Friday, July 6, 2012

Ο προκλητικός Κάμερον και τα κλεμμένα Ελληνικά Μάρμαρα

Αντιστάσεις με τον Σάββα Ιακωβίδη
Έχει μείνει στην Ιστορία μια δήλωση του Τσόρτσιλ. Όταν ρωτήθηκε κάποτε τι θα αποφάσιζε αν είχε να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, απάντησε: «Εάν η Βρετανία έχει να επιλέξει μεταξύ της ηπείρου (της Ευρώπης) και της ανοικτοσύνης (των ΗΠΑ), θα επιλέξει την ανοικτοσύνη». Ανέκαθεν, η Βρετανία συμπεριφερόταν και ακόμα συμπεριφέρεται ως ο εκπρόσωπος και ο προαγωγός της αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη. Ενώ ζήτησε, ευθύς μετά την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, να ενταχθεί σε αυτήν, συνεχώς υπονόμευε την ύπαρξή της.

Ο στρατηγός Ντε Γκολ ορθά, δύο φορές, έβαλε βέτο στην αίτηση ένταξης της Βρετανίας στην ΕΟΚ, επειδή τη θεωρούσε ως φθοροποιό, διαλυτικό και υπονομευτικό στοιχείο. Απόδειξη τούτου; Μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης (25/3/1957), διά της οποίας ιδρυόταν η ΕΟΚ, την 1/1/1958 άρχισε η λειτουργία των οργάνων της. Εκείνη την περίοδο η κύρια αντίδραση στην ίδρυση και λειτουργία της ΕΟΚ προήλθε από τη Βρετανία!
Σε συνεργασία με Σκανδιναβικές, κυρίως, χώρες προχώρησε, το 1960, στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ). Μετά την ένταξή της στην ΕΟΚ, η Βρετανία δεν σταμάτησε να δημιουργεί προβλήματα, πότε με την Αγροτική Πολιτική και πότε με άλλα ζητήματα. Το 1993, η ΕΟΚ μετονομάζεται σε Ευρωπαϊκή Ένωση και την 1/1/1999 τίθεται σε εφαρμογή το κοινό νόμισμα, το ευρώ. Η Βρετανία αρνείται να το υιοθετήσει και παραμένει στη λίρα στερλίνα.
Με αφορμή την κρίση στην ευρωζώνη, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δεν περνά ημέρα χωρίς βρετανικά έντυπα και πολιτικοί να προφητεύουν χλευαστικά και απαξιωτικά την κατάρρευση της ευρωζώνης, τη διάλυσή της και την εξαφάνιση του ευρώ. Σε πείσμα, όμως, των μετά… Χριστόν Βρετανών -και Αμερικανών- προφητών, η Ε.Ε. και η ευρωζώνη δεν διαλύονται και το ευρώ παραμένει ένα από τα δύο ισχυρότερα νομίσματα στον κόσμο. Γιατί θυμηθήκαμε όλα αυτά;
Προχθές Τετάρτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για το μεταναστευτικό, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αγνοήσει νομοθεσία της Ε.Ε. για την ελεύθερη διακίνηση και να εμποδίσει εισροή Ελλήνων πολιτών στη Βρετανία, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο προπετής Βρετανός Πρωθυπουργός όφειλε να είναι πολύ πιο σοβαρός και φειδωλός σε τέτοιες δηλώσεις και να μην προσβάλλει έναν υπερήφανο λαό, όπως οι Έλληνες, στους οποίους η χώρα του οφείλει πάρα πολλά και από τους οποίους οι κλέφτες Βρετανοί έχουν αρπάξει πάρα πολλά.
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι αυτός ο κομπλεξικός Πρωθυπουργός, όντας βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, στις 10/9/2003 έγραψε ένα εμετικό φιλοσκοπιανό κείμενο στην έγκυρη «Guardian», με το οποίο αποκαλούσε την Ελλάδα ως «πρώην Οθωμανική κτήση της Ελλάδας» («former Ottoman possession of Greece»). Η σύζυγός του είναι δικηγόρος της σκοπιανής «κυβέρνησης» και υπερασπίζεται υποθέσεις εναντίον της Ελλάδας.
Ώστε, λοιπόν, ο Κάμερον θέλει να κλείσει τα σύνορα της χώρας του σε Έλληνες πολίτες, αν παρ’ ελπίδα η χώρα βγει από την ευρωζώνη. Πριν κλείσει τα σύνορα, όμως, οφείλει να προβεί σε δύο έντιμες ενέργειες, αν κατανοεί τη σημασία της λέξης «εντιμότητα»: Η χώρα του να επιστρέψει πάραυτα όλα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που ο αχρείος Έλγιν έκλεψε από την Ελλάδα και, επιτέλους, να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την αρπαγή.
Από την άλλη, οι Έλληνες εφοπλιστές, επιχειρηματίες και καταθέτες να αποσύρουν αμέσως τα δισεκατομμύριά τους από το αμαρτωλό Σίτι και να τα μεταφέρουν αλλού. Θα άρεσαν αυτά στον νεο-αποικιοκράτη Κάμερον; Τοις υβρισταίς, ολίγα.
-----------------
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin