Sunday, May 27, 2012

Μην παίζετε τη χώρα στα ζάρια ...

Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι αδιαμφισβήτητα και σε γνώση των κομμάτων: Δει δη χρημάτων... στο τέλος Ιουνίου το ελληνικό δημόσιο θα «κατεβάσει ρολά», ακόμη και εάν «ιδιοποιηθεί» τα τρία δισ. που έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με τα φορολογικά έσοδα να έχουν καταρρεύσει, τόσο εξαιτίας της ύφεσης όσο και της «αντίληψης» του «δεν πληρώνω» που καλλιέργησαν συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, το ελληνικό κράτος είναι απολύτως εξαρτημένο από τους δανειστές του. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα? Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η Ελλάδα έχασε πολύτιμο ιστορικό χρόνο.
Εδραιώθηκε η αίσθηση της ακυβερνησίας από δημαγωγικές «φωνές», οι οποίες δημιούργησαν την εντύπωση ότι «μπορούμε» να επιβιώσουμε χωρίς εμείς να αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις, πολύ περισσότερο να τις τηρούμε.
Το ρολόι της ιστορίας θα σημάνει «ώρα μηδέν» το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου: Αυτό που έπρεπε ήδη να έχουν κάνει τα κόμματα, είναι να έχουν διαμορφώσει ρεαλιστικά εναλλακτικά σχέδια για το σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη των εκλογών. Είναι παράλογο και ενάντια στα συμφέροντα του ίδιου του ελληνικού λαού να οδηγηθεί αυτός στις κάλπες, αγνοώντας τις δυνατότητες σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης.
Ορισμένοι πολιτικοί σχηματισμοί ισχυρίζονται και με κάθε τρόπο διαδίδουν και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι δήθεν μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι σχετικά με τη διακοπή της χρηματοδότησης. Όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι έτσι είναι τα πράγματα οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Τα μηνύματα και οι ξεκάθαρες προειδοποιήσεις των ισχυρών της Ευρώπης είναι συνεχείς. Χωρίς την τήρηση του Μνημονίου, δηλαδή χωρίς εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε αναπτυξιακή βοήθεια.
«Η ανάπτυξη περνά μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξαναρχίσουμε ένα νέο κύκλο δημόσιων δαπανών. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία που έχει κάνει, να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της ζητήθηκαν ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που της δόθηκε», δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της Bundesbank ξεκαθαρίζοντας χθες πως «εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότησή της».
Την ίδια ώρα πληθαίνει ο αριθμός των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων οι οποίες προετοιμάζονται, όπως πλέον και τα ίδια τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Οι κεντρικές τράπεζες και οι επιχειρήσεις θα διέπρατταν σοβαρό λάθος εάν δεν προετοιμάζονταν για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο D. Reynders, αντιπρόεδρος του Βελγίου.
Ορισμένοι εκλαμβάνουν τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης απλά ως... μπλόφες. Μήπως, όμως, οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν για τον εαυτό τους το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου για την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας;..
ethnos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin