Tuesday, July 31, 2012

Η "ανταλλαγή" που πρότεινε ο Σόιμπλε στον Λουίς δε Γκίντος

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos ασκεί πιέσεις για πρόσθετες περικοπές στον προϋπολογισμό, ύστερα από μήνυμα της Γερμανίας πως μια τέτοια κίνηση θα ανταμειφθεί με στήριξη στην αγορά ομολόγων, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές στη Μαδρίτη.


Ο De Guindos προσβλέπει σε νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία και την εκπαίδευση, καθώς ο Γερμανός ομόλογος του Wolfgang Schaeuble του είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει στη Γερμανία να στηρίξει τυχόν προσπάθειες της ΕΚΤ στην κατεύθυνση μείωσης του δανεισμού της Ισπανίας, σύμφωνα με τις πηγές. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi φέρεται να τάσσεται υπέρ των πιέσεων του de Guindos.

Εκπρόσωποι του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών και της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παρέπεμψε στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Schaeuble και de Guindos μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο στις 24 Ιουλίου, στην οποία ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων "δεν αντιστοιχούν στα θεμελιώδη της ισπανικής οικονομίας".

Τον περασμένο μήνα υπήρξαν κάποιες ενδείξεις επανασύνδεσης των κρατών-μελών της βόρειας και νότιας Ευρώπης, με τον Schaeuble να δηλώνει τη στήριξή του για τον αγώνα λιτότητας της Ισπανίας, μετά την αποκάλυψη από τον Mariano Rajoy του τέταρτου γύρου περικοπών στη διάρκεια της θητείας του. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mario Monti που συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande στο Παρίσι, θα μεταβεί αύριο στο Ελσίνκι για συνομιλίες με στελέχη της φιλανδικής 
κυβέρνησης.
----------

Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin