Wednesday, August 22, 2012

Επισήμως στον ΠΟΕ από σήμερα η Ρωσία

Η Ρωσική Ομοσπονδία έγινε από σήμερα και επισήμως το 156ο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Η Ρωσία υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξής της στον οργανισμό στις 16 Δεκεμβρίου 2011 στη Γενεύη, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν 18 χρόνια. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον ομοσπονδιακό νόμο που επικυρώνει το πρωτόκολλο στις 21 Ιουλίου, μετά την έγκρισή του από το κοινοβούλιο.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης εκτιμά ότι η ένταξη στον ΠΟΕ θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών τόσο στα εισαγόμενα όσο και στα εγχώρια προϊόντα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η ένταξη θα οδηγήσει επίσης στην αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ κατά 3,3% ετησίως για τα πρώτα τρία χρόνια και σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση αργότερα.
Στο πλαίσιο της ένταξής της στον ΠΟΕ, η Ρωσία θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές από 15% που είναι, κατά μέσα όρο, σήμερα σε 7%, για το εμπόριο με τα υπόλοιπα 155 μέλη του οργανισμού.
Ωστόσο, το εμπόριο με τις ΗΠΑ δεν θα υπάγεται στους κανόνες του ΠΟΕ, λόγω αμερικανικού νόμου που τέθηκε σε ισχύ επί Ψυχρού Πολέμου. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να ομαλοποιήσει τις εμπορικές σχέσεις με τη Μόσχα, ωστόσο το νομοθετικό σώμα δεν έχει προς το παρόν εισακούσει, εν μέσω γενικότερων ανησυχιών για την πολιτική του Κρεμλίνου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. 
naftemporiki gr
22/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin