Wednesday, July 18, 2012

H Eλλάδα έχασε μια χρυσή ευκαιρία διαφήμισής της στον κόσμο

ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΑΡ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΜΟΥΘ .
Άφησαν αναξιοποίητη την δυναμική εκπαίδευση Αράβων του Κατάρ στην Θράκη και δεν προώθησαν άφιξη της στρατιωτικής ηγεσίας του κρατιδίου και του εμίρη του.
Τα κόμπλεξ, η ευθυνοφοβία του ΓΕΣ και του υπουργείου Άμυνας έθαψαν μια
προσπάθεια που έπρεπε να τύχει δημοσιογραφικής προβολής και εξωστρεφούς παρουσίασης γιατί ήταν καθ όλα άψογη
...


Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου (xronos gr)
Ανεξήγητη, απαράδεκτη, αναιτιολόγητη είναι η στάση του ΓΕΣ αλλά και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να «πνίξει» δημοσιογραφικά κι επικοινωνιακά το θέμα της άφιξης των 150 Ευέλπιδων από το κρατίδιο του Κατάρ και των αξιωματικών τους που ήρθαν να εκπαιδευτούν στο φυσικό περιβάλλον της Θράκης και τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι μονάδες της  περιοχής. Ήταν ένα εγχείρημα που ενώ απαιτούσε πολλά, στέφθηκε με επιτυχία χάρις  στην θέληση των αξιωματικών και όλων των στελεχών  που έβγαλαν σε πέρας το απαιτητικό εγχείρημα έτσι ώστε οι ίδιοι οι Καταρινοί να μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Κι αντί το ΓΕΣ και ο πρώην δημοσιογράφος υπουργός  Εθνικής Άμυνας Παν. Παναγιωτόπουλος, να καταστρώσουν ειδικό σχέδιο προβολής της όλης φιλοξενίας, εκπαίδευσης, με κορύφωση την άσκηση που έγινε στην Κομοτηνή, φρόντισαν όλα να γίνουν στο κρυφό και το μουλωχτό, προξενώντας ένα αψυχολόγητο άγχος σε επιτελικούς του στρατού γιατί οι δημοσιογράφοι του «Χρόνου» είχαν βρει την είδηση και την είχαν προβάλει…
 Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ εξακολουθούσε  να κυκλοφορεί επί μέρες ως πρώτη είδηση η σύλληψη αρχιλοχία με πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ σε μονάδα της Κομοτηνής. Έλεος πια!  Δεν θα μάθουμε ποτέ σ΄αυτή την χώρα να αναδεικνύουμε τα θετικά τα όμορφα πράγματα, να αξιοποιούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ειδικά με το Κατάρ που σε όλα τα ταμπλόϊτ παρουσιάζεται ως «πυγμαίος με γροθιά γίγαντα» σύμφωνα με το «Εκόνομιστ» που αγοράζει συνέχεια Τράπεζες, ξενοδοχεία, πύργους, ακίνητα, οίκους μόδας, γίνεται χορηγός στην Μπαρτσελόνα και κάνει δώρο ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπεν Χαλιφα Αλ Θάνι στην δεύτερη σύζυγό του Μούτζα  τον ιταλικό οίκο υψηλής ραπτικής Βαλεντίνο, ή γίνεται χορηγός σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα στο Λονδίνο.
Εμείς θα μπορούσαμε να αισθανθούμε πολλά από την πρώτη συνεύρεση μέσα από την στρατιωτική συνεργασία δυνάμεων Ελλάδας και Κατάρ, να υπάρξει η απαιτούμενη φιλοξενία και προβολή της ηγεσίας του Κατάρ όταν στο Λονδίνο κι άλλες μεγαλουπόλεις το κράτος αυτό με τις αγορές μαμούθ και την πληθωρική του παρουσία κάνει θαύματα. Ένας μεγάλος δίαυλος επικοινωνίας λοιπόν δεν αξιοποιήθηκε σωστά από την ευθυνοφοβία μας και την έλλειψη στρατηγικής. 

Οι Καταρινοί αξιωματικοί μπορεί να έμειναν μόνο μία εβδομάδα αλλά εξόπλισαν μονάδες που τους φιλοξένησαν με αιρ κοντίσιον άμεσα, γιατί δεν μπορούσαν δίχως κλιματιστικά, τα οποία και φυσικά δεν τα π ήραν μαζί τους, δεν επιβάρυναν στο ελάχιστο την στρατιωτική ζωή αφού είχαν δικούς τους σεφ και προμηθευόταν τα πάντα που αφορούσαν την διατροφή τους  από την τοπική αγορά, ενώ κάλυψαν με κονδύλια ό,τι άλλο χρησιμοποιήθηκε για την εξάσκησή τους την στρατιωτική γευόμενοι στο ελάχιστο περιθώριο του ελεύθερου χρόνου τους στιγμές από την ζωή της πόλης και την αγορά της; Κανένας δεν σκέφθηκε να αξιοποιήσει με έντυπα, με dvd στα αγγλικά και αραβικά, την προβολή της περιοχής, έτσι ώστε με μια πτήση να βρεθούν γιατί όχι στο υπέροχο ανάγλυφο τοπίο των θρακικών παραλίων και των ξενοδοχειακών τους μονάδων, κανένας δεν  φρόντισε ώστε να πάρουν μαζί τους ως δώρα τοπικά προϊόντα, μεταξωτά, να υπάρξει δυνατότητα μιας μέρας ελληνικής βραδιάς με χορευτικά και θρακική κουζίνα.
Σε επίπεδο χώρας θα μπορούσε να γίνει άλλη αξιοποίηση της εκπαίδευσης δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε πραγματικές συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος με προβολή όχι μόνο των οπλικών συστημάτων αλλά και της ετοιμότητας του ελληνικού στρατού, που αναδεικνύεται  άριστος στον τομέα του.

Η απαγορευτική εντολή του ΓΕΣ να μην υπάρξει η παραμικρή δημοσιότητα,  έπνιξε ουσιαστικά την ευκαιρία να αναδειχθεί η συνεργασία Κατάρ – Ελλάδας, να οικοδομηθούν σχέσεις συνεργασίας και σε άλλα επίπεδα, να υπάρξουν αναφορές στον διεθνή Τύπο και να  ακουστεί η χώρα μας για κάτι καλό βρε αδερφέ!  

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin