Sunday, March 30, 2014

Το πειραματόζωο Ελλάδα και η βλακεία της τρόικας .

30/3/12
Οι τροϊκανοί είτε είναι ανίδεοι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης της Ελλάδας. Το δίλημμα πηγάζει από τη στάση τους και το πείσμα παρά την αποτυχία της αρχικής συνταγής.

Γνωρίζουμε και γνωρίζουν πως με τα μέτρα που επέβαλαν για περικοπή μισθών και συντάξεων βύθισαν τη χώρα σε βαθιά ύφεση και οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων για να καλυφθούν οι απώλειες του προϋπολογισμού εξαιτίας των αρχικών μέτρων.
Τώρα είναι έτοιμοι να επιβάλουν νέα μέτρα που θα βυθίσουν πάλι τη χώρα σε ύφεση και στην επιβολή πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων και ούτω καθεξής.
  
Ετσι όμως διαιωνίζουν την κρίση, κρατούν τη χώρα στον βούρκο της ύφεσης, ενώ δεν πετυχαίνουν ούτε τον στόχο για τα δημοσιονομικά έσοδα. Φαύλος κύκλος δηλαδή ή σπιράλ θανάτου.
Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδαείς, με την έννοια ότι δεν γνωρίζουν τη δομή και τη βαθύτερη φύση της ελληνικής οικονομίας με τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και τις λίγες μεγάλες.
Αν είναι όντως έτσι, τότε θα καταστραφούμε εξαιτίας της βλακείας της τρόικας που λέει να μειωθούν οι μισθοί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Γιατί μήπως δημιουργήθηκαν στην Ισπανία και δεν το ξέρουμε ή μήπως θα γίνουν επενδύσεις σε μία χώρα όπου κυριαρχούν η φτώχεια, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια;
Αν δεν ισχύει αυτό, τότε μήπως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο να γίνει η Ελλάδα και κατ' επέκταση η περιφέρεια... Ινδία; Και δικαιώνουν τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, κατάλαβε πως η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
[ethnos gr]
30/3/12

1 comment:

  1. Βενιζέλος: Η Γερμανία επέβαλε το ΔΝΤ......Στο λάθος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του Κινήματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το λάθος των θεσμικών εταίρων της χώρας μας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κράτη – μέλη της ΕΕ), δεν είναι τόσο λάθος τεχνικό αλλά λάθος πολιτικό και ιδεολογικό......

    Εκανε λόγο για προγράμματα τιμωρίας των δημοσιονομικών άσωτων κρατών, τα οποία όπως είπε αναγκάστηκαν να υποκύψουν στα προγράμματα αυτά. "Η Ελλάδα αποτέλεσε εργαστήριο στο οποίο δοκιμάστηκαν αυτές οι προσαρμογές", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στην παρουσία του ΔΝΤ στα προγράμματα προσαρμογής, ο κ. Βενιζέλος είπε πως αυτό "το επέβαλε η Γερμανία και οι άλλες ενάρετες δημοσιονομικά χώρες" επειδή το ήθελαν ως εγγυητή λόγω της εμπειρίας του σε τέτοια προγράμματα.

    Άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για το συνέδριο είπε πως αποτελεί κρίσιμη αλλά όχι την τελευταία στιγμή του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε την Δημοκρατική Αριστερά σε προσυνεδριακή συνάντηση για να συζητηθούν ιδεολογικά και αξιακά θέματα.

    Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε μάλιστα ότι θα στείλει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη: «Δεν μπορεί να συζητάμε για κυβερνητικά θέματα και να μην μπορούμε να συζητήσουμε για ιδεολογικά και αξιακά θέματα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «η λογική των χαιρετισμών σε πολυπληθή ακροατήρια δεν σημαίνει τίποτα».

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως δεν έχει λογική το ότι όσοι παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδεικνύουν την τιμιότητά τους, ενώ όσοι πήγαν σε άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημοκρατική Αριστέρα και άλλες κινήσεις "σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ", μπήκαν στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ".

    Όπως τόνισε διακύβευμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το εάν το κόμμα θα συμμετάσχει με προβεβλημένα στελέχη του στην κυβέρνηση, αλλά η οριοθέτηση της Κεντροαριστεράς. "Δεν θεωρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστερά", τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος και στρέφοντα τα "πυρά" του κατά του Αλ. Τσίπρα είπε πως η χθεσινή του ομιλία ήταν "μνημείο ιστορικής ανευθυνότητας".

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις νομιμοφροσύνης στο εξωτερικό αλλά εξαιτίας της εσωκομματικής κριτικής που δέχεται για την "αμερικανοφιλία του και την ομπαμοφιλία του" περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63782260

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin