Wednesday, March 14, 2012

Από 45αρια έγιναν 12αρια. Οι παρανομίες των ΟΤΑ στις αναθέσεις έργων συνεχίζονται ....

Από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης & Κεντρικής Μακεδονίας, ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ, διαβάζουμε την παρακάτω ενημερωτική επιστολή προς τα μέλη του:
----------------------------------------


ΘΈΜΑ: Παρανομίες των ΟΤΑ στις αναθέσεις έργων.
Συνάδελφοι,
Όπως σας ενημερώσαμε σχετικά, ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κος Μ. Βορίδης συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την «ρύθμιση της λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς», τροποποίηση που αφορά τις αναθέσεις δημόσιων έργων, στην οποία προβλέπεται περιορισμός στην ευχέρεια που είχαν οι φορείς, να αναθέτουν έργα «απ’ ευθείας» ή με «προσκλήσεις».
Πληροφορούμαστε ότι, εν’ όψει ισχύος της παραπάνω τροπολογίας, πολλοί φορείς των ΟΤΑ, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν, να αναθέσουν έργα σε «ημέτερους», την τελευταία στιγμή.
Επίσης πληροφορούμαστε, ότι πλείστοι όσοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχωρούν σε κατάτμηση της ΣΑΤΑ, ώστε πολλά έργα να ανατεθούν «απ’ ευθείας» σε τεμάχια των 12.000€, ώστε να παρακάμπτουν τους διαφανείς και δημόσιους διαγωνισμούς.
Πέρα των παραπάνω, πληροφορούμαστε, ότι πολλοί φορείς, επίσης από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσπαθούν να δημοπρατήσουν έργα, ως «προμήθειες», φωτογραφίζοντας τον ανάδοχο με ειδικούς όρους.
Ο Σύνδεσμός μας είναι αποφασισμένος να αντιδράσει με όλα τα μέσα στις παραπάνω μεθοδεύσεις των παρανομούντων φορέων. Για να μπορέσουμε όμως να αντιδράσουμε εγκαίρως, καλούμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας, να ενημερώνουν πάραυτα για παρόμοιες μεθοδεύσεις, τα μέλη του ΔΣ.
Συνάδελφοι,
Δεν πρέπει να ανεχθούμε παρόμοιες συμπεριφορές, καταστρατήγησης της νομιμότητας και ισοπέδωσης του επαγγέλματός μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
------------------------------------

Πιο πάνω με πρόσφατες ημερομηνίες δυο καταγγελίες για τον
Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Δήμο Λαγκαδά.
Είναι φανερό ότι  το πάρτι επιλεκτικού μοιράσματος του δημόσιου χρήματος με αδιαφάνεια συνεχίζεται με τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής, στα όρια της νομιμότητας, παρά την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κος Μ. Βορίδης.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin