Tuesday, September 15, 2015

Σφραγίζουν τα σύνορα πάνω από την Ελλάδα

Νέο ρεκόρ κατέρριψαν οι πρόσφυγες που εισήλθαν την Κυριακή στην Ουγγαρία, λίγο πριν αποφασιστεί το σφράγισμα τον σερβο-ουγγρικών συνόρων.

Συνολικά, 5.809 πρόσφυγες πέρασαν στην χώρα, ενώ το Σάββατο εισήλθαν σε ουγγρικό έδαφος 4.330 άνθρωποι. Οι πρόσφυγες επιδίδονται σε μία μάχη με τον χρόνο για να εξασφαλίσουν τη διέλευση από τον φράχτη που έχει υψωθεί στα σύνορα με τη Σερβία.

Ωστόσο, από σήμερα, η παραβίαση του φράχτη, μήκους 175 χιλιομέτρων, θα επισείει ποινή φυλάκισης, ενώ οι ουγγρικές αρχές θα προσφύγουν στη συνδρομή του ουγγρικού στρατού για τη φύλαξη της μεθορίου.

Λίγο μετά, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε την έναρξη προσωρινών ελέγχων στα σύνορα με την Ουγγαρία και την Αυστρία.

Η απόφαση αφορά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα που κινούνται από τη Μέση Ανατολή προς την κεντρική Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, μέσω Βαλκανίων.

Τα κλειστά σύνορα είναι ο λάθος δρόμος για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, τονίζει εξάλλου η Διεθνής Αμνηστία, προειδοποιώντας για τις μοιραίες επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, και η Πολωνία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επιβάλει ελέγχους στα σύνορά της με άλλες χώρες - μέλη της Ε.Ε., σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια των συνόρων.

Η Πολωνή πρωθυπουργός Εύα Κοπατς γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η Πολωνία δεν θα συμφωνήσει σε αυτόματες ποσοστώσεις για την υποδοχη προσφύγων και ότι η Βαρσοβία ζητεί να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε..

«Μόλις λάβω οποιαδήποτε ειδοποίηση για οποιαδήποτε απειλή στη συνοριακή ασφάλεια, η Πολωνία θα αρχίσει να ελέγχει τα συνορά της», δήλωσε η κ. Κόπατς προς δημοσιογράφους. «Θα δεχθούμε μόνο όσους πρόσφυγες έχουμε τη δυνατότητα να δεχθούμε, ούτε έναν περισσότερο ή λιγότερο», τόνισε.

  elzoni.gr
15/9/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin