Wednesday, July 8, 2015

Δεν είμαι υπέρ της εξόδου από το ευρώ αλλά έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το σενάριο (Jean-Claude Juncker)

Η προθεσμία για να μας πει η Ελλάδα σε ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί, είναι την Παρασκευή το πρωί, οπότε ελπίζω να έχουμε λάβει ικανοποιητικές και λεπτομερείς μεταρρυθμιστικές προτάσεις, δήλωσε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτες» που αποδόθηκε στους εταίρους.

    Η Σύνοδος Κορυφής των 28 συγκαλείται την Κυριακή γιατί το ελληνικό ζήτημα τους επηρεάζει όλους, δήλωσε ο Γιούνκερ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι αναμένει έως την Παρασκευή το πρωί να έχουν υποβληθεί οι ελληνικές προτάσεις.

«Δεν αποκλείω κανένα σενάριο», υπογράμμισε ο Γιούνκερ και αποκάλυψε ότι η Ευρώπη έχει προετοιμαστεί «λεπτομερώς» για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε.

Εξήγησε ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τους κανόνες και πρόσθεσε: «δεν είμαστε τρομοκράτες».

Ως προς το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ανέφερε ότι ενδεχομένως θα συζητηθεί τον Οκτώβριο.

  [ethnos.gr]
7/7/15
--
-

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin