Wednesday, August 1, 2012

Επιτεύχθηκε η συμφωνία των αρχηγών, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αποσοβήθηκε η πρώτη κρίση της τρικομματικής κυβέρνησης καθώς υπήρξε καταρχήν συμφωνία για το πακέτο των μέτρων. «Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος .
Σε συμφωνία για το πακέτο των μέτρων χωρίς, ωστόσο, συγκεκριμένους αριθμούς, κατέληξαν μετά από δίωρη σύσκεψη(την τρίτη κατά σειρά) οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνάντηση επικράτησε η γραμμή Σαμαρά-Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να υποχωρεί από την πρόταση του για δυο χρονικές φάσεις στην εφαρμογή των μέτρων δηλώνοντας υποχρεωμένος να δεχθεί τη στάση του πρωθυπουργού. «Εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα τα μέτρα, είμαι υποχρεωμένος να το δεχθώ. Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη των χειρισμών. 
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να αναγνωριστεί από τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα έχει κάνει μία πρωτοφανή προσπάθεια προσαρμογής. «Πρότεινα να τεθεί τώρα σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να μην υπάρξει επιβάρυνση των ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων. «Κοινή επιλογή να υπάρξει η ελάχιστη επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων ισχύει στο ακέραιο.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Θα προσπαθήσουμε το πακέτο να έχει τις μικρότερες κοινωνικές επιπτώσεις» τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ.Στουρνάρας. Όπως είπε, θα πρέπει να παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο πακέτο 11,5 δισ. ευρώ. «Τώρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα» υπογράμμισε. 
Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί αύριο στις 2 μμ με τους επικεφαλής της τρόικας.
voria.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin