Monday, September 3, 2012

«Φλερτ» των τουρκικών επιχειρήσεων με ελληνικά νησιά και λιμάνια

Οι τούρκοι επιχειρηματίες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με δηλώσεις διευθυντικών στελεχών τουριστικών και οικονομικών επιχειρήσεων καθώς και πληροφορίες τουρκικών εφημερίδων.

« Αναμένουμε συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αθήνα και τότε θα μπορέσουμε να δούμε τι υπάρχει ώστε να προχωρήσουμε σε επενδύσεις», δήλωσε ο Τουργκούτ Γκιουρ, πρόεδρος του TYD, του Επενδυτικού Συνεταιρισμού Τουρκικού Τουρισμού. Πρόσθεσε ότι «την Τουρκία ενδιαφέρουν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου» και αποκάλυψε ότι ο ΤYD «έχει ήδη λάβει σχετικές προσκλήσεις από τους επικεφαλής των Εμπορικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».



Ενας άλλος τομέας στον χώρο των ιδιωτικοποιήσεων που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι η πώληση 23 λιμανιών και μαρινών. Η τουρκική επιχείρηση επενδύσεων Limak η οποία δραστηριοποιείται σε λιμάνια και παράκτια έργα εξεδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον.

« Εχουμε εταιρείες που επενδύουν σε τουριστικά έργα σε όλο τον κόσμο, από την Τουρκία ως τις Μαλβίδες», δήλωσε ο Σερντάρ Μπάκακσιζ, μέλος του συμβουλίου της επιχείρησης. Ο ίδιος σημείωσε ότι μια ελληνοτουρκική συνεργασία στον επενδυτικό τουριστικό χώρο θα έχει «θετικό αντίκτυπο στις τουρκοελληνικές πολιτικές σχέσεις».

Και ο Σελιμ Εγκελί, επικεφαλής του Τουρκοελληνικού Επιχειρησιακού Συμβουλίου, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολή, εξέφρασε την ελπίδα ότι: «Οι τούρκοι επενδυτές θα δείξουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις και θα επενδύσουν - στην Ελλάδα - όπως έκαναν στην Τουρκία».

tovima gr
3/9/12
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin