Thursday, July 30, 2015

Σήραγγα της Μάγχης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες

Περισσότερους από 37.000 μετανάστες που προσπάθησαν να διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης έχει εμποδίσει η εταιρεία Eurotunnel από την 1η Ιανουαρίου με ιδία μέσα.

Παράλληλα, κάλεσε τη Γαλλία και τη Βρετανία να υιοθετήσουν μία «κατάλληλη αντίδραση» μετά την προσπάθεια διείσδυσης 1.500 μεταναστών κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας που κατέληξε σε έναν ακόμη θάνατο.


«Η Eurotunnel έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετούς μήνες τη διακυβερνητική Επιτροπή της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη και τις δημόσιες αρχές για τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που βρίσκονται στο Καλαί [βόρεια Γαλλία] και για τις δραματικές, μερικές φορές, συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό» υπογραμμίζει η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την υποθαλάσσια σήραγγα, προσθέτοντας πως η κατάσταση «υπερβαίνει αυτό που μία εταιρεία μπορεί λογικά να κάνει».

Τις τελευταίες εβδομάδες η περιοχή όπου βρίσκεται η σήραγγα κάτω από τη Μάγχη πολιορκείται καθημερινά από μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο Καλαί, αλλά επιθυμούν να φθάσουν στη Βρετανία.

«Αφότου εμφανίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες στο Καλαί, η Eurotunnel, πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις της, επένδυσε μαζικά στα φυσικά [περιφράξεις, φωτισμοί, κάμερες, φράχτες υπέρυθρων ακτίνων] και ανθρώπινα μέσα προστασίας του τερματικού σταθμού της Κοκέλ: διατέθηκαν περισσότερα από 160 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 13 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015» αναφέρει η Eurotunnel.
Μέχρι τα τέλη του έτους προβλέπεται η κατασκευή «νέων περιφράξεων γύρω από τις αποβάθρες αναχώρησης», σύμφωνα με την εταιρία, η οποία διευκρινίζει πως «το δυναμικό φύλαξης διπλασιάστηκε, για να φθάσει σχεδόν τα 200 άτομα, μεταξύ των οποίων ομάδες με σκυλιά».

«Με κάθε διακριτικότητα, η Eurotunnel έχει αναχαιτίσει, από την 1η Ιανουαρίου, με ίδια μέσα περισσότερους από 37.000 μετανάστες που παραδόθηκαν στις δυνάμεις της τάξης και κατέθεσε χιλιάδες προσφυγές που μπήκαν στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια από τον εισαγγελέα του δικαστηρίου της Βουλόνης [βόρεια Γαλλία]» συνεχίζει η Eurotunnel.
   elzoni.gr
30/7/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin