Tuesday, March 13, 2012

Το μεγάλο πλιάτσικο και οι υπηρέτες του λαού ....

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (ethnos gr)

Είναι αδιανόητο, είναι απίστευτο, είναι... Οι λέξεις είναι φτωχές ακόμα και για την τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα να περιγράψουν το πλιάτσικο σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων από διεφθαρμένους λειτουργούς και πολίτες. Μα πάνω από όλα είναι ανήθικο, γιατί τη μεγάλη κλοπή πληρώνουν και οι συνταξιούχοι. Οι απόμαχοι, των οποίων η γλίσχρα σύνταξη περικόπηκε.
Στη Ζάκυνθο 700 άτομα έπαιρναν επίδομα τυφλότητας. Από αυτά μόνο τα 100 παρουσιάστηκαν στην επιτροπή για έλεγχο και διαπιστώθηκε πως τα 60 έβλεπαν. Για σκεφτείτε το λίγο. Δεν εξοργιστήκατε ακόμα; Στα 300 ως και 400 εκατομμύρια ευρώ εκτίμησε ο κ. Σπυρόπουλος την ετήσια ζημιά για το ΙΚΑ από τα κυκλώματα υπαλλήλων που το λυμαίνονται, μοιράζοντας στους εαυτούς τους επιδόματα. Πριν από λίγες εβδομάδες, για 340 εκατομμύρια ευρώ πετσόκοψαν πάλι τις συντάξεις, λεφτά που θα μπορούσαν να βρεθούν στο πολλαπλάσιο με την πάταξη της διαφθοράς μόνο στο ΙΚΑ. Το ίδιο εγκληματικό πάρτι είναι σίγουρο πως είχε στηθεί και αλλού.

Μα τι έκαναν οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια; Τι έκανε το πολιτικό σύστημα; Κυβερνούσε; Διοικούσε; Διαχειριζόταν την περιουσία του ελληνικού λαού; Δυστυχώς τίποτα δεν έκανε. Οι πολιτικοί ζούσαν με τη φιλοδοξία να καταλάβουν κάποια καρέκλα, να ικανοποιήσουν την εκλογική πελατεία για να τους ξαναψηφίσει, να δουν τον εαυτό τους στην τηλεόραση, να ακούσουν τη φωνή τους στο ραδιόφωνο, να διαβάσουν το άρθρο τους στην εφημερίδα, να συναναστραφούν με τους ισχυρούς, τους διάσημους, τους αναγνωρίσιμους.

Μεθυσμένοι από εξουσία, ξέχασαν πως ήταν υπηρέτες του λαού...
ethnos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin