Tuesday, March 15, 2016

Στην ουδέτερη ζώνη πνίγηκε και το όνομα της "Μακεδονίας"

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν πνίγονται μόνο άνθρωποι, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας...


Από την έναρξη της τραγωδίας στην Ειδομένη και ειδικά από χθες, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ανά πεντάλεπτο την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος (που επιδίδεται σε συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης), η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περί άλλα τυρβάζει, υπογράφοντας συμφωνίες στην Τουρκία), ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (που... πρωτεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώφειλαν να είχαν ήδη παρέμβει, απαιτώντας η γειτονική χώρα να αναφέρεται με το αναγνωρισμένο απο τον ΟΗΕ όνομά της...
 [Σοφία Βούλτεψη]
 [NEWZ.GR]
15/3/16
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

21 comments:

  1. FYROM sends over 1,000 migrants back to Greece...

    Some 1,500 migrants who managed to cross into FYROM, despite the border being closed to them for a week, have been sent back to Greece by FYROM troops, officials said Tuesday.

    The desperate group of men, women and children had set off from an overcrowded refugee camp on the Greek side on Monday and waded thigh-deep through a river to get into FYROM, where they were stopped by troops.

    "Yesterday we had a large group of illegal migrants who tried and managed to cross the border unlawfully near the village of Moin," Toni Janevski, a FYROM army spokesman, told AFP.....http://zeenews.india.com
    16/3/16

    ReplyDelete
  2. Διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης λαμβάνει το φραστικό λάθος του Γ. Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

    Με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη του κ. Μουζάλα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί.

    Η κυβέρνηση πάντως επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα.

    "«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας:

    «Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

    ReplyDelete
  3. Για «ατόπημα» του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καταλογίζοντάς του ότι, αναφέροντας την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα επί δεκαετίες...

    «Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού - προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση», προσθέτει ο κ. Λοβέρδος.

    ReplyDelete
  4. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

    ReplyDelete
  5. FYROM state news said they had drowned "in the icy waters" having "crossed into our territory, finding a spot where the [razor wire border] fence ends"....etc

    ReplyDelete
  6. Συγγνώμη για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας...

    «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας.

    ReplyDelete
  7. ΑΝΕΛ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αν το Μαξίμου συνεχίζει να καλύπτει τον Μουζάλα ...

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση αν το Μαξίμου συνεχίσει να καλύπτει και να στηρίζει τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

    "Τέτοιου είδους εκφράσεις είναι ανεπίτρεπτες...Αν δεν παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας θα υπάρξει επικοινωνία Καμμένου - Τσίπρα" κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

    ReplyDelete
  8. Το Ποτάμι στηρίζει Μουζάλα: Ενα σαρδάμ δεν είναι λόγος να παραιτηθεί ένας υπουργός ...

    «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα» αναφέρει σε ανακοινωσή του το Ποτάμι.

    ReplyDelete
  9. Με τον Γιάννη Μουζάλα επικοινώνησε τηλεφωνικά σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό την προεδρία του στο Μαξίμου...

    Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Ν. Βούτσης και Όλγα Γεροβασίλη.

    Επί τάπητος τίθεται αναπόφευκτα η απαίτηση του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί από τον θώκο του ο κ. Μουζάλας λόγω της "γκάφας" του να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ, Μακεδονία, χθες σε συνέντευξή του, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

    ReplyDelete
  10. Μήνυμα συσπείρωσης έστειλε ο αντιπρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter...

    «Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για το Προσφυγικό και την Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις. Η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα, είναι υπερβολική» έγραψε.

    ReplyDelete
  11. Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει...

    «Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».

    ReplyDelete
  12. Θέμα και στην ευρωπαϊκή σφαίρα έχει γίνει η ενδοκυβερνητική κρίση στην Αθήνα με αφορμή το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα καθώς ήδη μέσω των social media, πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι, που παρακολουθούν συστηματικά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα σχολιάζουν το ζήτημα...

    Μεταξύ αυτών, ο πρώην υπουργός επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Πορτογαλίας Μπρούνο Μακάες, που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αποκάλυψε πως ο ίδιος επανειλημμένως έχει ακούσει Έλληνες υπουργούς να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία», κατά την διάρκεια συμβουλίων στις Βρυξέλλες.

    «Υποθέτω η απαγόρευση ισχύει μόνο για δημόσιες τοποθετήσεις», σχολιάζει ο ίδιος σκωπτικά.

    ReplyDelete
  13. Κουράκης: Ατυχη στιγμή και τίποτα περισσότερο το «Μακεδονία» του Μουζάλα...

    «Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της πΓΔΜ ως «Μακεδονία» από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

    Ο κ. Κουράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία της πΓΔΜ δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς –όπως είπε– αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

    ReplyDelete
  14. Παμμακεδονική Ενωση των ΗΠΑ: Απαιτούμε την άμεση παραίτηση Μουζάλα...

    Την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα απαιτεί η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις δηλώσεις του που αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

    Στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, απαιτεί την άμεση παραίτηση του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

    Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες». Η απολογία «παρασύρθηκα» δεν στοιχειοθετεί επαρκή δικαιολογία σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

    Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα. Τη στιγμή που η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών δίνει μάχη για την αναίρεση της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα Μακεδονία, είναι αδιανόητο στελέχη της κυβέρνησης να αποκαλούν την γείτονα «Μακεδονία» και να ενισχύουν την προπαγάνδα και επιχειρηματολογία της.

    Αντιθέτως θα έπρεπε με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων και να εργασθούν για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας».

    ReplyDelete
  15. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας επιμένει στην παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα μετά από την «γκάφα» του κ. Μουζάλα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ...

    Λίγο πριν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με κυβερνητικά στελέχη. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

    Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη μετατέθηκε για τις 13:00.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φήμες για παραίτηση Μουζάλα - Στο Μαξίμου ο Καμμένος...

      Μετά και την έντονη αντίδραση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή του.

      Το θέμα απασχόλησε την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου.

      Delete
    2. Ο Μουζάλας υπέβαλε παραίτηση και... πήρε το αεροπλάνο για Βρυξέλλες...

      Κανονικά εκτελεί το σημερινό πρόγραμμά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, παρά το σάλο και την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία» σε τηλεοπτική συνέντευξη.

      Αν και στην Αθήνα οι πληροφορίες ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του φουντώνουν, ο ίδιος βρίσκεται ήδη εν πτήσει προς Βρυξέλλες, ενώ για το απόγευμα ισχύει κανονικά η προγραμματισμένη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

      Delete
  16. ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ: Σικέ παιχνίδι η διαφωνία Καμμένου με Τσίπρα για Μουζάλα...

    Το ερώτημα μήπως η ενδοκυβερνητική κρίση για την υπόθεση Μουζάλα αποτελεί ένα σικέ σχέδιο διαφωνίας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον Real FM, ερωτηθείς για το εάν βλέπει εκλογές το προσεχές διάστημα, είπε πως «ο Τσίπρας απειλεί τους βουλευτές του ότι εάν δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό, θα πάει σε εκλογές την Κυριακή του Θωμά».

    «Ο Τσίπρας απειλεί- διέρρευσε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές του αν δε ψηφίζουν το ασφαλιστικό- με εκλογές την Κυριακή του Θωμά».

    «Γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος, «εγώ είπα ότι ο Καμμένος απείλησε κλπ., επειδή δημοσκοπικά καταρρέει. Μήπως ήθελε να φύγει για να σώσει τον εαυτό του, μήπως γνωρίζοντας το σχέδιο Τσίπρα για εκλογές, ενημερωμένος από τον Τσίπρα ότι πάμε για εκλογές; Μήπως είναι σχέδιο σικέ διαφωνίας;».

    ReplyDelete
  17. Mετά την σύνοδο οι τελικές αποφάσεις για Μουζάλα ...

    Ο πρωθυπουργός κατανοεί τις ευαισθησίες του Πάνου Καμμένου και η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Η ίδια χαρακτήρισε το "Μακεδονία" ως "γλωσσικό ολίσθημα" του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και είπε ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο της 17ης -18ης Μαρτίου.

    Η ίδια πάντως δεν επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλει την παραίτησή του.

    ReplyDelete
  18. Υπέρ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τάσσεται η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου...

    Με αφορμή την στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, που ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα η Ρένα Δούρου σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter, ανέφερε : « Το αίτημα για παραίτηση, παρά τη "συγγνώμη", προκρίνει το κομματικό ακροατήριο, υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης συνόδου »

    ReplyDelete
  19. Σχόλιο για το θέμα Μουζάλα έκανε μέσω Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής αντί του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin