Monday, September 3, 2012

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: Εως 12% οι μειώσεις στους στρατιωτικούς. Ψαλίδι 17,5% στους πανεπιστημιακούς

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προαναγγέλουν στρατιωτικοί και πανεπιστημιακοί, ύστερα από τις συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση των στρατιωτικοί με τον κ. Στουρνάρα διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποί τους, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο, όπως το χαρακτήρισαν, σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013.

Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη.
Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».
Από την πλευρά τους, οι πανεπιστημιακοί μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με όδα δήλωσαν εκπρόσωποί τους, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας τους ανακοίνωσε ότι οι περικοπές που θα υποστούν θα κυμανθούν μεσοσταθμικά στο 17,5%.
Εως 12% οι μειώσεις στους ένστολους. Ψαλίδι 17,5% στους πανεπιστημιακούς

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι μειώσεις στις αποδοχές τους θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα, στα 0- 1.000 ευρώ θα είναι 5%, στα 1.001- 1.500 ευρώ θα είναι 15%, στα 1.501- 2.500 ευρώ θα είναι 25% και στις αποδοχές των 2.501 ευρώ και άνω θα γίνουν περικοπές 30%.

Οι πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι, με τις περικοπές αυτές, επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και αντιπροτείνουν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001.
Διαβάστε ακόμη: Σχέδιο για κλιμακωτές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
ethnos gr
3/9/12 
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin