Tuesday, April 14, 2015

Τα νούμερα για την Ελλάδα δεν είναι καλά (Πόλ Τόμσεν)

Οι μακροοικονομικοί δείκτες για την Ελλάδα δεν είναι καλοί επεσήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του διοικητικού συμβουλίου.

    Ωστόσο, δεν ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς, καθώς όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσβαση στα στατιστικά και το Ταμείο δεν μπορεί κατ' επέκταση να παρουσιάσει στοιχεία για έλλειμμα στον προϋπολογισμό ή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Τόμσεν είπε ακόμη ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρούν, υπάρχουν πολλά χάσματα και δεν φαίνεται πιθανό για το ΔΝΤ να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του και να δώσει οποιαδήποτε άλλη δόση στην Αθήνα.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει μόνο αν οι Ευρωπαίοι εταίροι της αποφασίσουν να της παρέχουν ρευστότητα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias τόνισε ότι «οι Βρυξέλλες ακόμη περιμένουν μία λίστα μεταρρυθμίσεων επαρκώς αξιόπιστων, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε μία βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας».

Υπογραμμίζεται ότι αύριο , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει την πιθανότητα περαιτέρω χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters...

  [ethnos.gr]
14/4/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin