Friday, April 27, 2012

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ η διακαναλική συνέντευξη Τύπου, του εκλογικού σχηματισμού "ΟΧΙ" κατά την οποία οι κ.κ. Στ.Παπαθεμελής και Κ.Καζάκης αποσαφήνισαν για λογαριασμό του σχήματος τα κύρια πολιτικά προταγματά του.
Συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις και τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι ομιλητές επεσήμαναν ότι οι κύριοι άξονες των επιδιωξεών τους είναι:
·        Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή. 
 
·        Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους. 
 
·        Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές. 
 
·        Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία. 
 
·        Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος. 
 
·        Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη. 
 
·        Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά. 
 
·        Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
 
·        Απαιτούμε σύγκλιση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.


Γραφείο Τύπου
Γεωργία Μπάστα & Θεόδωρος Παντούλας

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin