Τράπεζα της Ελλάδας. Και προσθέτει ότι αυτό επικρατεί όχι μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες ή προεκλογικά, αλλά όλη την περίοδο της εύκολης «αντιμνημονιακής» δημαγωγίας....ethnos.gr
    22/4/15

    ReplyDelete
  23. Χαώδεις οι διαφορές με τους δανειστές - Συντάξεις, κατώτατος μισθός μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις...

    Για "πάρα πολλές διαφορές" που παραμένουν "σε διάφορα σημεία" στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε λόγο ο Γ.Γ. του υπ. Οικονομικών κ. Θεοχαράκης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τη Μαρία Δεναξά, μετά το Brussels Group.

    Ο κ. Θεοχαράκης μίλησε για θετικό κλίμα στις συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν τις προσεχείς ημέρες, κάνοντας ειδική αναφορά σε συντάξεις και κατώτατο μισθό.

    Παράλληλα, σημείωσε πως το αν θα υπάρξει στο τέλος συμφωνία ή όχι αποτελεί "πολιτική απόφαση".....imerisia.gr
    22/4/15

    ReplyDelete
  24. Foreign Office: Η πρόωρη απελευθέρωση τρομοκρατών στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα...

    Ανακοίνωση σχετικά με το νέο νόμο που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους με αναπηρία 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ’ οίκον με «βραχιολάκι», εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ειδικότερα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει την αντίθεση της βρετανικής κυβέρνησης στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Foreign Office αναφέρει:

    «Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια. Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων».
    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  25. Τώρα που ουδείς ακούει τα νταούλια σας, κάντε το κουμάντο σας!...

    .....Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχθεί μόνο τα ακόλουθα:

    -Ελάχιστος χρόνος εργασίας προκειμένου για συνταξιοδότηση από τα 15 στα 20 χρόνια και κάτω από τα 15 κάλυψη με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (διαφωνεί κανείς;), καθώς και να μην παίρνουν πρόωρη σύνταξη οι σαραντάρηδες, εξαιρουμένων των πιλότων και άλλων επικίνδυνων επαγγελμάτων.

    -Να μην δίδεται στο ίδιο πρόσωπο και ΕΚΑΣ και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

    -Νέος συνδικαλιστικός νόμος και κατάργηση των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών.

    -Αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%, όπως δηλαδή ήταν το 2010 και με δέσμευση να αποκατασταθεί μελλοντικά.

    Ουδέποτε δέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση αύξηση ΦΠΑ στα νησιά και στα φάρμακα, διατηρούσε τον χαμηλό ΦΠΑ στην εστίαση, μείωνε την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%, επέμεινε στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

    Αντίθετα, από την τελευταία λίστα Βαρουφάκη προκύπτει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδεχθεί 14 από τα 24 σημεία του mail της τρόικας.......http://www.elzoni.gr/html/ent/889/ent.53889.asp
    22/4/15

    ReplyDelete
  26. Απάντηση στα κτυπήματα των Χούτι θα δίνει η Σαουδική Αραβία ...

    Η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να πλήττει θέσεις των ανταρτών Χούτι και των συμμάχων τους στην Υεμένη, σε περίπτωση κατά την οποία προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες.

    Όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτων δεν θα μένουν αναπάντητες οι οποιεσδήποτε επιθέσεις των Χούτι, παρά την ανακοίνωση για τερματισμό των αεροπορικών επιδρομών.

    Νωρίτερα αεροσκάφη της υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχίας διενήργησαν τουλάχιστον δώδεκα αεροπορικές επιδρομές για να αναχαιτίσουν προέλαση των Χούτι στο λιμάνι του Άντεν.

    Ανησυχία για τις νέες επιθέσεις εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και απηύθυνε νέα έκκληση για τερματισμό τους.
    riknews.com.cy
    23/4/15

    ReplyDelete
  27. Διαρκείς συνομιλίες και αποτέλεσμα... μηδέν...

    Μαραθώνιος συνομιλιών έλαβε χώρα χθες στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από τη διεξαγωγή του άτυπου Eurogroup την Παρασκευή στη Ρίγα, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι δε θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.

    Την εκτίμηση ότι παρά την εντατικοποίηση των συνομιλιών δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο τήρησης της προθεσμίας της 30ης Απριλίου για επίτευξη συμφωνίας εξέφρασαν ευρωπαϊκές πηγές μετά την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και τόνιζαν ότι υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν, «η απόσταση συνεχίζει να είναι μεγάλη».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε καλό δρόμο. Στην τηλεδιάσκεψη επισημάνθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές διεξήχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας και ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις εντάθηκαν και έγιναν πιο ουσιαστικές.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι το EWG υπογράμμισε την καθυστέρηση που υπήρξε τους τελευταίους δύο μήνες και τόνισε την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν.....elzoni.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  28. Μάρτιν Σουλτς στη Bild: Η ελληνική κυβέρνηση πολλές φορές με εκνευρίζει...

    «Σε περίπτωση που η Αθήνα αποσύρει τις ήδη συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στην Ευρώπη».

    Αυτό προειδοποίησε μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συμπληρώνοντας ότι «αυτό το έχει καταστήσει σαφές η ΕΕ στην ελληνική κυβέρνηση».
    crashonline.gr

    ReplyDelete
  29. Handelsblatt: Η υπομονή της ΕΚΤ με τους πολιτικούς εξαντλείται...

    Μέσω της επέκτασης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, που αποφασίζεται κάθε Τετάρτη εδώ και εβδομάδες, η ΕΚΤ «αγοράζει χρόνο» σε Αθήνα και εταίρους για τη διαχείριση της κρίσης και την επίτευξη μιας συμφωνίας. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να αξιοποιούν κατάλληλα αυτόν τον χρόνο, καθώς η συμφωνία δεν φαίνεται να κλείνει -τουλάχιστον όχι στο Eurogroup της Παρασκευής.

    Αυτό φαίνεται να προκαλεί εκνευρισμό στην ΕΚΤ που, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, αρχίζει να χάνει την υπομονή της με τους πολιτικούς και πλέον ασκεί πιέσεις για λύση στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

    Όσο δεν κλείνει η συμφωνία, η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξάνει το όριο έκτακτης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες. Την ίδια ώρα ακούγονται φωνές για αύξηση των κριτηρίων για τις εγγυήσεις (collateral) που μπορούν να κατατεθούν από τις ελληνικές τράπεζες για τη συμμετοχή στον ELA. Τέτοιου είδους απόφαση δεν ελήφθη, καθώς ένα τέτοιο βήμα θα ήταν πολύ επικίνδυνο.....in.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  30. Ξαφνική συνάντηση για την Ελλάδα πριν το Eurogroup...

    Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο αυριανό Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, πληροφορίες μιλούν για μία συνάντηση που δεν είχε προγραμματιστεί και στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αξιωματούχοι του ευρωμηχανισμού στήριξης και του ΔΝΤ, το οποίο εκπροσωπεί ο «σκληρός της τρόικας», Πολ Τόμσεν.
    Προφανώς αυτή η συνάντηση που γίνεται στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν όλοι όσοι θα μετέχουν την Παρασκευή στο Eurogroup έχει ως κύριο αντικείμενο την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το Mega, πηγές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν πως στο αυριανό Eurogroup αναμένεται να δοθούν εκ νέου οδηγίες και συστάσεις προς όλες τις πλευρές έτσι ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για να υπάρξει μία συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

    Που διαφωνούν

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν για συμφωνία πακέτο, αλλά και υλοποίηση των παρακάτω:
    • Αύξηση ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες
    • Κατάργηση των εξαιρέσεων για ΦΠΑ σε νησιά
    • Μείωση επικουρικών συντάξεων
    • Να μην καταβληθεί η 13η σύνταξη που έχει προαναγγελθεί
    crashonline.gr
    23/4/15

    ReplyDelete
  31. Κατάινεν: Χρήματα από το πακέτο Γιούνκερ έναντι μεταρρυθμίσεων...

    Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις της για την ένταξη της χώρας μας στο νέο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ. Αυτό αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γιούρκι Κατάινεν με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.......ethnos.gr

    ReplyDelete
  32. Θέλει συμφωνία που να μπορεί να υπερασπιστεί στη Βουλή...

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Αθήνα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς.

    "Θέλουμε", είπε ο κ. Βαρουφάκης, "μια συμφωνία συνεκτική, που θα μπορώ να τη φέρω στη Βουλή και να την υπερασπιστώ, λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας".
    Μιλώντας στη Ρίγα της Λετονίας για το περιεχόμενο των συζητήσεων στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγνώρισε ότι η συζήτηση για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν έντονη, πλην όμως δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση.....riknews.com.cy
    24/4/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ως τον μόνο που δεν κατάλαβε τι έγινε στο Edurogroup παρουσιάζει το Γιάνη Βαρουφάκη το γερμανικό Spiegel, εμφανίζοντάς τον να... ζει στον δικό του κόσμο, θεωρώντας εφικτή μια συμφωνία έτσι όπως τη θέλει η ελληνική πλευρά...

      Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ξεκαθάρισαν στον Ελληνα υπουργό, αναφέρει το Spiegel, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία τμηματική συμφωνία και καμία τμηματική εκταμίευση της δόσης, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος από την τρόικα.

      Αυτός από την πλευρά του, συνεχίζει το δημοσίευμα, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

      Είναι προφανώς ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο, υπογραμμίζει το περιοδικό διότι υπόλοιποι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.
      imerisia.gr
      24/4/15

      Delete
  33. Μαξίμου: H πίεση θα μεγαλώνει, όσο πλησιάζει η συμφωνία...

    Οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας, τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου στον απόηχο του Eurogroup της Παρασκευής, κάνοντας μάλιστα λόγο για προσπάθεια αντιστροφής του θετικού κλίματος από τις χθεσινές επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

    Οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο, άλλωστε, τόνισε και ο Πιερ Μοσκοβισί που είπε ότι «έχει επιτευχθεί πρόοδος» για να σημειώσει ότι «οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο».
    kathimerini.com.cy
    24/4/15

    ReplyDelete
  34. Grexhaustion: Η νέα λέξη για την ελληνική κρίση...

    Grexhaustion, δηλαδή εξάντληση για το ζήτημα της Ελλάδας είναι η νέα λέξη που από σήμερα έκανε την εμφάνισή της, μετά το εκρηκτικό κλίμα στο Eurogroup.

    Την λέξη δημιούργησε η Bank of America Merrill Lynch, θέλοντας να περιγράψει τα «γκρίζα σενάρια» και την κούραση που έχει προκαλέσει η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στους δανειστές της.
    crashonline.gr
    24/4/15

    ReplyDelete
  35. Νίκος Φίλης: Δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά δεν τις φοβόμαστε...

    «Δεν επιδιώκουμε εκλογές και δημοψήφισμα, αλλά έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, στο πρόβλημα που αφορά την οικονομία. Αν όμως η συμφωνία χρειαστεί λαϊκή νομιμοποίηση, δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως - και όχι γενικώς επί συζητήσεων» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

    Από την άλλη, ωστόσο, ο Νίκος Φίλης, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, δήλωσε πως «οι εκλογές ήταν το απόλυτο κακό επί πέντε χρόνια - και σήμερα λένε πως άμα πάμε σε εκλογές θα διαλυθεί η οικονομία. Εμείς δεν φοβούμαστε τις εκλογές. Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Εμείς δεν κυβερνάμε ερήμην του λαού, αλλά με ειλικρίνεια και με εμπιστοσύνη του λαού».

    Στο επιχείρημα πως οι τρεις μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν «χαμένος χρόνος», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αντέταξε πως «ήταν ο αναγκαίος χρόνος ώστε να επανατοποθετήσουμε το ελληνικό πρόβλημα έξω από τη μέγγενη της λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης υποταγής. Δεν αγνοούμε τα προβλήματα ρευστότητας. Αυτά προσπαθούμε να λύσουμε με όποιον τρόπο έχουμε μπροστά μας. Και δυστυχώς, σε όλες τις προσπάθειες, βρήκαμε αντίθετη την αξιωματική αντιπολίτευση».....huffingtonpost.gr

    ReplyDelete
  36. Το Spiegel «διαρρέει» έγγραφο του ΔΝΤ για ενδεχόμενο Grexit ...

    Το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλείται εσωτερικό έγγραφο εργασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις επιπτώσεις σε ενδεχομένο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    Στο non paper, που δημοσιεύεται σε πολύ ευαίσθητη συγκυρία, προβλέπεται υπερπληθωρισμός και αναγκαστική λιτότητα, ενώ ο κίνδυνος διάχυσης για την υπόλοιπη Ευρωζώνη θεωρείται ελεγχόμενος......in.gr.....riknews.com.cy

    ReplyDelete
  37. Παρέμβαση στις υψηλές επικουρικές ετοιμάζει η κυβέρνηση...

    Διατεθειμένη να κάνει βήματα και στα σημεία αγκάθια προκειμένου να βρεθεί λύση και να ξεπεραστούν τα εμπόδια εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.

    Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η Αθήνα υποστηρίζει προς τους δανειστές ότι ζητούμενο δεν είναι η αύξηση του εν λόγω φόρου αλλά της εισπραξιμότητάς του. Αντιπροτείνει, δε, το ειδικό τέλος πολυτελείας για τα ακριβά ξενοδοχεία προκειμένου να φέρει επιπλέον έσοδα και να ξεπεράσει το αίτημα αυτό των δανειστών.

    Στις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει σύγκλιση, με μοναδικό αγκάθι το πού θα πάνε τα έσοδα, με τους δανειστές να πιέζουν να κατευθυνούν στο χρέος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο ενδεχομένως ένα μέρος να πάει στο χρέος και ένα μέρος στα Ταμεία.

    Στα εργασιακά η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τις ομαδικές απολύσεις, ωστόσο μελετά το "πάγωμα" των εργασιακών και την μετατόπισή του για μετά τον Ιούνιο.

    Σχετικά τέλος με το μεγάλο αγκάθι του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός να μπει φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, και αφετέρου κάποιου είδους παρέμβαση στις υψηλές επικουρικές συντάξεις.
    newsbeast.gr
    25/4/15

    ReplyDelete
  38. Σουλτς: Οι Τουρκοκύπριοι μίλησαν...

    Την εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Σούλτς αναφέρει ότι οι Tουρκοκύπριοι μίλησαν.
    "Ελπίζω", τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς, "ότι ο νέος ηγέτης τους θα κρατήσει την υπόσχεσή του για υιοθέτηση πολιτικής προσέγγισης που να στοχεύει στην επανένωση της Κύπρου".
    Σύνταξη: Άλκης Ανδρέου
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    riknews.com.cy
    27/4/15

    ReplyDelete
  39. Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Volkskran, παραδέχεται πως οι ανησυχίες για το αν η Ελλάδα μπορεί και θέλει να σωθεί, αυξάνονται μέρα με τη μέρα...

    Για αυτόν τον λόγο, όπως επισημαίνει, μία μέρα μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ρίγα της Λετονίας, ο ίδιος επικοινώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    «Έχω κάνει το ίδιο πράγμα και σε προηγούμενη κρίσιμη φάση. Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Διαφορετικά, θα συμβούν ατυχήματα», όπως τόνισε.
    crashonline.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  40. Κ. Χρυσόγονος: Υπέρ του ανώτατου πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων ...

    Θετικός στο να τεθεί ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

    «Εγώ προσωπικά δε θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» και εξέφρασε την άποψη ότι η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο, αλλά ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του. «Συνεπώς, το να έμπαινε ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες η επικουρικές, εγώ δε θα το έβλεπα προσωπικά παράλογο και στο βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά, τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος», τόνισε.

    Ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ακόμη ότι το ανώτατο πλαφόν θα μπορούσε να προστατέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις-τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν... να είναι κάπου -ξέρω εγώ- στις 3.000; Στις 2.500;.....imerisia.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  41. Πολιτική κάλυψη σε Γ. Βαρουφάκη παρέχει το Μαξίμου, ωστόσο "επαναχαράσσει" την διαπραγμάτευση ιδρύοντας νέα όργανα αποδίδοντας σε αυτά αρμοδιότητες και αναβαθμίζοντας το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη...

    Ο κ. Θεοχαράκης αναλαμβάνει να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης, ενώ μένει να φανεί ο ρόλος της συμβούλου του ΥΠΟΙΚ, Έλενα Παναρίτη.

    Αυτό προκύπτει από ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικών πηγών.....capital.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  42. Επιλύεται το Πρόβλημα της «Προκαταβολής» Φόρου 26%...

    Την «σολομώντειο λύση» στο ζήτημα της παρακρατήσεως φόρου 26% για συναλλαγές με επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε κράτη «μη συνεργάσιμα» ή κράτη με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς» φαίνεται πως βρήκε το υπουργείο οικονομικών. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη έδωσε στις 23 Απριλίου σε δημόσια ηλεκτρονική μορφή διαβούλευση (θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου) σχέδιο υπουργικής αποφάσεως με το οποίο ρυθμίζονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 21 του Ν. 4321/2015.

    Ο νόμος προβλέπει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν στα βιβλία τους ποσά δαπανών τα οποία καταβλήθηκαν σε επιχείρηση που εδρεύει σε χώρα μη συνεργάσιμη φορολογικά ή σε χώρα με προνομιακό φορολογικό καθεστώς (Βουλγαρία, Κύπρο) ή σε άλλη συνδεδεμένη με αυτήν επιχείρηση που δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις περί «φακέλου τεκμηρίωσης» υποχρεούνται σε φόρο 26% επί των δαπανών αυτών.

    Βάσει της ίδιας διατάξεως, μόνον εφόσον αποδείξουν σε διάστημα τριών μηνών ότι πρόκειται περί πραγματικής συναλλαγής σε συνήθεις τρέχουσες τιμές αγοράς, οι επιχειρήσεις θα δικαιούνται να πάρουν πίσω τον καταβληθέντα φόρο...........energia.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  43. Στήριξη στον Βαρουφάκη, αλλά ο συντονισμός στον Ευκλ.Τσακαλώτο...

    Τη στήριξή της στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαίωσε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αποφασίστηκε η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών, όμως ο συντονισμός της ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσκαλώτο....in.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  44. Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο..

    «Οποιοσδήποτε και εάν διαπραγματεύεται για χάρη της Ελλάδας, το σημαντικό είναι να απολαμβάνει τον απόλυτο έλεγχο των συζητήσεων», τόνισαν επίσημες πηγές της Κομισιόν, σχολιάζοντας την (εν μέρει) απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα.

    Ο παραγκωνισμός Βαρουφάκη αφαίρεσε ένα εμπόδιο…crashonline.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  45. Συμφωνία το συντομότερο - Ερχεται πολυνομοσχέδιο με «λίστα Βαρουφάκη»..

    Η προετοιμασία ενός νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» στο υπουργείο Οικονομικών.....ethnos.gr
    27/4/15

    ReplyDelete
  46. Η Αθήνα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για το ελληνικό πρόγραμμα...

    Βρισκόμαστε, είπε, κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εκτός και αν κάποιος, όπως υπέδειξε χαρακτηριστικά, τη δυναμιτίσει.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό, όχι με εκλογές αλλά με δημοψήφισμα σε περίπτωση κατά την οποία η συμφωνία είναι έξω από την λαϊκή εντολή.

    Δεν έχω το δικαίωμα να παραβιάσω την λαϊκή εντολή, είπε, και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα πρέπει να δεχθεί ή όχι την συμφωνία.

    Εξέφρασε ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι τα πράγματα δεν θα φθάσουν σε αυτό το σημείο και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η λογική και να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός.....riknews.com.cy

    ReplyDelete
  47. Σκληραίνει η στάση του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα...

    Έντονη είναι πλέον η δυσφορία των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, καθώς ο χρόνος περνάει και το αποτέλεσμα προκειμένου να δοθεί η αναγκαία ρευστότητα δεν διακρίνεται.

    Χθες, παρά τη διάθεση για… αλλαγή που έδειξε η ελληνική κυβέρνηση στην ομάδα διαπραγμάτευσης και το καπέλωμα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, εκτίμησε ότι όσο ο χρόνος περνάει μεγαλώνει η αμφιβολία για το αν διασώζεται η κατάσταση της Ελλάδας.

    Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η διαπραγματευτική διαδικασία πρέπει τώρα πραγματικά να εξορθολογιστεί.
    Διαφορετικά, τα ατυχήματα συμβαίνουν».

    Υπό τον τίτλο «Η αμφιβολία για τους Έλληνες αυξάνεται καθημερινά» η ολλανδική εφημερίδα Volkskrant δημοσιεύει συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η λέξη Grexit δεν ειπώθηκε στη Ρίγα, αλλά και ότι το Eurogroup γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξo για την διάσωση της Ελλάδας......http://www.elzoni.gr/html/ent/080/ent.54080.asp
    28/4/15

    ReplyDelete
  48. «Δημοψήφισμα εάν δεν υπάρξει συμφωνία»...

    Την αίσθηση ότι η Ελλάδα και οι θεσμοί βρίσκονται κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι «πρόθεση για λύση» έχει και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Εκτίμησε μάλιστα πως κάτι τέτοιο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν κάποιος δεν θέλει να την δυναμιτίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, «μία εξέλιξη μη επιθυμητή και χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία και για την κ. Μέρκελ και για εμάς», ενώ ανέφερε ότι «το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δεν απέδωσε καρπούς και σκόρπισε πόνο και απελπισία σε εκατομμύρια Ελλήνων»...........efsyn.gr

    ReplyDelete
  49. Επιτυχής η έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές...Άντληση 1 δισ. με την έκδοση 7ετούς ομολόγου-Υπερκαλύφθηκε ο στόχος...

    Η έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές επιβεβαιώνει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην κυπριακή οικονομία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά την άντληση €1 δισ με την έκδοση 7ετους ομολόγου στις διεθνείς αγορές.

    Όπως επεσήμανε, "η άντληση του €1 δισ θα επιτρέψει στο ΥΠΟΙΚ να εξοφλήσει παλαιότερο, ακριβότερο και βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερες δαπάνες για πληρωμή τόκων, αλλά και εισροή ρευστότητας στην κυπριακή αγορά".

    Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η σημερινή έκδοση υπερκαλύφθηκε σχεδόν κατά το διπλάσιο, ενώ το επιτόκιο ήταν της τάξης του 3,875% και η απόδοση 4%.....kathimerini.com.cy
    28/4/15

    ReplyDelete
  50. Μέχρι τις 2 Ιουνίου θα μπορούν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να κάνουν αίτηση ένταξης στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων...

    Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ που ψηφίζεται σήμερα, με την οποία η διορία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση δεν θα λήξει στις 30 Απριλίου, αλλά στις 2 Ιουνίου.

    Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε αυτή την παράταση λόγω της μεγάλης συμμετοχής των οφειλετών των ταμείων στη νέα ρύθμιση.

    Από τις 26 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 103.276 οφειλέτες, έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 2.657.070.298,02 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 61.270.238,62 ευρώ......Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  51. Τα ενεργιακά θέματα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης κορυφής Κύπρου- Ελλάδας- Αυγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία...

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Focus", δήλωσε ότι, οι ηγέτες των τριών χωρών θα ασχοληθούν και με την ανάγκη να ενταθεί η μεταξύ τους συνεργασία, σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, αλλά και η συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Θα συζητηθούν επίσης το Κυπριακό και το Μεσανατολικό.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα εκδοθεί η διακήρυξη της Λευκωσίας, που θα είναι συνέχεια της διακήρυξης του Καϊρου.

    Της τριμερούς συνάντησης θα προηγηθούν διμερείς συναντήσεις. ....riknews.com.cy

    ReplyDelete
  52. Διακήρυξη από Ελλάδα - Κύπρο - Αίγυπτο: Οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, όπου αυτό δεν έχει γίνει...

    Η δεύτερη τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κυπριακή πρωτεύουσα, ενισχύει περαιτέρω τον καλά εδραιωμένο τριμερή συνεταιρισμό, «που προωθεί την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία και συνεργασία σε όλους τους τομείς στην Ανατολική Μεσόγειο (πολιτικό, οικονομικό, εμπόριο, πολιτισμό και τουρισμό)», τονίζουν στην Διακήρυξη της Λευκωσίας οι ηγέτες των τριών χωρών, Νίκος Αναστασιάδης , Αλέξης Τσίπρας και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

    Στη Διακήρυξη, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της σημερινής κοινής συνάντησης στην Λευκωσία, τονίζεται ότι «Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος αποφάσισαν να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις τους με γρήγορους ρυθμούς για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, όπου αυτό δεν έχει γίνει»....imerisia.gr

    ReplyDelete
  53. Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, διατηρώντας αρνητικό το outlook...

    Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από την αδύναμη οικονομική δραστηριότητα και το εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον.

    Όπως αναφέρει η Moody’s οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της έχουν σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο τους τελευταίους δύο μήνες, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν διαφανεί κάποιες κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

    Παρ’ όλα αυτά, τα περιθώρια έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά από μία συμφωνία που θα αποκαθιστά, έστω και προσωρινά, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας......huffingtonpost.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin