Sunday, May 13, 2012

Πάγκαλος: Γιατί να πληρώσουν οι Γερμανοί τον... Ελληνα Τσάβες; ...


Εκτενείς δηλώσεις έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην κυριακάτικη Τέλεγκραφ, για την απειλή της Γερμανίας να κόψει τη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την τακτική του Αλέξη Τσίπρα και τον κίνδυνο της ακροδεξιάς....

Απειλούνται μισθοί και συντάξεις
«Φοβάμαι πάρα πολύ για το τι θα συμβεί» μετά την απόρριψη του δεύτερου μνημονίου στην κάλπη από τους πολίτες, λέει ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης. «Η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε για μία πολύ περίεργη λογική θέση: θέλουμε να είμαστε στην ΕΕ και το ευρώ, αλλά δεν θέλουμε να πληρώσουμε τίποτε για το παρελθόν», προσθέτει.

«Υπάρχει μία σχολή σκέψης που υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί μπλοφάρουν. Χρειάζονται την Ελλάδα και δεν πρόκειται ποτέ να μας αποπέμψουν από την Ευρωζώνη. Αυτό όμως που θα συμβεί, σχεδόν σίγουρα, είναι ότι δεν θα μας παρέχουν τα κεφάλαια για να πληρώσουμε το χρέος μας ... Θα βρεθούμε σε μία άγρια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Το κράτος δεν θα μπορεί να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες. Εχουμε περιθώριο ως τον Ιούνιο πριν τελειώσουν τα χρήματα», προειδοποιεί ο κ.Πάγκαλος.
Παράλογο να ζητάμε και για το σημερινό έλλειμμα
«Εδώ και μισό αιώνα δαπανούμε το μέλλον μας. Αυτό που ζητούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις από την ΕΕ στην πραγματικότητα δεν είναι απλώς να πληρώσει το δικό μας λογαριασμό, αλλά να πληρώσει και για το έλλειμμα που ακόμη δημιουργούμε ... Είμαι σίγουρος ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Εξαρτάται από τον μέσο πολίτη στο δρόμο. Θέλει να πληρώσει φόρους για να σωθεί η Ελλάδα; Εγώ αμφιβάλω», όπως λέει.
Προχωράει μάλιστα και σε μία παραστατική σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα με έναν «σταρ» των ΜΜΕ από την Αριστερά. «Θέλουν οι Γερμανοί να πληρώσουν για έναν τύπο που θέλει να παραστήσει τον Τσάβες; Ο οποίος (Τσάβες) βέβαια έχει πετρέλαιο, και έναν στρατό», προσθέτει με νόημα.
Προειδοποιεί για την σχέση αστυνομίας και Χρυσής Αυγής
Ο κ.Πάγκαλος δεν παραλείπει να προειδοποιήσει και για την σημαντική άνοδο της επιρροής της Χρυσής Αυγής μέσα στα Σώματα Ασφαλείας.
«Στα τμήματα όπου ψήφισαν αστυνομικοί, οι φασίστες πήραν 25% ... Είναι μία σοβαρή απειλή. Ηδη έχουν χρησιμοποιήσει βία - δεν ξέρεις πού θα σταματήσει αυτό ... Ξέρετε πώς έγιναν τα πράγματα στη Γερμανία - ξεκίνησε με τους Εβραίους, μετά τους κομμουνιστές, μετά όλους - θα μπορούσε να συμβεί κι εδώ. Αυτή είναι η χώρα, μετά την Σοβιετική Ενωση και την ίδια την Γερμανία, με το μεγαλύτερο ποσοστό απωλειών στον πληθυσμό της κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο», υπενθυμίζει.
«Θρησκευτικό φονταμενταλισμό» του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο ίδιο θέμα κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου ο Γιάννης Μπούρνος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκά θέματα.
«Ο κύριος Πάγκαλος βρίσκεται στον δικό του κόσμο. Οταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί του, η πραγματικότητα είναι που έχει το πρόβλημα. Είναι απίστευτο να βλέπεις τους ίδιους εκπροσώπους των συμφερόντων των τραπεζών και του νεοφιλελευθερισμού να λένε πως τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Μου θυμίζει θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Εχουν αλλάξει ένα σωρό πράγματα στην Ευρώπη μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες», σχολιάζει καυστικά.
Ακόμη και αν η ΕΕ κόψει τη χρηματοδότηση, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε ακόμη να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, από τα εγχώρια έσοδα από φόρους. Η χώρα θα αναζητήσει χρηματοδότηση από εναλλακτικούς δανειστές, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, προσθέτει.
----------------------------------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin