Tuesday, July 7, 2015

Αναμένουμε ελληνική επιστολή με ξεκάθαρη λίστα προτάσεων (Jeroen Dijsselbloem)

Μια ξεκάθαρη λίστα με προτάσεις περιμένει η ευρωζώνη από την ελληνική πλευρά, δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γ. Ντάισελμπλουμ, γνωστοποιώντας ότι αύριο θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα βοήθειας στον ESM.


Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει:

«Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να δείξει πως θα μπορέσει να συμφωνήσει με τους εταίρους της. Η πίεση είναι βασικά στην ελληνική πλευρά, οι τράπεζες είναι κλειστές και η κατάσταση είναι δύσκολη. Υποθέτω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να προσέλθει με σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις σύντομα».
   ethnos.gr
7/7/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment:

  1. Επείγουσα λύση για ρευστότητα στην Ελλάδα ζητάει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ...

    Επείγουσα λύση για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του το μεσημέρι σε Αυστριακούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη των εργασιών της Ευρωομάδας, επισημαίνοντας ότι σε αυτήν δεν χρειάζεται να υπάρξει λύση για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση για τη ρευστότητα, διαφορετικά η Ελλάδα θα έχει πιθανόν ένα σοβαρό πρόβλημα.

    Κατά την άποψή του, αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για πόσο επαρκεί ακόμη η ρευστότητα στην Ελλάδα, καθώς με τη λήξη του δευτέρου προγράμματος βοήθειας απλά δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα διαθέσιμοι πόροι, γεγονός που θα αποτελέσει τώρα επίσης θέμα της διαπραγμάτευσης, με την Ελλάδα να αναμένει και η ίδια επίσης ότι θα υπάρξουν προβλήματα.

    Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως για μια χρηματοδότηση-γέφυρα υπάρχουν "αρκετές επιλογές", όπως κάποια παλιά ταμεία, τα οποία όμως δεν έχουν να κάνουν με την Ευρωομάδα, ενώ για τη χρησιμοποίησή τους θα πρέπει να συγκληθούν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης, και αυτή τη στιγμή εξετάζεται ποιες δυνατότητες υπάρχουν και ποιες επιλογές μπορούν νομικά να εφαρμοστούν..............http://www.capital.gr/story/3041868/epeigousa-lusi-gia-reustotita-stin-ellada-zitaei-o-austriakos-upoik

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin