Thursday, May 23, 2024

Poland, Greece urge EU to establish ‘air defense shield’ amid rising Russian threats

Poland and Greece on Thursday called for the European Union to create an “air defense shield” to better protect the bloc in the face of Russia’s war on Ukraine.

“Europe will be safe as long as the skies over it are safe,” Poland’s Prime Minister Donald Tusk and Greek counterpart Kyriakos Mitsotakis wrote in a letter to EU chief Ursula Von der Leyen.

1 comment:

  1. Την πρωτοβουλία επιβεβαίωσε σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Αργος όπου πραγματοποίησε περιοδεία, λέγοντας:

    «Σήμερα συνυπέγραψα μία επιστολή μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, τον καλό μου φίλο Donald Tusk, προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κοινοποίηση σε όλους τους ομολόγους μου, όπου ζητώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη.

    Και το παράδειγμα το οποίο της έδωσα είναι η δημιουργία μιας αντιπυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα μας αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο αμυντικό σύστημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε εθνικούς πόρους για μια ανάγκη η οποία είναι και εθνική και ευρωπαϊκή. Και αναρωτιέμαι, ποια είναι η πολιτική δύναμη, ποιοι είναι οι πολιτικοί, ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές που την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες; Την απάντηση την ξέρετε: μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο προς όφελος της Ελλάδας την επόμενη μέρα»....etc ares mares koutamares

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin