Monday, December 28, 2015

Κριτική Σόιμπλε στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Έντονη κριτική στην Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε .

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag πως «οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και πώς μπορούν οι ίδιοι να βελτιωθούν. Σίγουρα δεν λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική».

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα επί χρόνια περιφρονούσε τους κανόνες του Δουβλίνου που προβλέπουν ότι οι μετανάστες υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν η Γερμανία να μην επαναπροωθεί τους ανθρώπους προς την Ελλάδα, καθώς η συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες δεν ήταν ανθρώπινη.

Στον αντίποδα, ο Σόιμπλε προσπαθεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν εκφράσει την απροθυμία τους να δεχτούν μετανάστες. «Η αλληλεγγύη δεν ξεκινά προσβάλλοντας ο ένας τον άλλον. Οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δεχτούν πρόσφυγες αλλά λιγότερους απ' ότι η Γερμανία».

«Τελικά ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός. Οι πόροι που δαπανούμε για 28 εθνικούς στρατούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από κοινού», δήλωσε ο Σόιμπλε.

  elzoni.gr
28/12/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin