Wednesday, September 2, 2015

Στην Ελλάδα αξιωματούχοι της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Στην Ελλάδα μεταβαίνουν αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμαν και ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να μελετήσουν το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα. Οι δυο Επίτροποι θα μεταβούν την Παρασκευή στην Κω.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, με σημερινή επιστολή της προς τον προεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας Βασιλική Θάνου επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στη χώρα και στην Ευρώπη.


Εξάλλου ο Δημήτρης Αβρααμόπουλος με επιστολή του προς τις ελληνικές Αρχές, ζητεί όπως η Αθήνα προχωρήσει στην ολοκλήρωσης της ρυθμιστικής αρχής που θα  διαχειριστεί τα χρήματα που θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.


Καλεί επίσης τις ελληνικές Αρχές να υποβάλουν αίτημα για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, να χαράξουν οδικό χάρτη εγκατάστασης του κέντρου υποβοήθησης στον Πειραιά και να υποβάλουν αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.
Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

  riknews.com.cy
2/9/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin