Friday, August 21, 2015

FYROM/ΠΓΔΜ: Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου απωθούν τους πρόσφυγες

Με δακρυγόνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πλήθος των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας η αστυνομία της ΠΓΔΜ.
 
Παράλληλα, ενταση προκλήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Tα Σκόπια έθεσαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη μεθόριό τους στον νότο αλλά και εκείνη στον βορρά, στα σύνορά τους με τη Σερβία που αποτελεί την πύλη εξόδου των ροών από τη χώρα. Ανακοίνωσαν επίσης ότι θα αναπτύξουν στα σημεία εισόδου και εξόδου των προσφύγων, δυνάμεις του στρατού που θα συνδράμουν τις αστυνομικές περιπόλους.

Μέχρι χθες οι αστυνομικές τους περίπολοι περίμεναν και αφού κατέγραφαν, στη νεκρή ζώνη, τους πρόσφυγες, επέτρεπαν τη μετάβασή τους στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής από όπου έφευγαν με τρένο για τα σύνορα με τη Σερβία.

 ΑΜΠΕ
 [kathimerini.com.cy]
21/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin