Tuesday, June 12, 2012

Αυστρία: «Ελλάς», μια πρωτοβουλία Ελληνοαυστριακού για εκστρατεία αποκατάστασης της εικόνας της Ελλάδας αλλά για μια πρακτική βοήθειά της ...

Η επιστροφή της εικόνας της Ελλάδας στη θέση που της αξίζει, η επανάκτηση της εμπιστοσύνης και του ενθουσιασμού για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και η αναγνώριση και η ανάδειξη της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου επενδύσεων και διεθνών συνεργασιών, είναι ο στόχος μιας διεθνούς εκστρατείας που ξεκινά από τη Βιέννη, με αρχικό τίτλο εργασίας «Ελλάς».
H πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Ελληνοαυστριακό γνωστό επιχειρηματία, νομικό και οικονομολόγο και επί σειρά ετών γενικό γραμματέα και προεδρεύοντα του Ελληνο-Αυστριακού Συνδέσμου, Δρ.
Πάουλ Κάουκαλ.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, που θα περιλαμβάνει Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, προγραμματίζεται η προβολή της Ελλάδας του χθες, του σήμερα και του αύριο, με το «χθες» να αναφέρεται στην ελληνική ιστορία και την τεράστια επίδρασή της στην εξέλιξη της Ευρώπης και του σύγχρονου κόσμου.
Το «σήμερα» θα αφορά τη νηφάλια και σαφή παρουσίαση της σημερινής δύσκολης κατάστασης και των προκλήσεων, μαζί με το μήνυμα, πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν από κοινού και να αποτελέσουν νέες ευκαιρίες για μια νέα Ελλάδα.
Το «αύριο» θα αφορά μια νέα Ελλάδα με κέντρο βάρος στον πράσινο τουρισμό, την οικολογική χρήση της θάλασσας, τη βιολογική αγροτική οικονομία και τη διαμόρφωση της χώρας σε ευρωπαϊκή περιφέρεια ανάπτυξης, ανάμεσα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και του αραβικού κόσμου.
Με το σύνθημα «Είμαστε Ελλάδα, είμαστε Ευρώπη, πιστεύουμε στο μέλλον μας, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας», η εκστρατεία προβλέπεται να έχει ως χρονικό ορίζοντα ένα έως δύο χρόνια και να μπορεί να συνεχιστεί με διαφορετικούς τρόπους και στο μέλλον.
Όπως αναφέρει από τη Βιέννη στο ΑΜΠΕ ο Πάουλ Κάουκαλ, τα μέσα για τη χρηματοδότηση των εργαλείων της εκστρατείας θα προέρχονται από Έλληνες «πατριώτες» του εσωτερικού και του εξωτερικού, από το χώρο των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών αλλά και ιδιωτικές δωρεές, ενώ μπορούν να απορροφηθούν και κοινοτικά κονδύλια, και ακόμη να υπάρξει η σχετική συνεργασία με Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σε μια σειρά επαφών του με δεκάδες προσωπικότητες, μέσα στους προηγούμενους μήνες, ο ίδιος, που τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει πολλές συναντήσεις - ανάμεσά τους και με την «Task Force» -, διαπίστωσε τη μεγάλη προθυμία τους να συμβάλλουν όχι μόνον οικονομικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
Όπως για παράδειγμα, παρέχοντας δωρεάν τις βασικές νομικές δομές της εκστρατείας, για την οποία θα υπάρχει πληρέστατη διαφάνεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήματα φορολογούμενων.
Σύμφωνα με τον κ. Κάουκαλ, το κεντρικό μήνυμα είναι η πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει και στο μέλλον στην Ευρώπη την τεράστια συμβολή που είχε τα τελευταία 3.000 χρόνια, ότι η Ελλάδα ως λίκνο της Ευρώπης αντιμετωπίζει μια προβληματική φάση, που όμως με κοινή πρωτοβουλία και προπάντων με το πατριωτικό συναίσθημα της εμπιστοσύνης θα ξεπεράσει και πως Έλληνες και Ευρωπαίοι όχι μόνον θα ξεπεράσουν την κρίση, αλλά θα θέσουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη, ειρηνική και με προοπτικές οικονομία για τη χώρα και τους πολίτες της.

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin