Wednesday, June 13, 2012

Ο,τι έχετε ευχαρίστηση...

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
O λαϊκισμός κυλά πλέον στα πεζοδρόμια. Ακόμη και σήμερα που αποκαλύπτεται σε ποιο σημείο οδήγησε η τακτική να λέμε στον καθέναν αυτό που θέλει ν' ακούσει, η εμπορία των ευχάριστων λέξεων ανθεί. Με την ευγενή χορηγία της δημοσιογραφίας που εξακολουθεί να επενδύει στα ένστικτα ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, το οποίο ναι μεν θέλει να αλλάξουν όλα γύρω του αλλά καμιά αλλαγή να μην το αγγίξει.
Θύελλα ξέσπασε μόλις έγινε γνωστή η εγκύκλιος προς τις ΔΟΥ να προβαίνουν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ΙΧ και ακινήτων για οφειλές προς το Δημόσιο. Οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι έπιασαν στασίδι στις κλαψιάρικες εκπομπές (που παρεπιδημούν ακόμα και στα υποτίθεται «σοβαρά» κανάλια - γιατί καλή η σοβαρότητα αλλά καλύτερα τα ποσοστά τηλεθέασης) και άρχισαν να βάλλουν κατά της «κρατικής αναλγησίας».
Και επειδή στον ελληνικό δημόσιο διάλογο όλοι, εκτός από οικονομολόγοι, διεθνολόγοι, σεισμολόγοι είναι και συνταγματολόγοι, ομόφωνα αποφάνθηκαν ότι το μέτρο «είναι αντισυνταγματικό». Οπότε, δεν χρειάζεται ν' ασχοληθεί το ΣτΕ.
Το άκρον άωτον της υποκρισίας. Από τη μία συμφωνούμε ότι η φοροδιαφυγή είναι μια από τις αιτίες που μας έφεραν σ΄ αυτό το χάλι, από την άλλη θεωρούμε «απαράδεκτο» να κατάσχεται μέρος της σύνταξης - στο μέτρο που δεν απειλεί την επιβίωση του οφειλέτη. Δηλαδή, το Δημόσιο πρέπει να χρηματοδοτεί τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις, αλλά οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τους φόρους τους, μόνον αν κάνουν κέφι.
Μόνο που τα χρήματα δε φυτρώνουν στα δέντρα. Ειδικά τώρα, με την ξηρασία. Αυτά, λοιπόν, που δεν πληρώνουν οι φορολογούμενοι, θα τα πληρώνουν οι υπόλοιποι φορολογούμενοι. Δηλαδή, τα συνηθισμένα κορόιδα. Και, πάντως, όχι οι «μεγαλοφειλέτες», που χρωστούν τα 31 ανείσπρακτα δισεκατομμύρια. Δηλαδή, εταιρίες που έχουν εδώ και δεκαετίες πτωχεύσει και επιχειρηματίες που, αν τους γυρίσεις ανάποδα, δε θα πέσει δραχμή από την τσέπη τους. Ηταν το παραμύθι που ψιθύρισε η Λούκα στο αφτί του Γιώργου και τον παρέσυρε σε μία από τις χειρότερες στιγμές πολιτικής επιπολαιότητας ...
agelioforos gr 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin