Thursday, February 2, 2012

Σπουδάζουσα νεολαία… υπό συνθήκες Αλάσκας ....

Συντάκτης: Θωμάς Σταμούλης 
-
Έρμαια του παγετού οι φοιτητές των εστιών
 Νωπές οι μνήμες από το περιστατικό της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε πριν από δυο εβδομάδες στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όταν ανεφλέγη αερόθερμο, που χρησιμοποιούσε φοιτητής για να θερμαίνεται. Μπορεί το συγκεκριμένο περιστατικό να μην αποδείχτηκε μοιραίο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του φοιτητή, αλλά οι μνήμες επανέρχονται τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα οικότροφων της Πανεπιστημιούπολης, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ψύχος με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Κι αυτό, γιατί αφενός λόγω της υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου, τα καλοριφέρ ανάβουν για ελάχιστες ώρες κατά τη διάρκεια του 24ωρου κι αφετέρου γιατί από τη Δευτέρα το πρωί σε ορισμένα από τα συγκροτήματα των εστιών έχουν εμφανιστεί βλάβες στους κεντρικούς σωλήνες των καλοριφέρ και στους καυστήρες. Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων για τους φοιτητές ήταν να βρεθούν αυτές τις-κατά κοινή ομολογία- πιο δύσκολες μέρες του φετινού χειμώνα ανοχύρωτοι απέναντι στο ψύχος και να επιστρατεύουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή θα μπορούσε να τους προστατεύσει. Παράλληλα, όμως, εξαιτίας της υπερφόρτωσης του δικτυού από τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, σε πολλά από τα δωμάτια παρουσιάστηκαν και διακοπές ρεύματος από το απόγευμα της Τρίτης.

Ιωάννα Παπανικολάου, πρόεδρος Οικοτρόφων: «Οι φοιτητές αναγκάζονται να δίνουν μαθήματα χωρίς θέρμανση στις αίθουσες»

«Όλοι οι φοιτητές πρέπει να αγοράζουν ηλεκτρικές συσκευές, για να έχουν θέρμανση στο δωμάτιο», υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων, Ιωάννα Παπανικολάου, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για τον κάθε φοιτητή, γιατί η θέρμανση που παρέχεται δεν επαρκεί. Όπως σημείωσε, η ίδια κατάσταση άλλωστε επικρατεί και στις εγκαταστάσεις των σχολών στην πόλη μας, όπου σε περίοδο εξεταστικής, όπως αυτή που διανύουμε, «αναγκάζονται οι φοιτητές να δίνουν τα μαθήματα, χωρίς να υπάρχει θέρμανση στις αίθουσες».

Γιώργος Κώστα, αντιπρύτανης: «Πρόβλεψη τα καλοριφέρ να λειτουργούν λίγες ώρες λόγω υποχρηματοδότησης

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου, κ. Γιώργος Κώστα, μιλώντας για το θέμα στον «ΠτΘ», γνωστοποίησε πως τα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση ορισμένων δωματίων αποκαταστάθηκαν ήδη χθες από τα συνεργεία, ενώ παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων με τη θέρμανση. Από την άλλη μεριά, όμως, αναγνώρισε ότι ακόμα και στα κτίρια, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με βλάβες στο σύστημα θέρμανσης, η πρόβλεψη παραμένει να λειτουργούν τα καλοριφέρ για λίγες μόνο ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια πρακτική που ακολουθείται ελέω της υποχρηματοδότησης από το Υπουργείο Παιδείας.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin