Saturday, August 4, 2012

Η πολιτική, η κοινωνική και η ποινική ευθύνη

Για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από τους ίδιούς μας τους εαυτούς, που ποτέ μας δεν κάνουμε λάθη, το παίζουμε ειδήμονες σε όλα

Έχω ακούσει πρόσφατα σε δελτίο ειδήσεων του Αντένα Ελλάδας, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλύει την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε, πώς θα μπορέσει να ορθοποδήσει και πού πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την κατάντια της.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ένας πολιτικός από τους λίγους, πιστεύω, σοβαρούς που απέμειναν και με την ευρυμάθεια που τον διακατέχει δεν δίστασε να αναλάβει την απόλυτη πολιτική ευθύνη, που φέρουν ασφαλώς όλοι οι Έλληνες πολιτικοί. Ανάφερε, όμως, ότι υπάρχει εξίσου κοινωνική και ποινική ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, άλλα και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Δεν μπορεί, τόνισε, ως πολίτης αυτής της χώρας, να συναλλάττομαι με τους συμπολίτες μου και να μη ζητώ αποδείξεις, δεν μπορεί ως πολίτης αυτής της χώρας να ξεγελώ το κράτος και να φοροδιαφεύγω. Πρέπει, ανέφερε, να αποκτήσουμε ως πολίτες φορολογική συνείδηση και να εμπεδώσουμε μέσα μας ότι το νόμιμο συμφέρει. Για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, τόνισε ότι πρέπει να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της και να απονέμει δικαιοσύνη όπως οι νόμοι του κράτους ορίζουν.
Σοφές κουβέντες, που μας δίνουν ακόμα ελπίδες για μια νέα Ελλάδα με όραμα, δυναμισμό, φαντασία, καινοτομίες, που θα φέρει στον Έλληνα πολίτη το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση.
Αυτά όλα βεβαίως ισχύουν και στην Κύπρο μας, που ακολουθεί την ίδια σχεδόν οικονομική εξαθλίωση, αλλά ουδείς αναλαμβάνει ούτε τις πολιτικές ούτε τις κοινωνικές, αλλά ούτε και τις ποινικές ευθύνες του. Για όλα φταίνε οι άλλοι εκτός από τους ίδιούς μας τους εαυτούς, που ποτέ μας δεν κάνουμε λάθη, το παίζουμε ειδήμονες σε όλα και τελειώνοντας αμολούμαι και την προφητεία μας «εμείς σας τα λέγαμε», χαιρεκακώντας και χρεοκοπώντας. 

SigmaLive 4/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin