Thursday, March 1, 2012

ΚΑΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ....

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος (www.xronos.gr)
-
Είναι εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίον κυβερνούν τη χώρα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Μειώνουν συνεχώς μισθούς και συντάξεις, αποδεικνύοντες ότι δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα του συγχρόνου βίου και καμμία γνώση αυτού. Αναθρεμμένοι οι ίδιοι με προνομιακές συνθήκες ευζωίας και ουδέποτε δυστυχήσαντες, ζητούν από τις ελληνικές οικογένειες να ζουν με μισθούς και συντάξεις πείνης, τις οποίες μάλιστα συνεχώς περικόπτουν ή επανεισπράττουν με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Ακούσαμε από τα ΜΜΕ ότι υπουργός και υφυπουργοί του υπουργείου Παιδείας και Διαρκούς Μάθησης (από ηχηρούς τίτλους πάμε καλά) έχουν συνολικώς 150 συμβούλους, οδηγούς και υπαλλήλους των πολιτικών τους γραφείων. Ενώ παραλλήλως δεν διαθέτουν την αναγκαία δαπάνη για την αγορά χάρτου, που απαιτείται για τις γραπτές εξετάσεις των φοιτητών των ΑΕΙ.
Οι περισσότερες κυβερνήσεις καταχρώνται της ευχερείας προσλήψεως ειδικών συμβούλων. Αυτές όμως του ΠΑΣΟΚ έχουν υπερβεί όλες τις προηγούμενες. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να πληροφορηθεί πόσους και ποίους έχουν προσλάβει ως συμβούλους οι υπουργοί της σημερινής κυβερνήσεως και με ποίο ποσό αμείβεται καθένας τούτων και όλοι μαζί συνολικώς. Ζητείται από τους Έλληνες φορολογουμένους ειλικρίνεια, χωρίς να προσφέρεται από την Πολιτεία στοιχειώδης διαφάνεια κατά την διάθεση των εκ της φορολογίας εσόδων. 
Οι υπουργοί Οικονομικών της κυβερνήσεως Παπανδρέου φαίνεται πως ανταγωνίσθηκαν ποίος θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση και νέκρωση της οικονομίας. Το αποτέλεσμα της αγνοίας από αυτούς των αρχών, που διέπουν κάθε οικονομία, το βιώνουμε καθημερινά. Όπου και να κυκλοφορήσει κανείς, ακόμα και στα εμπορικότερα σημεία της πρωτευούσης, βλέπει πολλά κενά καταστήματα, προσφερόμενα προς ενοικίαση ή πώληση.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) διεξήγαγε έρευνα για τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων. Αυτών δηλαδή που απασχολούν προσωπικό έως 50 ατόμων. Διεπίστωσε, ότι 62.200 επιχειρήσεις θα κλείσουν τους προσεχείς δώδεκα (12) μήνες.
Εκ τούτων, οι 12.000 θα κλείσουν εντός τριμήνου. Κίνδυνο όμως να διαλυθούν εντός 12μήνου αντιμετωπίζουν και άλλες 180.000 επιχειρήσεις. Το ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων που θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσουν συντόμως, φθάνει το 51,4% από το 44,5%, που ήταν κατά την προηγούμενη έρευνα και το 11,7% το 2009. 
Κατά συνέπεια κινδυνεύουν να χαθούν 240.000 θέσεις εργασίας. Αιτία είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του τζίρου εκ της κρίσεως, λόγω των περικοπών μισθών και συντάξεων. Κατά το 2ο εξάμηνο του 2011, το 82,5% των επιχειρήσεων παρουσιάζουν επιδείνωση του κύκλου εργασιών τους, το 82%  στη ζήτηση, το 85,9% στη ρευστότητα και το 83,5% στις παραγγελίες (ΕΣΤΙΑ, 23-2-2012). 
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας έχουν πεισθεί επιτέλους ότι η φορολογική πολιτική των κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου ήταν ολεθρία για την οικονομία. Γι΄ αυτό και ζητούν, δια του δευτέρου μνημονίου, ριζικές φορολογικές αλλαγές. Η σημερινή κυβέρνηση δεσμεύθηκε μέχρι τον Ιούνιο 2012 να έχει καταθέσει προς ψήφιση από τη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μεταρρυθμίζον εκ βάθρων το φορολογικό σύστημα της χώρας. Στόχος πρέπει να είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η αποτελεσματικότητα του συστήματος και η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Ίδωμεν κατά πόσον οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν!
Γιατί απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας, όχι μόνον των διοικούντων πολιτικών, αλλά και των οργάνων της φορολογικής μηχανής, τα οποία συχνά ταλαιπωρούν τους φορολογουμένους, παραλόγως και χωρίς εύλογη αιτία. Απαιτείται δηλαδή μεγαλυτέρα κατανόηση και πνεύμα εξυπηρετήσεως των πολιτών, οι οποίοι δεν είναι εχθροί του κράτους, ούτε βεβαίως και των υπαλλήλων του.
Ψέγονται συχνά οι νέοι της Ελλάδος ως υπεύθυνοι της κακής πορείας της οικονομίας μας. Κατηγορούνται συγκεκριμένως ως καφενόβιοι, ουζοπότες και απρόθυμοι να αναλάβουν τις εργασίες, που αναλαμβάνουν επικερδώς και αποδοτικώς οι μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων εξελίσσονται σε «αφεντικά» άλλων ξένων ή και Ελλήνων.  
Άτεγκτοι επικριτές των νέων μας είναι και πολλοί εκπαιδευτικοί. Αλλά πότε αυτοί συνεβούλευσαν τα Ελληνόπουλα στην τρυφερή ηλικία, να αποφεύγουν τις ανιογόνες τηλεοπτικές εκπομπές και να προτιμούν την ανάγνωση μορφωτικών βιβλίων, που αναπτύσσουν τη φαντασία και την κρίση; 
Πολλοί εκπαιδευτικοί, επηρεασμένοι από την μαρξιστική ιδεολογία, έχουν εμβολιάσει τους νέους μας με μυθεύματα για τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Αποσιωπούν τις δολοφονίες 65.000.000 αντιφρονούντων στη Ρωσία και την εν ψυχρώ δολοφονία 20.000 περίπου Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατύν. Όπως και τις άγριες σφαγές Ελλήνων στις Πηγάδες του Μελιγαλά και του Φενεού, στα Κρόρα, την ΟΥΛΕΝ, τα Τουρκοβούνια και όλους τους άλλους τόπους του μαρτυρίου Ελλήνων πολιτών, κληρικών, αστυνομικών και στρατιωτικών.
Άλλοι εκπαιδευτικοί, ενισχυόμενοι από προπαγανδιστές, αυτοπροβαλλομένους ως συγχρόνους πνευματικούς φάρους, επιδίδονται στην παραποίηση και διαστροφή της Ιστορίας, γενόμενοι ακούσια ή μίσθαρνα όργανα ξένων δυνάμεων. 
Υπάρχουν βέβαια και οι ευσυνείδητοι Έλληνες εκπαιδευτικοί, που μόχθησαν και μοχθούν για τη μόρφωση των Ελληνοπαίδων, εν μέσω αντιξοοτήτων προκαλουμένων από αντιφρονούντες συναδέλφους τους και πολιτικούς. Αλλά για να αποδώσει η προσπάθεια τούτων χρειάζεται και συνεργασία των γονέων, η οποία δεν προσφέρεται πάντοτε.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας και πρωθυπουργός εξέδωσε τη γνωστή εγκύκλιο 1010/11-3-1965, που απευθυνόταν στους επιθεωρητές Μέσης Εκπαιδεύσεως και εφιστούσε την προσοχή τους στον κίνδυνο προσεταιρισμού μαθητών από την Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη. 
Στην εγκύκλιο αυτή, αφού επαναλάμβανε ότι «Ο Κομμουνισμός είναι εχθρός του έθνους και της Δημοκρατίας», καθιστούσε τους καθηγητές υπευθύνους για τον «εθνικό φρονηματισμό» των μαθητών και «Και αν συμβεί να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν, δεν έχουν θέσιν εις την εκπαίδευσιν». Γι΄ αυτό και ζητούσε από τους επιθεωρητές να του υποβάλουν στο τέλος κάθε μήνα εμπιστευτική έκθεση. Παραλλήλως, απαγορευόταν οποιαδήποτε οργανωμένη δράση στα γυμνάσια, εκτός απ’ την προσκοπική.
Δυστυχώς ο υιός του ακολούθησε αντίθετη πολιτική. Δέχθηκε στους κόλπους της παιδείας, όλους τους εκδιωχθέντες για κομμουνιστική ιδεολογία και δράση, ανεξαρτήτως της μορφώσεως και των ικανοτήτων τους. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής επλήρωσε, πληρώνει και θα πληρώνει στο μέλλον η χώρα, με συνέπειες, που επηρεάζουν όχι μόνον την πολιτική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων, αλλά και την πορεία της οικονομίας τους. 
xronos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin