Thursday, November 12, 2015

Με το βλέμμα στο τέλος της εβδομάδας. Και στο Euro Working Group για την έγκριση των 2 δισ. ευρώ

Με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για τις απαραίτητες υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει η πολυαναμενόμενη συμφωνία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους υπουργούς και στους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα.

Ο χρονικός ορίζοντας για την επιθυμητή επίτευξη συμφωνίας παραμένει το τέλος της εβδομάδας, όπως άλλωστε έχουν υπογραμμίσει και αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, αν έχει προϋπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, θα δοθεί από το Euro Working Group το «πράσινο φως» για τα 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις και για την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ, τα οποία συνδέονται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στα «αγκάθια» για να θεσμοθετηθεί στο σύνολό της η πρώτη δέσμη και να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ρύθμιση των 100 δόσεων και οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επαναφέρει στη Βουλή τις διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.

Ακόμη, έως την 21η Νοεμβρίου πρέπει, βάσει συνταγματικής υποχρέωσης, να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2016 και στη συνέχεια το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2016- 2019 (βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι τα αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα για να διασφαλισθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ από το 2017 και μετέπειτα).

  elzoni.gr
12/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin