Monday, May 25, 2015

Φόβους για capital control έως την Παρασκευή εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη

«Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο» δήλωσε στον Σκάι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει έως την Παρασκευή μια συμφωνία.

Ωστόσο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όπως τόνισε η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

 huffingtonpost.gr
25/5/15
--
-

2 comments:

  1. Έντονες Διεργασίες στην Ευρώπη προς Αποφυγήν Ελληνικού Αδιεξόδου...

    Έντονες διεργασίες τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβερνήσεως και των πιστωτών που αφ’ ενός θα διασφαλίσει ότι η Ελλάς δεν θα οδηγήσει σε χρεοστάσιο, αφ’ ετέρου ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία.



    Με πρωταγωνίστρια στις διεργασίες αυτές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκεται να υπάρξει σε επίπεδο Brussels Group, το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ευρωζώνη να παράσχει χρηματοδότηση στην Ελλάδα, ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=94155
    25/5/15

    ReplyDelete
  2. Λοβέρδος για το αν υπάρχει «σενάριο Κύπρου» σε περίπτωση μη συμφωνίας: «Χίλια τοις εκατό!»...

    Για σενάριο τύπου Κύπρου με περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων αν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή, προειδοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

    Μιλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη και σε ερώτηση για το αν υπάρχει «σενάριο Κύπρου» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Χίλια τοις εκατό!».

    «Θέλει ή δεν θέλει συμφωνία ο Πρωθυπουργός;» διερωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνέχισε: Είμαστε στις τελευταίες μέρες, δεν θέλω να κάνω εκτίμηση για αυτά που θέλει. Νομίζω πολλές φορές δεν ξέρουν και οι ίδιοι και παλεύουμε εμείς να καταλάβουμε τι θα κάνουν, ενώ αυτοί δεν ξέρουν. Εμείς είμαστε μικρό, κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά είμαστε ένα κόμμα που δεν έχει καθόλου τα χαρακτηριστικά αυτά»..........tanea.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin