Monday, June 22, 2015

Δεν θέλουμε χαοτικές εξελίξεις για την Ελλάδα (Donald Tusk)

Λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, με βασικό θέμα την Ελλάδα, ο προέδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, φάνηκε λάβρος κατά την είσοδό του στο χώρο που θα εξελιχθεί η συνεδρίαση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως "δεν θέλουμε να υπάρξουν χαοτικές εξελίξεις για την Ελλάδα".

Πρόσθεσε επίσης, παραπάνω από μια φορές, πως δεν είναι πια ώρα να "παίζουμε παιχνίδια" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει όλα τα μέλη που συμμετέχουν να σεβαστούν το ένα το άλλο.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι "είναι ευθύνη μου να είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε σεβαστεί όλους τους  φορολογουμένους όλων των κρατών. Όλα τα μέλη που συμμετέχουν πρέπει να σεβαστούν το ένα το άλλο. Να παίζουμε παιχνίδια δεν ωφελεί. Σήμερα θα μπουν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι, τέρμα στο πολιτικό παιχνίδι. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η σύνοδος, επωφελή πράγματα συνέβησαν. Η τελευταία ελληνική πρόταση, είναι μια πραγματική πρόταση, μετά από εβδομάδες. Αυτή πρέπει να αξιολογηθεί από τους θεσμούς. 


Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αρχηγοί κρατών θα αναλάβουν την όλη διαδικασία. Δεν θέλουμε να έχουμε χαοτικές εξελίξεις. Θα δούμε τι θα γίνει με την Ελλάδα, μετά το τέλος της Συνόδου", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Τούσκ.
  [kathimerini.com.cy]
22/6/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin