Tuesday, September 25, 2012

Ισπανία: Ο πρόεδρος της Καταλονίας επισημαίνει πως έφθασε η στιγμή να διεκδικήσει η περιοχή το δικαίωμά αυτοδιάθεσης

Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, δήλωσε σήμερα πως “έφτασε η ώρα” να ασκήσει η συγκεκριμένη πλούσια Αυτόνομη Περιφέρεια της βορειοδυτικής Ισπανίας “το δικαίωμά της για αυτοδιάθεση”.
Σε ομιλία του στο τοπικό Κοινοβούλιο και μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 25 Νοεμβρίου, ο Μας υποστήριξε πως είναι πια ώρα οι Καταλανοί να αποφασίσουν για το μέλλον τους με τρόπο δημοκρατικό, ειρηνικό και εποικοδομητικό.

Από την πλευρά της η Μαδρίτη μέσω της υπουργού Υγείας, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ισότητας Άνα Μάτο δήλωσε αμέσως μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών πως “αυτές τις στιγμές η Καταλονία και η Ισπανία εκείνο που έχουν ανάγκη είναι η σταθερότητα, η συμφωνία και η σύμπνοια πάντων προκειμένου να βγούμε από την κρίση”.
“Εκείνο που χρειάζονται λιγότερο είναι μία εκλογική αναμέτρηση που θα εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα”, τόνισε η Μάτο σε ομιλία της στη Γερουσία και ερωτηθείσα εάν ανέμενε την απόφαση του Μας, απάντησε “η αλήθεια είναι πως όχι”.
Your only favourite Cyprus Portal 
25/9/12
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin