Wednesday, July 18, 2012

Στην προειδοποίηση της Βαγδάτης προς Αγκυρα για παραβιάσεις εναέριου χώρου, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στα σημερινά του δημοσιεύματα στην έμμεση προειδοποίηση που απηύθυνε χτες προς την Αγκυρα, ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Μαλίκι , για τις παραβιάσεις του ιρακινού εναέριου χώρου .Η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» γράφει ότι ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Νουρί Μαλίκι, προειδοποίησε γειτονικές χώρες για τις παραβιάσεις του ιρακινού εναέριου χώρου και τόνισε ότι το Ιράκ δεν θα παραμείνει αδρανές.
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι η δήλωση έγινε σε σχέση με τις τουρκικές επιχειρήσεις κατά των στρατοπέδων των τρομοκρατών στο Βόρειο Ιράκ. Προσθέτει δε ότι ο Πρωθυπουργός του Ιράκ δεν έχει αντιρρήσεις για τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ στη χώρα του, αλλά περιγράφει τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις κατά των βάσεων του ΡΚΚ στο Όρος Κάντιλ σαν «παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας».
Η ίδια εφημερίδα συνδέει τη δήλωση του Μαλίκι με την πολύωρη καθυστέρηση τεσσάρων πτήσεων τουρκικών εταιρειών από το Ερμπιλ, λόγω «δυσλειτουργίας των ραντάρ».
Η «Ζαμάν» αναφέρει ότι τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και δεκάδες επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν στο Ερμπιλ μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τη «Βατάν», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ιράκ εξέφρασε επίσημα την εχθρική στάση του Μαλίκι έναντι της Τουρκίας δηλώνοντας ότι το Ιράκ καταδικάζει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου του από την Τουρκία και ακόμα ότι σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί στο ΣΑ του ΟΗΕ.
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του για τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.
Αναφερόμενη στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του Ιράκ η εφημερίδα «Χιουριέτ» γράφει ότι εκλήφθηκε από την Τουρκία ως αντίδραση κατά των τουρκικών επιχειρήσεων εναντίον των βάσεων του ΡΚΚ στο Κάντιλ και προσθέτει ότι η τελευταία τέτοια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 26 με 30 Ιουνίου.
-----------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin