Thursday, September 24, 2015

Περού: Οι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους και λιντσάρουν

"Βιτζιλάντε" αποκαλείται ο αυτόκλητος τιμωρός που, ελλείψει αστυνομίας ή ενός δικαίου δικαστικού συστήματος, αναγκάζεται να πάρει το νόμο στα χέρια του, αποδίδοντας δικαιοσύνη κατά το δοκούν.

Το Περού έχει γεμίσει, τις τελευταίες εβδομάδες, από πολλούς τέτοιους βιτζιλάντε: απλούς ανθρώπους οι οποίοι, απηυδισμένοι από την έλλειψη αστυνόμευσης σε κεντρικούς δρόμους μεγάλων πόλεων της χώρας, αναγκάζονται οι ίδιοι να συλλαμβάνουν και κατόπιν να τιμωρούν (κατά το δοκούν…) τον κάθε επίδοξο εγκληματία.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες, όταν η Σεσίλια Ροντρίγκεζ, μια νοικοκυρά από την πόλη Χουανκάγιο, βοήθησε μια γειτόνισσά της να ακινητοποιήσει έναν εισβολέα που είχε μπει να την κλέψει μέσα στο σπίτι της.

Οι γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν τον άνδρα για δύο ώρες μέχρι να φτάσει η αστυνομία, αλλά αργότερα πληροφορήθηκαν μετά μεγάλη τους έκπληξης πως οι αστυνομικοί κράτησαν τον επίδοξο ληστή μόνο για μισή ώρα και κατόπιν τον άφησαν ελεύθερο.

«Από εκείνη τη μέρα αποφασίσαμε να στείλουμε το μήνυμα πως την επόμενη φορά που θα πιάσουμε κάποιον κακοποιό δεν θα καλέσουμε την αστυνομία αλλά θα τον τιμωρήσουμε μόνοι μας», τόνισε η Ροντρίγκεζ.

Μην αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση και ορμώμενη από την ολοένα και κλιμακούμενη δυσπιστία της απέναντι στην αστυνομία αλλά και τη Δικαιοσύνη της χώρας της, η Σεσίλια ξεκίνησε ένα γκρουπ στο Facebook με την ονομασία Chapa Τu Choro (Τσάπα του Τσόρο, ήτοι «Πιάσε τον κλέφτη σου»).

Στόχος της ήταν να ωθήσει κι άλλους να συλλαμβάνουν κακοποιούς και κατόπιν να τους τιμωρούν, εξευτελίζοντας τους δημοσίως...............http://news.in.gr/features/article/?aid=1500027750

24/9/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin