Monday, December 14, 2015

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Προς έναν εξαιρετικά βαρύ χειμώνα βαδίζει η χώρα, καθώς μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές που επιτεύχθηκε το Σάββατο αποτελεί την αρχή του δύσκολου δρόμου, με το επίμαχο θέμα της μεταβίβασης των κόκκινων δανείων σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Ακόμη, στο επίκεντρο βρίσκεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και το φορολογικό, όπου στο στόχαστρο βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τους αγρότες.

Έτσι, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, η ελληνική πλευρά θα αναλάβει να ετοιμάσει το κανονιστικό πλαίσιο για τη διαχείριση και των υπόλοιπων κόκκινων δανείων (στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων) κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέος γύρος διαπραγμάτευσης επί του θέματος των κόκκινων δανείων.

Σήμερα, αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα στη Βουλή, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση του EWG θα γίνει την Τετάρτη προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση ενώ η εκταμίευση του ενός δις. ευρώ αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας πιθανότατα στις 18 Δεκεμβρίου όπως προβλέπει άλλωστε και το κείμενο με τα προαπαιτούμενα που εγκρίθηκε στο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας.

 elzoni.gr
14/12/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin