Friday, July 3, 2015

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ: Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της κυβερνητικής προπαγάνδας!

Για ασύστολα ψεύδη και τρομοκρατία κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι υποστηρικτές του «ναι» στο δημοψήφισμα με όσα έχει πει τις τελευταίες δύο ημέρες στις δηλώσεις του αλλά και όσα υποστηρίζουν υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ λέγοντας ότι δικαιώθηκε αφού παραδέχεται ότι ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, απαιτείται κούρεμε τουλάχιστον 30% και να δοθεί εικοσαετής περίοδος χάριτος για την έναρξη αποπληρωμής του.

  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει όλη την αλήθεια αφού παρέλειψε να αναφερθεί στην επισήμανση του ΔΝΤ ότι οι συγκρούσεις με τους δανειστές το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας και τη βιωσιμότητα του χρέους.
  • Δεν έκανε επίσης αναφορά στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.
  • Συγκεκριμένα στην έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το χρέος ήταν βιώσιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Επισημαίνεται επίσης ότι το χρέος θα παρέμενε βιώσιμο αν συνεχίζονταν ότι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις και ότι η αλλαγή πολιτικής, με τη νέα κυβέρνηση – εφόσον συνεχιστεί – θα οδηγήσει στην ανάγκη κουρέματος του χρέους.

Δεν είναι όμως τα μόνα αυτά ψέματα που χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα οι υποστηρικτές του «ναι». Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι θέμα 48 ωρών να υπάρξει συμφωνία, ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο κ. Βαρουφάκης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες.

Από τις Βρυξέλλες όμως διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας εντός 48 ωρών, πόσο μάλλον αν στο δημοψήφισμα έχει επικρατήσει το «όχι».

Αντίστοιχα όλοι οι οικονομολόγοι και τραπεζίτες σημειώνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη και σίγουρα όχι πριν τη συμφωνία.

Πώς λέει ότι θα τιμωρήσει τον λαό αν ψηφίσει «ναι»

Εκτός όμως από τα ψέματα, πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση τρομοκρατίας των πολιτών απειλώντας ότι αν επικρατήσει το «ναι» τότε θα εφαρμόσουν άμεσα τα χειρότερα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία των θεσμών που περιλαμβάνονται στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Αυτό είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα κάνει τιμωρώντας τους έλληνες πολίτες αν ψηφίσουν ναι και όχι ότι θα διαπραγματευτεί για κάτι καλύτερο ακόμα και για τις επόμενες προτάσεις που έγιναν μετά την συγκεκριμένη πρόταση.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι αν επικρατήσει το «ναι» τότε η κυβέρνηση θα ψηφίσει την επιβολή του ΕΝΦΙΑ για 100 χρόνια και περικοπές στις συντάξεις αφού αυτά προβλέπονται στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Βέβαια δεν λένε ότι η συμφωνία αυτή έχει αποσυρθεί. Μετά από αυτή έχουν επιβληθεί τουλάχιστον άλλες δύο βελτιωμένες. Και φυσικά δεν αναφέρουν ότι η συμφωνία αυτή αφορά παράταση του 2ου μνημονίου που έληξε στις 30 Ιουνίου. Πλέον η οποιαδήποτε νέα συμφωνία θα είναι ένα νέο πρόγραμμα που με νέα διαπραγμάτευση από την αρχή.

 crashonline.gr
3/7/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin