Monday, July 6, 2015

Περιμένουμε προτάσεις από την Ελλάδα

Η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή, περιμένουμε προτάσεις από την ελληνική πλευρά δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος, εκφράζοντας την πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε ακόμα πως οι συνθήκες με την Αθήνα δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί: «Δεν υπάρχει ακόμα βάση για νέες διαπραγματεύσεις», είπε ο Ζάιμπερτ.

«Σ’ αυτό το δημοψήφισμα, είδαμε ότι η πλειοψηφία δέχτηκε την στάση της κυβέρνηση, πρέπει να περιμένουμε τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να κάνει πρόταση στους ευρωπαίους, να την υποβάλει στους εταίρους» είπε στη συνέντευξη Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Το κούρεμα του χρέους δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων για εμάς, τόνισε ο κύριος Ζάιμπερτ: «Δεν υπάρχει λόγος για αναδιάρθρωση του χρέους».

Χρέος

«Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι μέσα στις επιλογές μας. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνει τώρα στη συζήτηση. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί με τις μεταρρυθμίσεις και με τη βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα. Η Ευρώπη έχει διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα από το ΔΝΤ. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από τη γερμανική Βουλή», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Για την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε τόνισε πως η Ελλάδα, μέχρι τώρα, δεν έχει αιτηθεί ένα νέο πακέτο στήριξης και σίγουρα η επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσίπρας στις 30 Ιουνίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αίτημα για τρίτο πακέτο.

«Αν η Ελλάδα το ζητήσει, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνεια. Πρέπει να εξετάσουμε τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε ειδικά μέτρα».

Όσο για την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε: «Δεν θα πρέπει να προσωποποιούμε τα πράγματα. Η αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη δεν αλλάζει τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαφωνία για κούρεμα μεταξύ eurogroup και ΔΝΤ», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ είπε ότι «δεν υπάρχει διαφωνία ή διχογνωμία. ΤΟ ΔΝΤ έχει την δική του τοποθέτηση εμείς στην Ευρώπη συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο , δεν βλέπω αντίφαση».

  crashonline.gr
6/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin