Saturday, July 7, 2012

«Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και το απολαμβάνουμε»!

Αντιστάσεις με τον Σάββα Ιακωβίδη
Οι απλοί πολίτες είναι η γνήσια έκφραση της πραγματικότητας, που πολιτικάντηδες και δημαγωγοί, λαοπλάνοι και παραχαράκτες της Ιστορίας επιχειρούν είτε να ωραιοποιήσουν είτε να αλλοιώσουν, από ιδιοτέλεια, σκοπιμότητες ή απλώς βροντώδη βλακεία. Μια τέτοια γνήσια έκφραση είναι όσα γράφει ο εκλεκτός φίλος, Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας. «Στη στήλη ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ της Δευτέρας 02/07/2012, με τίτλο, 'Τσίπρας πλήρως ακαταλόγιστος', αναφέρεσαι στον εν λόγω νεανία, που παριστάνει τον πολιτικό στην Ελλάδα. Εδώ και 35 συναπτά έτη αγόρασα και έχω στη βιβλιοθήκη μου, ένα βιβλίο περί 'Μικρασιατικής Καταστροφής', γραμμένο από κάποιον ομοϊδεάτη του εν λόγω Τσίπρα, αλλά και του Κουβέλη και της τρισχαριτωμένης εκείνης κυρίας Παπαρήγα! Το εν λόγω βιβλίο δεν κατόρθωσα ποτέ να το ολοκληρώσω άνκαι κάθε μερικά χρόνια, το παίρνω στα χέρια μου και αποπειρώμαι να το διαβάσω. Την τελευταία απόπειρα την έκαμα προ μηνός περίπου.
Έβαλα όση καλή θέληση διέθετα και κατόρθωσα να διαβάσω κουτσά-στραβά το μισό. Και το πέταξα και πάλι.
»Γνωρίζεις γιατί; Επειδή ο εν λόγω 'συγγραφέας' ονομάζει το κίνημα των Νεοτούρκων σφαγέων του Ελληνισμού της Ελληνικής Ιωνίας, 'επανάσταση του τουρκικού λαού για ανεξαρτησία'! Τώρα εναντίον ποιού 'επαναστάτησε ο τουρκικός λαός', απαντάται με τον ίδιο τρόπο που αφηγείται την ίδια ιστορία και η γνωστή βουλευτίνα του Κουβέλη, Ρεπούση! Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζει και το ΑΚΕΛ την Ελληνική Ιστορία και οτιδήποτε το Ελληνικό. Ο φίλτατος Λάζαρος Μαύρος, στο 'Ειρήσθω' στη 'Σ' αναφέρεται στις δηλώσεις Αβραμόπουλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, ως Υπουργού Εξωτερικών του αθηναϊκού κράτους, περί 'στρατηγικού λάθους της Τουρκίας από τη μη αναγνώριση από μέρους της, της ΚΔ' τη στιγμή μάλιστα που βρέθηκε όλος εκείνος ο θησαυρός στην κυπριακή ΑΟΖ. Και κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται στο διαδίκτυο επειδή η Θεσσαλονίκη, με τον γνωστό φιλότουρκο δήμαρχο Μπουτάρη, μετατράπηκε σε τουρκικό προτεκτοράτο!
»Για να επανέλθω στον ανερμάτιστο Τσίπρα, θα πρέπει να υπενθυμίσω και τη δήλωσή του, πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, πως αν ο λαός του έδινε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, θα χρησιμοποιούσε σαν μέντορά του τον Χριστόφια, 'τώρα μάλιστα που παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση δεύτερης προεδρικής θητείας'! Ναι, ναι, τον ίδιο Χριστόφια, τον οποίο στη συνέντευξή του, στην τούρκικη εφημερίδα, στην οποία αναφέρεσαι, κατηγορεί με εκείνα τα ακατανόητα, που ούτε εσύ δεν κατάλαβες. Και όμως! Ο Τσίπρας είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο Κουβέλης, συμμετέχει με το κόμμα του και τη Ρεπούση του στην ελληνική κυβέρνηση, ο Αβραμόπουλος είναι ΥπΕξ της Ελλάδας, ο Χριστόφιας είναι Πρόεδρος της ημικατεχόμενης από την Τουρκία, Κ.Δ., ο ακατανόμαστος Μπουτάρης είναι δήμαρχος Θες/νίκης, η εκπομπή της Ελίτας σπάει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης όταν αποπειράται να καταρρακώσει τον Αγώνα της ΕΟΚΑ, και στη 'Σ', δημοσιεύεται τακτικότατα άρθρο του ΑΚΕΛικού Νεόφυτου Παπαλαζάρου, με τελευταίο εκείνο με τίτλο, «Η δικαίωση άργησε μισό αιώνα»!
»Όλοι οι πιο πάνω για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται ψηφίστηκαν από τον Ελληνικό Λαό, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, και όχι από Τούρκους και τα άλλα δεν συμβαίνουν στην Τουρκία ή στο ψευδοκράτος, αλλά στην Κύπρο. Δηλαδή, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, στο όνομα, πρόσεξε, της 'ρεπάπλικ' (που λέει και Λάζαρος Μαύρος). Όχι της Πατρίδας, βεβαίως. Ή συμβαίνει το άλλο: Αφού μας βιάζουν που μας βιάζουν, καθίσαμε και το απολαμβάνουμε!». 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin