Sunday, August 26, 2012

Σοκάρουν οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τις περικοπές στις συντάξεις

Περίπου τους μισούς συνταξιούχους θίγουν οι προτεινόμενες περικοπές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Από ποιο όριο και πάνω μπαίνει το ψαλίδι ...
Περικοπές σε όλες τις συντάξεις, ακόμα και από το όριο των 600 ευρώ, ψαλίδι σε προνοιακά επιδόματα και στο εφάπαξ όλων των Ταμείων, φαίνεται να προτείνει έκθεση του ΚΕΠΕ, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα της Κυριακής.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
 
Συγκεκριμένα, στην έκθεση:
 
-Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.ά.
 
-Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή πλαφόν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.
 
Οι προτεινόμενες περικοπές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
 
Στα εναλλακτικά σενάρια προτάθηκε η γενική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67 χρόνια για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κρίθηκε ότι αυτό το μέτρο δεν θα αποδώσει άμεσα.
 
Έτσι, αντιπροτάθηκε η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του σημερινού ορίου ηλικίας και η αναστολή της καταβολής του ΕΚΑΣ σε όλους ώς το 65ο έτος ηλικίας.
26/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin