Wednesday, June 27, 2012

Οι Γερμανοί, «μπουρλοτιέρηδες» της Ευρώπης ...

Τι Ευρώπη κι αυτή! Αντί οι πολιτικοί ηγέτες να σιωπήσουν, να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε κοινές αποφάσεις στη λογική του συμβιβασμού που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιδίδονται σε έναν κακόγουστο, αναποτελεσματικό και ενδεχομένως επικίνδυνο διαγωνισμό κακοφωνίας.
Η λέξη Βαβέλ μάλλον δεν αποδίδει όσα πρωτόγνωρα διαμείβονται στο προσκήνιο. Οι πολιτικοί ηγέτες διαπραγματεύονται μέσω δημόσιων δηλώσεων, αντιπαρατίθενται με περισσότερο ή λιγότερο σκληρές δηλώσεις για το συμφέρον της Ευρώπης υποτίθεται, ενώ στην ουσία απευθύνονται στο εθνικό ακροατήριο.

Πρωταγωνιστές οι Γερμανοί. Επιδεικνύουν πνεύμα πρωτόγνωρης αδιαλλαξίας, ενώ οι επιθέσεις τους ξεπερνούν κάθε καλόπιστη κριτική, κάθε διαβούλευση μεταξύ εταίρων. Γίνεται ουσιαστικά για εσωτερική κατανάλωση, αφού φαίνεται πως άτυπα ξεκίνησαν οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις εν όψει της αναμέτρησης του 2013. Ειδικά τη χώρα μας, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, την αντιμετωπίζουν περίπου σαν σάκο του μποξ.
Οι Μέρκελ, Σόιμπλε και Σία σε όλους τους τόνους μας σφυροκοπούν πως θα πρέπει να τηρήσουμε τις συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και το φορολογικό σύστημα, να πετύχουμε τους στόχους για το έλλειμμα και το χρέος.
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν στην Ελλάδα. Εκείνο που θέλει και έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα είναι να φτάσουμε στον στόχο μέσω άλλης οδού, δηλαδή μέσω της ανάπτυξης που αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική απάντηση στην κρίση.
Είναι κοινά αποδεκτό πως με τη λιτότητα καταστρέφονται η χώρα και η Ευρώπη. Μόνο ορισμένοι Γερμανοί δεν το καταλαβαίνουν και με την αδιάλλακτη στάση τους μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη σε περιπέτειες και τη χώρα τους στην απομόνωση.
Θ. ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
imerisia.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin