Friday, April 27, 2012

Πρακτικοί «γιατροί» που δίνουν λύσεις εκεί που η …επιστήμη σηκώνει τα χέρια ...

Μελαχροινή Μαρτίδου (xronos gr)
-
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ
Κινούνται αθόρυβα δίπλα μας...
Ο  Χουσεΐν Ισμέτ έχει βοηθήσει πολλούς με τις βδέλλες του που μαζεύει από καθαρά ποτάμια "για ζοχάδες και ψωρίαση
Είναι και οι δύο αγαπητοί και έχουν το δικό τους κοινό που τους αναζητά για να βρει την γιατρειά του να δώσουν λύσεις με πρακτικούς τρόπους σε προβλήματα που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει και να τον ταλαιπωρούν. Κοινό γνώρισμά τους ότι το κάνουν  για το καλό και την ψυχή τους. Δεν παίρνουν χρήματα. Θα τους βρείτε σε στέκια τους σε καφενεία που συχνάζουν όπου και οι δύο υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους που υποφέρει.
 

Ο κ. Σαδουλά άνθρωπος βαθιάς ισλαμικής πίστης, παρασκευάζει μια δική του αλοιφή με φυτικά υλικά και δίνει λύσεις σε δερματικές παθήσεις. Ας τον ακούσουμε : «Προτού μπω στην θρησκεία, μ’ άρεζε η έρευνα. Διάλεξα να μελετήσω  την ψυχολογία, τις φυλές, τις γλώσσες, τις ιδεολογίες, αυτά μ’ άρεσαν και προχώρησα και τώρα τελευταία. Το 1992, όταν πήγα στο χατζιλίκι, στον γυρισμό από την Μεντίνα με έπιασαν ζοχάδες, πήγα στον Άραβα τον γιατρό, να με ανακουφίσει όπου λίγο με νοήματα – λίγο στα αράβικα, μου δίνει ένα παυσίπονο και μια αλοιφή. Τρείς μέρες που ταξιδεύαμε για να έρθουμε εδώ δεν με ωφέλησε σε τίποτα. Ήταν καλοκαίρι  καθόμασταν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο καφενείο μαζί με φίλους και γνωστούς που τους είπα τι έπαθα. Ανοίχθηκαν συζητήσεις κάποιος είπε για προστάτη, κάποιος είπε ζοχάδες, άκουσα χίλια δύο.

Την επόμενη μέρα με έναν φίλο, πήραμε τα ποδήλατα και πήγαμε κάτω από την Φωλιά και τα Σύμβολα, στο ποτάμι εκεί, ότι φυτό άκουσα,  τα μάζεψα όλα και μετά από αρκετές ημέρες που πήγα στην Τουρκία πήρα ολόκληρο τόμο εγκυκλοπαίδειας με τα βότανα  του ισλάμ κι άρχισα να ερευνώ και να πειραματίζομαι.. Σήμερα έφτασα σένα καλό σημείο χρησιμοποιεί 7 βότανα και κάνω αλοιφές μαζί με ελαιόλαδο και σπαθόχορτο που είναι σωτήριες για δερματικές παθήσεις κυρίως, για εγκαύματα, δερματίτιδες ακόμη και καρκίνο» θα πει με σιγουριά. Η χαρά του είναι να τα προσφέρει. Βοήθησα ένα έμπορο που ήρθε από τα Γιάννενα και ήταν στα σομπατζίδικα. Ο άνθρωπος ήταν γύρω στα 45 και τα χέρια του ήταν χάλια, σκασμένα κι έβγαζαν ένα κίτρινο υγρό. Πήρα το θάρρος να τον ρωτήσω μου είπε ότι είναι από την αλλεργία που έχει που φουντώνει το δέρμα και σκάζει.. Του έδωσα την αλοιφή και του είπα ότι είναι γενική και για τις κοκκινίλες στο πρόσωπο θα πάρεις ένα βότανο που βρίσκεται παντού και με εκείνο θα κάνεις τσάι.

Συμβουλεύετε τον κόσμο να χρησιμοποιεί βότανα;
-Βέβαια, όλα…
Είναι καλύτερα από τα φάρμακα.
-Εννοείται, αυτοί που έχουν θεραπευτεί ξέρουν. Επειδή έχω διαβάσει ψυχολογία να ξέρεις πως παίζει ρόλο και η πίστη, αν πιστεύεις, αν πάμε δύο άτομα σε ένα γιατρό, ο ένας να πιστεύει ότι ο γιατρός είναι καλός και ο άλλος να μην τον πιστέψει, αυτός που δεν πιστεύει δεν θα τον ωφελήσει». 

Πρακτικοί «γιατροί» που δίνουν λύσεις cΓια την δική του εμπειρία στο να βοηθά κόσμο με τις βδέλλες που μαζεύει από ποτάμια μας μιλά ο Χουσείν Ισμέτ που έχει θεραπεύσει κι ανακουφίσει 35 χρόνια τώρα πολλούς συμπολίτες μας. Τον ξέρουν απλός άνθρωπος του μεροκάματου, όταν μπορεί να συνδράμει σπεύδει. Μαζί του έχει πάντα ένα μπουκαλάκι με βδέλλες που μας τις δείχνει. Γνωρίζει να τις κατευθύνει στο σημείο που υποφέρει ενώ οι περιπτώσεις που εξιστορεί είναι πολλές. Τώρα είμαι 52 χρονών και τι δεν έχω δει. Κόσμο που υποφέρει και τελικά γιατρεύτηκε από τα σκουλήκια αυτά που με την αφαίμαξη  αφαιρούσαν την ασθένεια. 

Πληροφορούμαστε ότι η μεγαλύτερη χρήση βδελλών στην Ευρώπη ήταν τον 19ο αιώνα όπου το   εισήχθησαν το 1883 στην Γαλλία 40 εκατομμύρια ιατρικές βδέλλες.
Με τα γιατροσόφια αυτά δεν συμφωνούμε απλά παρουσιάζουμε την άλλη πλευρά μιας πραγματικότητας που υπάρχει δίπλα μας όπου οι άνθρωποι όταν δεν βρίσκουν λύση από την κλασσική ιατρική στρέφονται όπου μπορούν δοκιμάζοντας πράγματα.

Μελαχροινή Μαρτίδου
xronos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin